https://kolorline.hu/Ismét a Vegyésznél az előny

Ismét a Vegyésznél az előny

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabdabajnokság elődöntőjének 3. találkozóján maratoni csatát láthatott a közönség. A majdnem 2 órás találkozót végük 3-1-re a házigazda Kazincbarcika nyerte, így a 3 nyert mérkőzésig tartó párharcban 2-1-re vezet a Kaposvár ellen.

A mérkőzés előtt nagy volt a fogadkozás hazai oldalon, hiszen hétfőn ebben a szezonban először veszített mérkőzést a Vegyész a Kaposvár ellen, és a kék-sárgák hamar szerettek volna javítani. Az első játszmában azonban a somogyiak ott folytatták, ahol néhány nappal ezelőtt saját csarnokukban abbahagyták. Marek Kardos 6-10-nél kérte ki első idejét, hogy felrázza tanítványait. A vendégek előnye azonban tovább nőtt, és Blázsovics becserélése után sem csökkent a különbség, sőt a vendégek egyre inkább elhúztak és már 16-9-re vezettek. A hajrához érve a házigazdák hiába hárítottak játszmalabdákat, de a Kaposvár végül behúzta a szettet, 25-20-ra.
A második felvonásra összekapta magát a Barcika. Demeter Györgynek, a vendégek edzőjének már az elején 6-2-es hazai előnynél időt kellett kérnie. Szabó Dávid mellett, Németh és Páez, valamint az első szettben a becserélt Blázsovics is remekelt. Nyitásban és fogadásban is feljavult a VRCK és a szett derekán már 7 ponttal vezetett. Gyorsan el is dőlt a játszma, melyet 25-19-re nyert a Kazincbarcika.
A harmadik etap már izgalmas, kiélezett küzdelmet hozott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a házigazdák harcoltak ki 4 pontos előnyt. A végjátékban fokozódott a feszültség, hosszú labdamenetek jellemezték a játékot, mindkét csapat hatalmasat küzdött minden pontért. 24-22-nél két játszmalabdát is hárítottak a vendégek és Kazincbarcika csak nagy nehezen 28-26-ra tudta megnyerni a szakaszt, mert a végjátékban jobban koncentrált és bizonyította, hogy éles helyzetben a legjobb döntést hozzák meg a játékosai.
A negyedik szett hasonló izgalmakban bővelkedett, mint az előző. Az elején itt Nagy Péter és Bozóki vezetésével a vendégek szereztek 2 pontos előnyt, de a Barcika hamar egyenlíteni tudott. A dunántúliak a hajrához érve ismét 2 egységgel álltak jobban, 21-19-re vezettek. Innen fordított a Vegyész, de a drámának még nem volt vége, mert 23-23-nál ismét egyenlő volt az állás. Páez – aki a mérkőzés napján lett magyar állampolgár – hatalmasat mentett, majd Macko blokkolt szépen, mely után mérkőzés labdához jutott a vendéglátó. A végén a vendégek legjobbja Nagy Péter rontott el egy támadást, így a szettet 25-23-ra a mérkőzést 3-1-re nyerte meg a Vegyész. Ez a siker azt jelenti, hogy a 3 nyert mérkőzésig tartó párharc során a Kazincbarcika 2-1-re vezet. A negyedik találkozóra április 14-én vasárnap este fél héttől Kaposváron kerül sor. Ha ott is a Barcika nyer, akkor bejut a bajnoki döntőbe, ahol a Pénzügyőr lesz az ellenfele, amely 3-0-val hozta a Kecskemét elleni másik elődöntőt. Amennyiben a hétvégén somogyi siker születik, akkor április 16-án kedden mindent eldöntő 5 mérkőzésre kerül sor Kazincbarcikán. Marek Kardosék azonban az utóbbi forgatókönyvre gondolni sem szeretnének, hiszen vendégként is győzelemre készülnek.

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk