https://kolorline.hu/Szakmák az éjszakában

Szakmák az éjszakában

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Színes programokkal várták Kazincbarcikán is az érdeklődőket a Szakmák Éjszakája című rendezvényen a Surányiban és a Deákban április 12-én 18 órától.

A rendezvény fő célja, hogy játékos, érdekes formában mutassa be a végzős általános iskolásoknak a két középiskola képzési palettáját.

Fotók: Kovács Loretta

Az Ózdi Szakképzési Centrum tagintézményeiként működő iskolák gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket invitáltak az este hattól kezdődő és egészen az éjszakába nyúló rendezvényekre.

A programok közt a fodrász tanulók a frizurák és a fodrász szakma világába kalauzolták el az érdeklődőket, de a vendégek a pincér, felszolgáló szakmába, az egészségügyi szakmába, gépészeti anyagvizsgálatba, a művészetekbe, a gazdaság a vállalkozások mindennapjaiba, az autószerelés rejtelmeibe és nem utolsó sorban az épületgépészet kulisszáiba is betekinthettek.

A „Szakmák Éjszakája” rendezvény elsődleges célja, hogy a szakképzést és szakmát újrapozicionálja a közvéleményben, új típusú kommunikációval érje el azokata fiatalokat és felnőtteket akik számára ez a terület eddig idegen volt, és az eseményen kipróbálhassák a különböző szakmákat az erre berendezett tantermekben. 

Az éjszakai programot minden évben egyszer rendezik meg, országos szinten egységes időpontban. A „Szakmák Éjszakája” az eddigi legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvény hazánkban. Eltérően a hagyományos pályaválasztási lehetőségektől, nem szervezett, hanem szabadidős, családi tevékenységként tartják meg a magyarországi szakképzési centrumok és az önállóan csatlakozó szervezetek.

Az esemény jelmondata a „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek, melyeket nem központilag, hanem alulról építkezve kell létrehozni és minden programnak ingyenesnek kell lennie.

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk