https://kolorline.hu/Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben. A jeles alkalom kapcsán a Pinceszínház Eger interaktív bemutatóval készült a résztvevőknek.

A rendezvény egy vidám zenés műsorral vette kezdetét, ahol a dolgozók, vendégek, illetve a gondozottak közösen énekeltek ismert magyar dalokat gitárkíséret mellett.


Fotók: Kovács Loretta

Ezt követően a Csillagfürt EGYMI tagiskola tanulói adtak elő egy műsort, amiben babgulyás hozzávalók témájában farsangi jelmezbe öltöztek a fiatalok, majd egy zenés táncos műsorral csaltak mosolyt a vendégek arcára.

A rendezvény második felében az Egri Pinceszínház interaktív színházi előadásában vettek részt a napközi legbátrabb önként jelentkezői. Itt olyan szituációs játékokkal készültek a művészek, amiben egy ördög és egy angyal próbált hatni különböző trükkökkel a játékban résztvevőre bizonyos „morális kérdésekben”.

Az eseményen jelen volt a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója István Zsolt, illetve több más intézményegység vezető is. A neves nap alkalmából mindenki felemás zokniban jelent meg az eseményen, ugyanis ez szimbolizálja a down-szindrómások színességét.

A műsorok után minden kedves résztvevőt megvendégeltek a szervezők egy kis üdítővel és rágcsálni valóval.

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk