https://kolorline.hu/Gyermekvédelmi fórum a Mezeyben

Gyermekvédelmi fórum a Mezeyben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai egyeztető fórumot tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja március 28.-án a Borsod megyei gyermekvédelmi szakellátás rendszerének bemutatására.

Mint István Zsolttól megtudhattuk, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata hagyományosan minden évben szervez hasonló konferenciát, amelynek célja, hogy a témában érdekelt szakemberek megismerkedhessenek a szolgálat által végzett tevékenységekkel kapcsolatos törvényi változásokkal.


Fotók: Zele Tímea

A szakmai rendezvénysorozaton 50-60, többnyire a gyermekvédelemmel foglalkozó szakember, valamint a szociális szférában és az egészségügyben dolgozó vesz részt, céljuk pedig hogy a rendszer szereplőit érintő legnagyobb kihívásokra közösen keressenek választ és a szociális ellátó-és jelzőrendszer hatékonyságát növelhessék.  

A rendezvényen Földessy Judit Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője tartott előadást. Mint lapunknak elmondta, minden járási gyermekvédelmi központot megkerestek és elsődleges céljuk az volt, hogy a gyermekjóléti alapellátásban részt vevő intézményekhez fűződő kapcsolatukat erősítsék.

Előadásában bemutatta a gyermekvédelmi szakellátást ellátó intézmény munkáját, melynek során ők a már családból kiemelt problémás gyermekekkel foglalkoznak, akik nevelő szülőknél, vagy állami intézményekben vannak elhelyezve. Az intézmény munkájának részletes bemutatása pedig sokat segíthet az olyan szociális szolgáltatókkal való közös munka során, mint a gyámügy, családvédelmi szolgálat és egyéb olyan civil szervezetek, amelyek a még vér szerinti családjukkal élő, hátrányos helyzetű gyermekekkel dolgoznak.

Mint mondta, „a legfontosabb cél, hogy megelőzük ezen gyermekek családból való kiemelését, amennyiben azonban erre nincs lehetőség, a közös párbeszéd sokat segíthet abban, hogy a családtól való elválasztás a lehető legjobban elő legyen készítve, illetve a gyermekek számára legelőnyösebb intézménybe tudjanak kerülni.”

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk