https://kolorline.hu/A fővárosban elmaradt a Vegyész győzelem

A fővárosban elmaradt a Vegyész győzelem

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda bajnoki döntő második mérkőzésén a fővárosban lépett pályára a Vegyész RC Kazincbarcika. A kék-sárgák két szoros és egy sima szettben veszítettek a Pénzügyőr ellen.

A Vegyész számára a 2-0-s vezetés, míg a Pénzügyőrnek az egyenlítés volt a célja a találkozót előtt. Az összecsapást nagyszerűen kezdte a Kazincbarcika. Milevék ott folytatták, ahol kedden abbahagyták és 9-6-ra megléptek a Pénzügyőrtől. A visszafogottabb kezdés után feljavultak a hazaiak és előbb egyenlítettek, majd Kovács Zoltán ásza után 13-12-nél a vezetést is átvették. Egymás hibáiból éltek a csapatok és egyik sem tudott igazán nagy előnyt kicsikarni. A végjátékban Milev helyett Toronyait hozta be Marek Kardos és cseréje hasznosnak bizonyult, hiszen a nyitásai után két pontot szerzett a Vegyész és 22-20-ra vezetett. A Pénzügyőr nem adta fel a szettet és 23-23-nál fokozódtak az izgalmak. A vendéglátóknál ekkor Vitiuk került a nyitóhelyre, aki két jó szervával, a végén egy ásszal zárta le az első szakaszt, melyet a PSE 25-23-ra nyert meg, Két nappal ezelőtt Kazincbarcikán ugyanilyen eredménnyel ért véget az első játszma.

A második szett elején a barcikaiak álltak jobban, majd 10-9-nél már a vendéglátóknál volt az előny. Ezt követően, hol a házigazdák, hol a kazincbarcikaiak jutottak minimális előnyhöz, de a végjátékban a Pénzügyőr már 20-17-re vezetett, és ekkor a vendégek edzője időt kért. A dráma 22-20-as hazai vezetésnél fokozódott, amikor Jókay Zoltán hívta magához fiait, majd a hajrában 23-23-nál ugyancsak ezt tette, hiszen a Kazincbarcika remek játékkal „visszajött” a szettbe. A végén azonban két rossz megoldás után ismét játszmát veszítettek a kék-sárgák, ezúttal is 25-23-ra, és így már 2-0-s hátrányba kerültek.

A harmadik szettben a meccsben maradás volt a tét a barcikaiak számára és az első néhány momentum után vezettek is a vendégek, de később többet hibáztak nyitásfogadásban és máris 10-7-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A szakasz közepén kezdett elúszni a hajó, hiszen a házigazdák 15-10-re elhúztak, és nem játszott jól a Vegyész. Csak az akarás volt meg a vendégekben, melynek ezen a meccsen nyögés lett a vége. A házigazdák szárnyaltak a Kazincbarcikának pedig csak felvillanásai adódtak. A szettet 25-16-ra a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte a Pénzügyőr. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása így 1-1. A döntő harmadik találkozójára április 27-én, szombaton este 7 órakor kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk