https://kolorline.hu/Örökségem Tardona

Örökségem Tardona

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Örökségem Tardona” című könyvét mutatta be Pál-Kutas Dénesné honismereti szakértő, március 21-én, csütörtökön a Egressy Béni Városi Könyvtárban.

Az eseményen Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a vendégeket, illetve a könyv íróját. Ezt követően Tardona polgármestere, Balla György mondott köszöntőt, melyben gratulált a könyv írójának az elkészült műremekhez, illetve arról mesélt, hogy milyen különleges ez a Tardonaiaknak.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen az Irinyi János Református Oktatási Központ gimnazistái adtak elő egy könyvbemutató műsort, melyben egy fuvola darabbal, történelmi áttekintéssel, énekkel és szavalással készültek a közönségnek. Ezután pedig Bartalis Levente zenész adott elő megzenésített Tardonához fűződő verseket.

A rendezvény második felében pedig Kissné Király Piroska, a könyv írójának jó barátja és szaktársa mutatta be a szerzőt, majd beszélt a könyv elkészüléséről illetve tartalmáról és annak jelentőségéről. Elmondta, hogy nehéz műfaj a honismereti szakirodalom és hogy a könyv elsősorban Tardona lakosaihoz szól. A könyv kapcsolatrendszere minden eseményével és érintett személyével túlnyúl Tardona határain. Véleménye szerint, a könyv nem csupán szabadidős olvasásra való, de tanításhoz is alkalmas, hiszen pontos, precíz, nem túlzó munka.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk