https://kolorline.hu/Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben. A jeles alkalom kapcsán a Pinceszínház Eger interaktív bemutatóval készült a résztvevőknek.

A rendezvény egy vidám zenés műsorral vette kezdetét, ahol a dolgozók, vendégek, illetve a gondozottak közösen énekeltek ismert magyar dalokat gitárkíséret mellett.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően a Csillagfürt EGYMI tagiskola tanulói adtak elő egy műsort, amiben babgulyás hozzávalók témájában farsangi jelmezbe öltöztek a fiatalok, majd egy zenés táncos műsorral csaltak mosolyt a vendégek arcára.

A rendezvény második felében az Egri Pinceszínház interaktív színházi előadásában vettek részt a napközi legbátrabb önként jelentkezői. Itt olyan szituációs játékokkal készültek a művészek, amiben egy ördög és egy angyal próbált hatni különböző trükkökkel a játékban résztvevőre bizonyos „morális kérdésekben”.

Az eseményen jelen volt a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója István Zsolt, illetve több más intézményegység vezető is. A neves nap alkalmából mindenki felemás zokniban jelent meg az eseményen, ugyanis ez szimbolizálja a down-szindrómások színességét.

A műsorok után minden kedves résztvevőt megvendégeltek a szervezők egy kis üdítővel és rágcsálni valóval.

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Dátum: 2020. jún 04. 21:12

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Kolor kölyök táborok

Dátum: 2020. jún 04. 17:16

A Barcika Art Kft. idén nyárra öt héten keresztül kínál napközis jelleggel különböző tematikájú táborokat a gyermekek számára. A rendezvények ideje alatt, a szervezők fokozott figyelmet szentelnek a járványügyi szabályok betartására.

Újabb lehetőségek a KolorAPP-al

Dátum: 2020. jún 04. 13:42

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Három évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi tulajdonban lévő Barcika Centrum Kft.-t bízta meg a projekt kidolgozásával és megvalósításával. Kétezer-tizennyolc januárjában el is indult a modern, rendkívül könnyen kezelhető KolorAPP, amely mára újabb, hasznos funkcióval bővült.

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk