https://kolorline.hu/Színes város gyermeki szemmel

Színes város gyermeki szemmel

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Az én városom” címmel nyílt kiállítás április 24-én az Egressy Béni Művelődési Központban. Az eseményt a Kazincbarcikai Összevont Óvodák a város 65. születésnapja alkalmából rendezett programsorozat részeként hozták létre.

A város február elsején ünnepelte 65. évfordulóját, így egész éves programsorozat várja a Kazincbarcikaiakat 2019-ben. Ennek kapcsán nyílt kiállítás a Kazincbarcikai Összevont Óvodák gyermekeinek remekműveiből április 24-én délután 16.00 órától az Egressy Béni Művelődési Központban.

A rendezvény egy óvodások által előadott dalcsokorral vette kezdetét, amit Szitka Péter Polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntője követett. A polgármester gratulált a gyermekek munkáihoz és örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal készültek a várossal kapcsolatos alkotások. Ezután külön gratulált a kiállítás központi alakjaként szolgáló unikorniscsikó alkotóinak, amely a körforgalomban lévő szobor kicsiny mása. A kiscsikó megálmodója Gálik Valentinné, a vizuális munkaközösség vezetője, életre hívója pedig a Nefelejcs Tagóvoda munkatársa, Broda Zsolt volt.


Fotók: Kovács Loretta

A vizuális munkaközösség ötletének köszönhetően a kiállított művek között rengeteg sík és térbeli kreációt csodálhatnak meg az érdeklődők. Az alkotások központi témája természetesen Kazincbarcika, így rengeteg maketten és rajzon fellelhető a színes város szellemisége. A gyerekeket a pedagógusok több alkalommal is elvitték kirándulni, ahol a kicsik megcsodálhatták KolorCity nevezetességeit és szépségeit. A városi szobrok és festmények rengeteget segítettek a csoportokban a kreativitás szabadon eresztéséhez.

A több mint 200 művet zsűribizottság is értékelte, a kiállítás alkalmával pedig díjazta is, így a kicsik különböző értékes ajándékcsomagokban részesültek.

Az alkotások során törekedtek rá, hogy minél több újrahasznosított anyagot használjanak fel, ezzel is hirdetve a természet megóvásának üzenetét, tudtuk meg Gálik Valentinné óvodapedagógustól.

A megnyitó végéhez érkezve dr. Illés Pálné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák volt vezetője mondott beszédet melyben gratulált a gyerekeknek és megosztotta gondolatait arról, hogy milyen szerencsések azok az emberek, akik Kazincbarcikán, ebben a szép és fejlődő városban élhetnek. Ezt követően pedig hivatalosan is megnyitotta a kiállítást.

Az érdeklődőket a Művelődési Központ mellett még az óvodákban is várják a több mint 60 gyermek által elkészített színesebbnél színesebb kiállítási anyagok. Az Egressy Béni Művelődési Központban található tárlatot pedig minden hétköznap 10.00 és 18.00 óra között tekinthetik meg május 10-ig.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk