https://kolorline.hu/Egressy Bénire emlékeztek

Egressy Bénire emlékeztek

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepi istentisztelettel és koszorúzással emlékeztek Egressy Bénire, születésének 205. évfordulóján a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség tagjai.

A gyülekezet templomában, április 14-én vasárnap délelőtt a mise után került sor az ünnepélyes koszorúzásra.

Fotók: Kovács Loretta

A program istentisztelettel kezdődött, majd a templom előtt ünnepi műsorral idézték fel Egressy Béni emlékét. A zenés műsorban Orbán Zita és Samu Ágnes a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai Egressy által feldolgozott népzenéket adtak elő.

A megemlékezés koszorúzással ért véget, ahol a zeneszerző emlékművénél Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Klimon István alpolgármester, Bukó Géza és Pásztor Gábor önkormányzati képviselők, a református egyházközség, az Egressy Béni Városi Könyvtár dolgozói, valamint a gyülekezet tagjai helyezték el az emlékezés virágait.

Egressy Béni eredeti nevén Galambos Benjámin április 21-én született Sajókazincon. Galambos Pál református lelkipásztor és Juhász Julianna fia. Iskoláit az miskolci református gimnáziumban és a sárospataki főiskolán végezte. Már 1840-től foglalkozott zeneszerzéssel, ő volt Petőfi Sándor verseinek első megzenésítője és számos népies műdal szerzője.

Legnagyobb sikerét Vörösmarty Mihály, Szózat című versének megzenésítésével aratta, amelyet 1843. május 10-én mutattak be a Nemzeti Színházban.

További híreink

Játékos programozás a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2019. jún 18. 14:10

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végeztek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást.

Dübörög a VRCK Volleyball Talent 2019

Dátum: 2019. jún 18. 13:40

Teltházzal indult hétfőn a Vegyész RC Kazincbarcika tehetséggondozó tábora, a VRCK Volleyball Talent 2019, amely a második sporttábor a klub életében.

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk