https://kolorline.hu/A költészetet ünnepelték

A költészetet ünnepelték

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Városi Könyvtár idén is megünnepelte a Költészet Napját.

Április 11-én, az immár 55 éve jeles dátumon a költészet kedvelőit várta a könyvtár egy hangulatos megemlékezésre. A műsorban az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai léptek fel, akik saját verseik mellett nagy magyar klasszikusok műveit is megszólaltatták. A jelenlévők mindemellett egy költészettörténeti barangoláson is részt vehettek, hiszen a dramaturgiailag tökéletesen felépített előadás Homérosztól Petrarcán és Shakespeare-n keresztül megidézte a nagy versírókat. Magyarországon 1964 óta ünnepeljük a tragikusan elhunyt József Attila születésnapján a költészetet. A könyvtár számára különösen fontos ez a könyvünnep, hiszen a vers az egyik mostohakategóriának számító műfaj, amit kevesen olvasnak, így a könyvtár igyekszik felhívni a figyelmet a költészetben rejlő szépségekre. A dunántúli kistelepülés, Ősi Veszprém és Fejér megye határán található, az Alkotóklub tagjai Ősi Kovács Imre vezetésével járják az ország könyvtárait és műsoraikkal segítik ezt a munkát és egy-egy pillanatra sikerül megállítaniuk a rohanó embereket, hogy egy-egy versre rácsodálkozzanak és maradandó élményben legyen részük.

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk