https://kolorline.hu/„Fiesztáznak” a Kazincbarcikaiak

„Fiesztáznak” a Kazincbarcikaiak

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is csatlakozott az Internet Fiesta elnevezésű országos programsorozathoz az Egressy Béni Városi Könyvtár. Március 21-e és 28-a között a szervezők minden korosztálynak különféle foglalkozásokat szerveztek.

2019-ben huszadik születésnapját ünnepli az internet fieszta, amely az Informatikai és Könyvtári Szövetség kezdeményezésében létrejött országos rendezvénysorozat, melyhez a kazincbarcikai Egressy Béni könyvtár is több mint 15 éve csatlakozott már.

Fotók: Kovács Loretta

Idén a „Könyvtár – Kommunikáció - Internet” a szlogene a rendezvénynek, melynek keretein belül március 21-étől 28-áig minden nap több programmal is készültek a résztvevőknek a szervezők. A programokban elsősorban a kommunikáció és az internethasználat a fókuszpontok idén, de természetesen az elektronikus könyvtárhasználat is nagy teret kap ebben a pár napban.

A rendezvénysorozat minden napján különféle programokkal, foglalkozásokkal készültek a szervezők az óvodás korosztálytól egészen a szépkorúakig mindenkinek. Az idősebbek például angol szakkörre járnak, ahol az elektronikus nyelvtanulás fortélyait sajátíthatják el. Emellett pedig különböző író-olvasó találkozók, könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.

A fiataloknak Nyulász Péter író tartott előadást, a legkisebbeknek pedig még bábszínházas előadásban is volt részük Soltészné Herczeg Mária előadásának hála.

A legfőbb cél emellett persze idén is még mindig a könyvtárhasználat és az olvasás népszerűsítése, amit minden programban próbálnak promotálni a szervezők.

- Amellett, hogy az internet fieszta idén húsz éves, Kazincbarcika pedig idén ünnepli hatvanötödik születésnapját, így ebben a témában is készültek a szervezők programokkal, melyben a helytörténeti dokumentumait mutatják be a városnak, emellett pedig olyan internetes programokat ismerhetnek meg a résztvevők melyek Kazincbarcikai érdekességeket és különféle információkat találhatnak az olvasók a városról- tudtuk meg Molekné Kőrösi Beatrixtól, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetőjétől.

A szervezők minden programot megpróbáltak úgy összeállítani, hogy a legkisebbek, akik még mondjuk nem ismerik a betűket is érdekesnek találják a foglalkozásokat, hiszen rendkívül fontos az olvasás népszerűsítésében az, hogy minél fiatalabb korban találkozzanak a gyerekek a könyvekkel, ezzel együtt pedig a könyvtárral.

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk