https://kolorline.hu/Gyermekvédelmi fórum a Mezeyben

Gyermekvédelmi fórum a Mezeyben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai egyeztető fórumot tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja március 28.-án a Borsod megyei gyermekvédelmi szakellátás rendszerének bemutatására.

Mint István Zsolttól megtudhattuk, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata hagyományosan minden évben szervez hasonló konferenciát, amelynek célja, hogy a témában érdekelt szakemberek megismerkedhessenek a szolgálat által végzett tevékenységekkel kapcsolatos törvényi változásokkal.


Fotók: Zele Tímea

A szakmai rendezvénysorozaton 50-60, többnyire a gyermekvédelemmel foglalkozó szakember, valamint a szociális szférában és az egészségügyben dolgozó vesz részt, céljuk pedig hogy a rendszer szereplőit érintő legnagyobb kihívásokra közösen keressenek választ és a szociális ellátó-és jelzőrendszer hatékonyságát növelhessék.  

A rendezvényen Földessy Judit Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője tartott előadást. Mint lapunknak elmondta, minden járási gyermekvédelmi központot megkerestek és elsődleges céljuk az volt, hogy a gyermekjóléti alapellátásban részt vevő intézményekhez fűződő kapcsolatukat erősítsék.

Előadásában bemutatta a gyermekvédelmi szakellátást ellátó intézmény munkáját, melynek során ők a már családból kiemelt problémás gyermekekkel foglalkoznak, akik nevelő szülőknél, vagy állami intézményekben vannak elhelyezve. Az intézmény munkájának részletes bemutatása pedig sokat segíthet az olyan szociális szolgáltatókkal való közös munka során, mint a gyámügy, családvédelmi szolgálat és egyéb olyan civil szervezetek, amelyek a még vér szerinti családjukkal élő, hátrányos helyzetű gyermekekkel dolgoznak.

Mint mondta, „a legfontosabb cél, hogy megelőzük ezen gyermekek családból való kiemelését, amennyiben azonban erre nincs lehetőség, a közös párbeszéd sokat segíthet abban, hogy a családtól való elválasztás a lehető legjobban elő legyen készítve, illetve a gyermekek számára legelőnyösebb intézménybe tudjanak kerülni.”

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk