https://kolorline.hu/„Fiesztáznak” a Kazincbarcikaiak

„Fiesztáznak” a Kazincbarcikaiak

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is csatlakozott az Internet Fiesta elnevezésű országos programsorozathoz az Egressy Béni Városi Könyvtár. Március 21-e és 28-a között a szervezők minden korosztálynak különféle foglalkozásokat szerveztek.

2019-ben huszadik születésnapját ünnepli az internet fieszta, amely az Informatikai és Könyvtári Szövetség kezdeményezésében létrejött országos rendezvénysorozat, melyhez a kazincbarcikai Egressy Béni könyvtár is több mint 15 éve csatlakozott már.

Fotók: Kovács Loretta

Idén a „Könyvtár – Kommunikáció - Internet” a szlogene a rendezvénynek, melynek keretein belül március 21-étől 28-áig minden nap több programmal is készültek a résztvevőknek a szervezők. A programokban elsősorban a kommunikáció és az internethasználat a fókuszpontok idén, de természetesen az elektronikus könyvtárhasználat is nagy teret kap ebben a pár napban.

A rendezvénysorozat minden napján különféle programokkal, foglalkozásokkal készültek a szervezők az óvodás korosztálytól egészen a szépkorúakig mindenkinek. Az idősebbek például angol szakkörre járnak, ahol az elektronikus nyelvtanulás fortélyait sajátíthatják el. Emellett pedig különböző író-olvasó találkozók, könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.

A fiataloknak Nyulász Péter író tartott előadást, a legkisebbeknek pedig még bábszínházas előadásban is volt részük Soltészné Herczeg Mária előadásának hála.

A legfőbb cél emellett persze idén is még mindig a könyvtárhasználat és az olvasás népszerűsítése, amit minden programban próbálnak promotálni a szervezők.

- Amellett, hogy az internet fieszta idén húsz éves, Kazincbarcika pedig idén ünnepli hatvanötödik születésnapját, így ebben a témában is készültek a szervezők programokkal, melyben a helytörténeti dokumentumait mutatják be a városnak, emellett pedig olyan internetes programokat ismerhetnek meg a résztvevők melyek Kazincbarcikai érdekességeket és különféle információkat találhatnak az olvasók a városról- tudtuk meg Molekné Kőrösi Beatrixtól, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetőjétől.

A szervezők minden programot megpróbáltak úgy összeállítani, hogy a legkisebbek, akik még mondjuk nem ismerik a betűket is érdekesnek találják a foglalkozásokat, hiszen rendkívül fontos az olvasás népszerűsítésében az, hogy minél fiatalabb korban találkozzanak a gyerekek a könyvekkel, ezzel együtt pedig a könyvtárral.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk