https://kolorline.hu/Idegenbeli sikerével döntőben a Vegyész

Idegenbeli sikerével döntőben a Vegyész

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda bajnoki elődöntő 4. mérkőzését Kaposváron játszotta a Vegyész RC Kazincbarcika. A mérkőzést nagy küzdelemben hozta Marek Kardos együttese, és ezzel bejutott a bajnoki döntőbe. 

A negyedik mérkőzés előtt a Kaposvár számára az „életben maradás” volt a tét, hiszen a somogyiak vereség esetén nem folytathatták volna tovább a párharcot. A Kazincbarcika azonban az első szett elején 8-5-re elhúzott, amikor a hazai tréner időt kért. Azonban ezt követően is a vendégek akarata érvényesült és Páez remek nyitásaival, 7 ponttal léptek el a barcikaiak. A hajrához érve 21-13-as Vegyész előnynél Demeter György újból élt az időkérés lehetőségével, de ez sem sokat segített, mert Szabó és Juhász jó játékával 25-18-ra a Kazincbarcikáé lett az első felvonás. 

A második szakaszban szorosan alakult a küzdelem, de két ponttal rendre a VRCK volt előnyben. A házigazdák nagyot küzdöttek ebben a szettben és 12-12-nél utolérték a barcikaikat, sőt egy ponttal a vezetést is átvették. Ekkor Marek Kardos jelezte időkérési szándékát, hogy rendet tegyen játékosai fejében. A házigazdák jó játékával azonban nem tudott mit kezdeni a kék-sárga alakulat. 18-14-es somogyi előnynél Blázsovicsot cserélte be a barcikai tréner, de ez sem segített. Főleg blokkban múlta felül a Kazincbarcikát a Kaposvár, mely végül Kalmár ászával 25-16-ra hozta a második szakaszt.

A harmadik játszmát nagy küzdelem jellemezte. Kezdetben egyik csapat sem tudott igazán nagy előnyre szert tenni. Bár az elején a Kazincbarcika vezetett a Kaposvár tapadt riválisára, ám egy pontnál jobban nem tudta megközelíteni a vendégeket. A fordulat 17-13-as kék-sárga előnynél következett be, amikor a hazaiak edzője Demeter György gyorsan időt is kért, hogy megfékezze a vendégek lendületét. A hajrához érve azonban a vendéglátók hátránya nem csökkent és 21-16-nál ismét „magához hívta” fiait a hazai tréner. Látványos röplabdát játszott mindkét együttes, nem ismertek elveszett labdát a játékosok. A kaposváriak hosszú hajrába kezdtek és a végjátékban fokozódtak az izgalmak. Marek Kardos érezte is, hogy baj van, mert 20-22-nél időt kért, nehogy elússzon a játszma. A végén azonban Szabó higgadtsága döntötte el a szettet, melyet 25-23-ra nyert meg a VRCK: 

A negyedik felvonásban, a meccsben és döntőbe jutásért való csatában maradás volt a kaposváriak számára a tét. A házigazdák 3-1-es vezetéssel kezdtek. Marek Kardos ekkor Németh helyett Blázsovicsot hozta be. Sokat hibáztak nyitásban a csapatok, így 10-10 volt az állás a szett derekán. A vendégek 13-11-es előnyénél Demeter edző mondta el egy időkérés során tanítványainak mikre kell figyelni. A hazaiak számára azonban nemhogy az egyenlítés nem jött össze, pár labdamenettel később már hárommal vezetett a vendég alakulat. A hajrá azonban ismét drámai lett, hiszen 19-18-ra vezetett csak a Kazincbarcika, mert a Kaposvár feltámadt a végjátékra. A Kazincbarcikát azonban nem tudta utolérni a dunántúli gárda. A végjátékban jól koncentrált a VRCK és előbb Milev és Macko, majd Szabó blokkjával a szettet 25-21-re a meccset 3-1-re nyerte meg.

A kék-sárgák így 3-1-re nyerték a párharcot és a tavalyi évhez hasonlóan ismét bejutottak a bajnoki döntőbe, ahol a Pénzügyőr lesz ellenfelük.  Az első mérkőzésre a tervek szerint április 23-án kedden kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk