https://kolorline.hu/Húsvét üzenete

Húsvét üzenete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus Krisztus pénteki kereszthalála után harmadnapra, vasárnap feltámadt. Halálával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.


Jézus tanítványai körében, Leonardo da Vinci: Utolsó vacsora című freskóján   Forrás: muveszet21.blogspot.com

„A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől.”(János evangéliuma 20,1) - Így tudósít minket János evangélista arról, hogy húsvét reggelén Jézus sírja üres volt. Nem a tanítványok, nem a római katonák hengerítették el azt a nagy követ a sír szájáról, hanem a mindenható Isten cselekedett. Éppen úgy, miként megígérte, hogy harmadnapra feltámasztja Fiát.

Mit üzen számunkra Jézus nyitott sírja? Mindenek előtt azt, hogy Isten előtt nincs lehetetlen. Aztán azt is, hogy ő mindig hű marad ígéreteihez. Üzeni, hogy Krisztus visszajövetelekor megnyílnak majd a sírhantok és lesz nekünk is feltámadásunk. Isten hatalma oly csodálatos, hogy nemcsak Jézus sírjának a száját képes megnyitni, hanem az ember szemét is.  Istennek kell azt felnyitnia, hogy meglássuk a saját életünkben is az ő nagy tetteit. A hívő ember úgy tekint gyermekére, mint Isten áldására. Úgy tekint hitvesére, mint tőle kapott segítőtársra. Úgy tekint élete boldog pillanataira, mint Isten ajándékaira. Úgy tekint a keresztekre, mint hitének próbaköveire. Úgy tekint szerette nyitott sírjára, mint aki tudja, hogy ki vigyáz rá ezután is. 2019. húsvét ünnepén azt kérem az Úrtól, hogy nyissa meg minél többeknek a szemét ilyen látásra, hogy az életben ne csak azt vegyük észre, ami rossz, nehéz és szomorúságot adó. Hisz ezek mellett oly sok örömöt és derűt hozó órát is megélhetünk Isten kegyelméből. Azt mondta egy 20.századi tudós, hogy az életet kétféleképpen lehet leélni: vagy úgy, hogy semmit sem tartunk csodának, vagy úgy, hogy mindent annak tartunk. A húsvéti csoda mellett lássuk meg azokat is, amelyek a szürke hétköznapokat betöltik! Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves olvasónak Istentől megáldott húsvéti ünnepeket!

 

Bundzik Attila

lelkipásztor

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk