https://kolorline.hu/Örökségem Tardona

Örökségem Tardona

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Örökségem Tardona” című könyvét mutatta be Pál-Kutas Dénesné honismereti szakértő, március 21-én, csütörtökön a Egressy Béni Városi Könyvtárban.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, illetve a könyv íróját. Ezt követően Tardona polgármestere, Balla György mondott köszöntőt, melyben gratulált a könyv írójának az elkészült műremekhez, illetve arról mesélt, hogy milyen különleges ez a Tardonaiaknak.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen az Irinyi János Református Oktatási Központ gimnazistái adtak elő egy könyvbemutató műsort, melyben egy fuvola darabbal, történelmi áttekintéssel, énekkel és szavalással készültek a közönségnek. Ezután pedig Bartalis Levente zenész adott elő megzenésített Tardonához fűződő verseket.

A rendezvény második felében pedig Kissné Király Piroska, a könyv írójának jó barátja és szaktársa mutatta be a szerzőt, majd beszélt a könyv elkészüléséről illetve tartalmáról és annak jelentőségéről. Elmondta, hogy nehéz műfaj a honismereti szakirodalom és hogy a könyv elsősorban Tardona lakosaihoz szól. A könyv kapcsolatrendszere minden eseményével és érintett személyével túlnyúl Tardona határain. Véleménye szerint, a könyv nem csupán szabadidős olvasásra való, de tanításhoz is alkalmas, hiszen pontos, precíz, nem túlzó munka.

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk