https://kolorline.hu/Új virágok és fák Barcikán

Új virágok és fák Barcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tovább folytatódik a „Virágos Kazincbarcika” nagyszabású növénytelepítési akció a város 65. születésnapja alkalmából. Kolorcity terein, az oktatási és városi intézmények melletti zöld felületeken összesen 65 000 egynyári virágot, évelő, lágy szárú, fás szárú cserjét és fát ültetnek az év során.

A Barcika Park Nonprofit Kft. fóliasátraiban csaknem 18.000 tő egynyári virágot és növényt nevelnek jelenleg is a cég munkatársai, melyek hamarosan Kazincbarcika utcáit, tereit díszítik majd a „Virágos Kazincbarcika” növénytelepítési akción belül.

Mintegy 1500 tő muskátli várja, hogy a következő héten kikerüljön településünk villanyoszlopaira, további 6000 tő futó és 2000 álló muskátli pedig azt ezt követő hetekben kerül majd kihelyezésre. Az egynyári virágokat a speciálisan kialakított fóliasátorban folyamatosan gondozzák, ahol különöntöző és fűtőrendszer biztosítja fejlődésüket, hogy mire kiültetik őket a lehető legszebb díszben pompázzanak majd.

A virágültetés mellett az elmúlt hetekben csaknem 40 kőrisfa és 70 cserje kapott helyet a városban, ezek közül hét darab fát csütörtökön ültettek ki a Füzike Tagóvoda melletti zöld területre.

A következő napokban emelőkocsi segítségével kerülnek kiültetésre a muskátlik az oszlopokra, de ezeken felül természetesen jut majd belőlük a későbbiekben a nagyobb parkokba, terekreés Kazincbarcika körforgalmaiba is a színesebbnél színesebb virágokból.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk