https://kolorline.hu/A fővárosban elmaradt a Vegyész győzelem

A fővárosban elmaradt a Vegyész győzelem

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda bajnoki döntő második mérkőzésén a fővárosban lépett pályára a Vegyész RC Kazincbarcika. A kék-sárgák két szoros és egy sima szettben veszítettek a Pénzügyőr ellen.

A Vegyész számára a 2-0-s vezetés, míg a Pénzügyőrnek az egyenlítés volt a célja a találkozót előtt. Az összecsapást nagyszerűen kezdte a Kazincbarcika. Milevék ott folytatták, ahol kedden abbahagyták és 9-6-ra megléptek a Pénzügyőrtől. A visszafogottabb kezdés után feljavultak a hazaiak és előbb egyenlítettek, majd Kovács Zoltán ásza után 13-12-nél a vezetést is átvették. Egymás hibáiból éltek a csapatok és egyik sem tudott igazán nagy előnyt kicsikarni. A végjátékban Milev helyett Toronyait hozta be Marek Kardos és cseréje hasznosnak bizonyult, hiszen a nyitásai után két pontot szerzett a Vegyész és 22-20-ra vezetett. A Pénzügyőr nem adta fel a szettet és 23-23-nál fokozódtak az izgalmak. A vendéglátóknál ekkor Vitiuk került a nyitóhelyre, aki két jó szervával, a végén egy ásszal zárta le az első szakaszt, melyet a PSE 25-23-ra nyert meg, Két nappal ezelőtt Kazincbarcikán ugyanilyen eredménnyel ért véget az első játszma.

A második szett elején a barcikaiak álltak jobban, majd 10-9-nél már a vendéglátóknál volt az előny. Ezt követően, hol a házigazdák, hol a kazincbarcikaiak jutottak minimális előnyhöz, de a végjátékban a Pénzügyőr már 20-17-re vezetett, és ekkor a vendégek edzője időt kért. A dráma 22-20-as hazai vezetésnél fokozódott, amikor Jókay Zoltán hívta magához fiait, majd a hajrában 23-23-nál ugyancsak ezt tette, hiszen a Kazincbarcika remek játékkal „visszajött” a szettbe. A végén azonban két rossz megoldás után ismét játszmát veszítettek a kék-sárgák, ezúttal is 25-23-ra, és így már 2-0-s hátrányba kerültek.

A harmadik szettben a meccsben maradás volt a tét a barcikaiak számára és az első néhány momentum után vezettek is a vendégek, de később többet hibáztak nyitásfogadásban és máris 10-7-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A szakasz közepén kezdett elúszni a hajó, hiszen a házigazdák 15-10-re elhúztak, és nem játszott jól a Vegyész. Csak az akarás volt meg a vendégekben, melynek ezen a meccsen nyögés lett a vége. A házigazdák szárnyaltak a Kazincbarcikának pedig csak felvillanásai adódtak. A szettet 25-16-ra a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte a Pénzügyőr. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása így 1-1. A döntő harmadik találkozójára április 27-én, szombaton este 7 órakor kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk