https://kolorline.hu/Idegenbeli sikerével döntőben a Vegyész

Idegenbeli sikerével döntőben a Vegyész

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda bajnoki elődöntő 4. mérkőzését Kaposváron játszotta a Vegyész RC Kazincbarcika. A mérkőzést nagy küzdelemben hozta Marek Kardos együttese, és ezzel bejutott a bajnoki döntőbe. 

A negyedik mérkőzés előtt a Kaposvár számára az „életben maradás” volt a tét, hiszen a somogyiak vereség esetén nem folytathatták volna tovább a párharcot. A Kazincbarcika azonban az első szett elején 8-5-re elhúzott, amikor a hazai tréner időt kért. Azonban ezt követően is a vendégek akarata érvényesült és Páez remek nyitásaival, 7 ponttal léptek el a barcikaiak. A hajrához érve 21-13-as Vegyész előnynél Demeter György újból élt az időkérés lehetőségével, de ez sem sokat segített, mert Szabó és Juhász jó játékával 25-18-ra a Kazincbarcikáé lett az első felvonás. 

A második szakaszban szorosan alakult a küzdelem, de két ponttal rendre a VRCK volt előnyben. A házigazdák nagyot küzdöttek ebben a szettben és 12-12-nél utolérték a barcikaikat, sőt egy ponttal a vezetést is átvették. Ekkor Marek Kardos jelezte időkérési szándékát, hogy rendet tegyen játékosai fejében. A házigazdák jó játékával azonban nem tudott mit kezdeni a kék-sárga alakulat. 18-14-es somogyi előnynél Blázsovicsot cserélte be a barcikai tréner, de ez sem segített. Főleg blokkban múlta felül a Kazincbarcikát a Kaposvár, mely végül Kalmár ászával 25-16-ra hozta a második szakaszt.

A harmadik játszmát nagy küzdelem jellemezte. Kezdetben egyik csapat sem tudott igazán nagy előnyre szert tenni. Bár az elején a Kazincbarcika vezetett a Kaposvár tapadt riválisára, ám egy pontnál jobban nem tudta megközelíteni a vendégeket. A fordulat 17-13-as kék-sárga előnynél következett be, amikor a hazaiak edzője Demeter György gyorsan időt is kért, hogy megfékezze a vendégek lendületét. A hajrához érve azonban a vendéglátók hátránya nem csökkent és 21-16-nál ismét „magához hívta” fiait a hazai tréner. Látványos röplabdát játszott mindkét együttes, nem ismertek elveszett labdát a játékosok. A kaposváriak hosszú hajrába kezdtek és a végjátékban fokozódtak az izgalmak. Marek Kardos érezte is, hogy baj van, mert 20-22-nél időt kért, nehogy elússzon a játszma. A végén azonban Szabó higgadtsága döntötte el a szettet, melyet 25-23-ra nyert meg a VRCK: 

A negyedik felvonásban, a meccsben és döntőbe jutásért való csatában maradás volt a kaposváriak számára a tét. A házigazdák 3-1-es vezetéssel kezdtek. Marek Kardos ekkor Németh helyett Blázsovicsot hozta be. Sokat hibáztak nyitásban a csapatok, így 10-10 volt az állás a szett derekán. A vendégek 13-11-es előnyénél Demeter edző mondta el egy időkérés során tanítványainak mikre kell figyelni. A hazaiak számára azonban nemhogy az egyenlítés nem jött össze, pár labdamenettel később már hárommal vezetett a vendég alakulat. A hajrá azonban ismét drámai lett, hiszen 19-18-ra vezetett csak a Kazincbarcika, mert a Kaposvár feltámadt a végjátékra. A Kazincbarcikát azonban nem tudta utolérni a dunántúli gárda. A végjátékban jól koncentrált a VRCK és előbb Milev és Macko, majd Szabó blokkjával a szettet 25-21-re a meccset 3-1-re nyerte meg.

A kék-sárgák így 3-1-re nyerték a párharcot és a tavalyi évhez hasonlóan ismét bejutottak a bajnoki döntőbe, ahol a Pénzügyőr lesz ellenfelük.  Az első mérkőzésre a tervek szerint április 23-án kedden kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

További híreink

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

Súlykorlátozott zónát alakítanak ki Sajószentpéteren

Dátum: 2024. ápr 12. 17:11

Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, többek között Sajószentpétert elkerülő utat. A fejlesztés lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű-forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk