https://kolorline.hu/Húsvét üzenete

Húsvét üzenete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus Krisztus pénteki kereszthalála után harmadnapra, vasárnap feltámadt. Halálával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.


Jézus tanítványai körében, Leonardo da Vinci: Utolsó vacsora című freskóján   Forrás: muveszet21.blogspot.com

„A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől.”(János evangéliuma 20,1) - Így tudósít minket János evangélista arról, hogy húsvét reggelén Jézus sírja üres volt. Nem a tanítványok, nem a római katonák hengerítették el azt a nagy követ a sír szájáról, hanem a mindenható Isten cselekedett. Éppen úgy, miként megígérte, hogy harmadnapra feltámasztja Fiát.

Mit üzen számunkra Jézus nyitott sírja? Mindenek előtt azt, hogy Isten előtt nincs lehetetlen. Aztán azt is, hogy ő mindig hű marad ígéreteihez. Üzeni, hogy Krisztus visszajövetelekor megnyílnak majd a sírhantok és lesz nekünk is feltámadásunk. Isten hatalma oly csodálatos, hogy nemcsak Jézus sírjának a száját képes megnyitni, hanem az ember szemét is.  Istennek kell azt felnyitnia, hogy meglássuk a saját életünkben is az ő nagy tetteit. A hívő ember úgy tekint gyermekére, mint Isten áldására. Úgy tekint hitvesére, mint tőle kapott segítőtársra. Úgy tekint élete boldog pillanataira, mint Isten ajándékaira. Úgy tekint a keresztekre, mint hitének próbaköveire. Úgy tekint szerette nyitott sírjára, mint aki tudja, hogy ki vigyáz rá ezután is. 2019. húsvét ünnepén azt kérem az Úrtól, hogy nyissa meg minél többeknek a szemét ilyen látásra, hogy az életben ne csak azt vegyük észre, ami rossz, nehéz és szomorúságot adó. Hisz ezek mellett oly sok örömöt és derűt hozó órát is megélhetünk Isten kegyelméből. Azt mondta egy 20.századi tudós, hogy az életet kétféleképpen lehet leélni: vagy úgy, hogy semmit sem tartunk csodának, vagy úgy, hogy mindent annak tartunk. A húsvéti csoda mellett lássuk meg azokat is, amelyek a szürke hétköznapokat betöltik! Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves olvasónak Istentől megáldott húsvéti ünnepeket!

 

Bundzik Attila

lelkipásztor

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk