https://kolorline.hu/Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

A táncoktatással is foglalkozó iskola, a mindennapi oktató munkában illetve fellépéseken fogja használni a megvásárolt lábbeliket.

Fotók: Kovács Loretta

Ottlétünkkor a tanulók, nagy örömmel próbálták fel és vették használatba a táncos csizmákat, és a széki táncot már ebben próbálták. A tíz pár csizma között van úgynevezett puha és keményszárú lábbeli is. A Kodályos tanulók ezeket fellépéseken, vizsgaelőadásokon és a mindennapos táncórákon használják a jövőben.

Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere az átadón elmondta, a Kodály és Kazincbarcika között nagyon jó a kapcsolat, így nem volt kérdés, hogy hasznos formában támogatják az iskolát.

Fotón balról jobbra Klimon István alpolgármester, Kerek Gábor Közeledő a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója

A néptánc tanszakon oktató tanároktól megtudtuk, ezek a csizmák ha megfelelően vannak használva és tárolva, akár 30-40 évig is használhatók lesznek.

 

 

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk