https://kolorline.hu/„Hangszert a kézbe” - Egy hétig Kazincbarcika a zene városa

„Hangszert a kézbe” - Egy hétig Kazincbarcika a zene városa

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika a házigazdája a 28. országjáró „Hangszert a kézbe” interaktív kiállításnak, amely április 9-től 13-áig várja a zeneszerető városlakókat. A könnyűzene oktatási sorozat az Egressy Béni Művelődési Központban tekinthető meg, ahol több mint 120 hangszerből álló tárlat is található.

A programot 2017 óta több mint 70 ezren látogatták meg országszerte, idén áprilisban pedig végre a Kazincbarcikaiak is belepillantást nyerhetnek a zene világába.

Az esemény megnyitóján Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője, köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy mennyire örül a hatalmas érdeklődésnek, majd visszaemlékezett a program ötletének megszületésére. Mesélt tapasztalatairól, miszerint a mai gyerekek nem tudnak olyan egyszerűen hozzájutni a hangszerekhez, így sokan úgy élik le egész életüket, hogy nem próbálták ki magukat a zenében. Legfőbb céljuk, hogy ezen változtassanak.


Fotók: Kovács Loretta

Klimon István alpolgármester nyitóbeszédében fejezte ki háláját a szervezőknek, amiért elhozták a „Hangszert a kézbe!”-sorozatot Kazincbarcikára is. Reméli, hogy a programnak köszönhetően lesznek olyan fiatalok, akik kedvet kapnak a zenéléshez, ami egy gyönyörű és rendkívül hasznos lételemmé tud válni az ember életében. Ezzel egyet értett Szitka Péter polgármester is, aki az elsők között próbálta ki a hangszereket.

A rendezvény két külön részből áll: a kiállítóteremben 127 hangszert, illetve hangtechnikai eszközt próbálhatnak ki az érdeklődők. Az elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel népzenei, klasszikus zenei, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes és elektronikus zenei témákba vezetik be a vendégeket. A másik részben 24 rendhagyó énekórán mutatják be a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engedve ezzel a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.

A zenélés több statisztika szerint is segíti a fiatalokat a tanulásban, fejleszti a problémamegoldóképességet, illetve rendkívül jó a hatással van a szocializációra, közösségi élet kialakítására is.

Hétköznap 8.30-tól este 18.00 óráig, szombaton pedig délelőtt 10 órától délután 16.00 óráig van lehetőség a program megtekintésére.

A rendezvény részletes programja a következő címen tekinthető meg: "Hangszert a kézbe"

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk