https://kolorline.hu/Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A pénzügyi támogatás célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, polgárok közéletbe való bevonásának segítése, az esélyegyenlőség megteremtése, a közéleti értékek fejlesztése, a társadalmi szolidaritás megerősítése. Elismert tevékenységek különösen a település szépítése és környezetvédelem, oktatást-nevelést segítő tevékenység, kultúra- és hagyományápolás, egyéb karitatív és szociális tevékenység.

Pályázat célja

A pénzügyi támogatás célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erõsítése, polgárok közéletbe való bevonásának segítése, az esélyegyenlõség megteremtése, a közéleti értékek fejlesztése, a társadalmi szolidaritás megerõsítése. Elismert tevékenységek különösen a település szépítése és környezetvédelem, oktatást-nevelést segítõ tevékenység, kultúra- és hagyományápolás, egyéb karitatív és szociális tevékenység.

Pályázatot nyújthat be:

a) azon jogi személyiséggel rendelkezõ társadalmi szervezet, amelyet a bíróság a pályázat kiírása elõtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett, és az alapító okiratnak, a szabályzatoknak megfelelõ tevékenységét ténylegesen folytatja;
b) azon önálló jogi személyiséggel nem rendelkezõ öntevékeny közösség és csoport, amely a pályázat kiírását megelõzõen legalább egy éve – dokumentálhatóan – folyamatosan mûködött és stabil (minimum 15 fõ) taglétszámmal rendelkezik, feltéve, hogy a város közigazgatási területén székhellyel, vagy telephellyel rendelkezik és tevékenységét a városban fejti ki.
A pályázatnak tartalmaznia kell a rendelet 6.§ (3) bekezdése értelmében: a konkrét cél meghatározását, megvalósításának teljes összegét, részletes és ellenõrizhetõ költségvetést, a kért támogatásösszegének felhasználási tervét, saját forrás igazolását, valamint a pályázati kiírás szerinti csatolandó okiratokat.
A pályázatot a pályázati kiírásban megjelölt határidõben és módon, az átvételt igazolva (ajánlott postai küldemény vagy személyes benyújtás) a polgármesternek címezve kell benyújtani.
A személyes benyújtás helye: Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Iroda (207. iroda).

A támogatás formája: vissza nem térítendõ támogatás.
Elnyerhetõ támogatás összege pályázatonként: 50.000-250.000 Ft.
A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 20.
Elbírálás határideje: a benyújtási határidõ lejáratát követõ 30 napon belül.

Egyéb információ: A pályázati felhívás elérhetõ a www.kazincbarcika.hu oldalon ide kattitva, valamint a pályázati adatlap ide kattintva.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ügyfélfogadási idõben a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Irodájának munkatársai adnak a 48/514-700-as telefonszámon.

 

Kazincbarcika Város Önkormányzata

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk