https://kolorline.hu/A költészetet ünnepelték

A költészetet ünnepelték

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Városi Könyvtár idén is megünnepelte a Költészet Napját.

Április 11-én, az immár 55 éve jeles dátumon a költészet kedvelőit várta a könyvtár egy hangulatos megemlékezésre. A műsorban az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai léptek fel, akik saját verseik mellett nagy magyar klasszikusok műveit is megszólaltatták. A jelenlévők mindemellett egy költészettörténeti barangoláson is részt vehettek, hiszen a dramaturgiailag tökéletesen felépített előadás Homérosztól Petrarcán és Shakespeare-n keresztül megidézte a nagy versírókat. Magyarországon 1964 óta ünnepeljük a tragikusan elhunyt József Attila születésnapján a költészetet. A könyvtár számára különösen fontos ez a könyvünnep, hiszen a vers az egyik mostohakategóriának számító műfaj, amit kevesen olvasnak, így a könyvtár igyekszik felhívni a figyelmet a költészetben rejlő szépségekre. A dunántúli kistelepülés, Ősi Veszprém és Fejér megye határán található, az Alkotóklub tagjai Ősi Kovács Imre vezetésével járják az ország könyvtárait és műsoraikkal segítik ezt a munkát és egy-egy pillanatra sikerül megállítaniuk a rohanó embereket, hogy egy-egy versre rácsodálkozzanak és maradandó élményben legyen részük.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk