https://kolorline.hu/Szakmák az éjszakában

Szakmák az éjszakában

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Színes programokkal várták Kazincbarcikán is az érdeklődőket a Szakmák Éjszakája című rendezvényen a Surányiban és a Deákban április 12-én 18 órától.

A rendezvény fő célja, hogy játékos, érdekes formában mutassa be a végzős általános iskolásoknak a két középiskola képzési palettáját.

Fotók: Kovács Loretta

Az Ózdi Szakképzési Centrum tagintézményeiként működő iskolák gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket invitáltak az este hattól kezdődő és egészen az éjszakába nyúló rendezvényekre.

A programok közt a fodrász tanulók a frizurák és a fodrász szakma világába kalauzolták el az érdeklődőket, de a vendégek a pincér, felszolgáló szakmába, az egészségügyi szakmába, gépészeti anyagvizsgálatba, a művészetekbe, a gazdaság a vállalkozások mindennapjaiba, az autószerelés rejtelmeibe és nem utolsó sorban az épületgépészet kulisszáiba is betekinthettek.

A „Szakmák Éjszakája” rendezvény elsődleges célja, hogy a szakképzést és szakmát újrapozicionálja a közvéleményben, új típusú kommunikációval érje el azokata fiatalokat és felnőtteket akik számára ez a terület eddig idegen volt, és az eseményen kipróbálhassák a különböző szakmákat az erre berendezett tantermekben. 

Az éjszakai programot minden évben egyszer rendezik meg, országos szinten egységes időpontban. A „Szakmák Éjszakája” az eddigi legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvény hazánkban. Eltérően a hagyományos pályaválasztási lehetőségektől, nem szervezett, hanem szabadidős, családi tevékenységként tartják meg a magyarországi szakképzési centrumok és az önállóan csatlakozó szervezetek.

Az esemény jelmondata a „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek, melyeket nem központilag, hanem alulról építkezve kell létrehozni és minden programnak ingyenesnek kell lennie.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk