https://kolorline.hu/Örökségem Tardona

Örökségem Tardona

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Örökségem Tardona” című könyvét mutatta be Pál-Kutas Dénesné honismereti szakértő, március 21-én, csütörtökön a Egressy Béni Városi Könyvtárban.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, illetve a könyv íróját. Ezt követően Tardona polgármestere, Balla György mondott köszöntőt, melyben gratulált a könyv írójának az elkészült műremekhez, illetve arról mesélt, hogy milyen különleges ez a Tardonaiaknak.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen az Irinyi János Református Oktatási Központ gimnazistái adtak elő egy könyvbemutató műsort, melyben egy fuvola darabbal, történelmi áttekintéssel, énekkel és szavalással készültek a közönségnek. Ezután pedig Bartalis Levente zenész adott elő megzenésített Tardonához fűződő verseket.

A rendezvény második felében pedig Kissné Király Piroska, a könyv írójának jó barátja és szaktársa mutatta be a szerzőt, majd beszélt a könyv elkészüléséről illetve tartalmáról és annak jelentőségéről. Elmondta, hogy nehéz műfaj a honismereti szakirodalom és hogy a könyv elsősorban Tardona lakosaihoz szól. A könyv kapcsolatrendszere minden eseményével és érintett személyével túlnyúl Tardona határain. Véleménye szerint, a könyv nem csupán szabadidős olvasásra való, de tanításhoz is alkalmas, hiszen pontos, precíz, nem túlzó munka.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk