https://kolorline.hu/Megvédte bajnoki címét a Vegyész RC az extraligában!

Megvédte bajnoki címét a Vegyész RC az extraligában!

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sorozatban második, történetének ötödik bajnok címét szerezte meg a Kazincbarcikai Vegyész Röplabda Club az Extra Ligában, miután hétfő este harmadszor is nyerni tudott az LV Sport Pénzügyőr SE otthonában!  

A hétfő este játszott negyedik döntő mérkőzésén 3:2-re nyertek a kék-sárgák a Pénzügyőr ellen, így a párharcot 3–1-es összesítéssel elhozta a kazincbarcikai csapat és megvédte bajnoki címét. 

 

A férfi röplabdabajnokság döntője izgalmas párharcot hozott. A Vegyész RC Kazincbarcika Pénzügyőr finálé a 4. mérkőzésen a fővárosban dőlt csak el, ahol több mint kétórás gigászi csata végén nyert 3-2-re a VRCK és 3-1-es összesítéssel megszerezte a bajnoki aranyérmet, megvédve ezzel tavalyi elsőségét.

 

A két csapat a bajnoki döntő előtt már hatszor találkozott egymással és ezekből a meccsekből hármat a Vegyész, hármat a Pénzügyőr nyert meg. A két együttes legutóbbi barcikai találkozóján Szabó Dávidék voltak a jobbak, és az a siker alapszakasz győzelmet ért számukra. Nagy iramban és remek hangulatban kezdődött el a csata mindkét gárda nagyon odatette magát. A Pénzügyőr a hajrában jobban koncentrált és 25-23-ra megnyerte az első szakaszt.

A második felvonásban nagyot küzdött a VRCK, hogy egyenlítsen. A játszma közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, de a Barcika megnyugodott és a végjátéknak 22-20-as előnnyel futott neki. Jókay Zoltán együttese megpróbált fordítani, de a házigazdák ezt már nem engedték és végül 25-23-ra a második szett az övék lett.

Az egyenlítés után egyre jobban játékba lendült a kék-sárga együttes. Az első két játszmában kissé visszafogottabban röplabdázó Szabó Dávid is szebbnél szebb pontokat szerzett, és remek nyitásaival már az elején 7-3-ra ellépett a Vegyész. A szakasz közepén egyszer még sikerült 3 pontra feljönnie a budapestieknek, de a végén a Kazincbarcika örülhetett, hiszen 25-20-ra megnyerte a játszmát.

A negyedik etapban ismét a barcikaiak kezdtek jobban, de a Pénzügyőr próbált tapadni rájuk. A házigazdák ezt a játszmát is hozták 25-23-ra.

A döntő második meccse előtt a Vegyész számára a 2-0-s vezetés, míg a Pénzügyőrnek az egyenlítés volt a célja. Az összecsapást nagyszerűen kezdte a Kazincbarcika. Milevék ott folytatták, ahol kedden abbahagyták és 9-6-ra megléptek a Pénzügyőrtől. A hajrában is a Vegyész vezetett 22-20-ra, de a Pénzügyőr nem adta fel a szettet és 23-23-nál fokozódtak az izgalmak. A vendéglátóknál ekkor Vitiuk került a nyitóhelyre, aki két jó szervával, a végén egy ásszal zárta le az első szakaszt, melyet a PSE 25-23-ra nyert meg,

A második szett elején a barcikaiak álltak jobban, majd 10-9-nél már a vendéglátóknál volt az előny. A hajrá ismét izgalmasan alakult 23-23-nál azonban elég volt két rossz megoldás a barcikaiak részéről és 25-23-ra elveszítették a szetttet.

A harmadik szettben nem volt esélye a Kazincbarcikának, hiszen a házigazdák 15-10-re elhúztak, és végül játszmát 25-16-ra a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerték meg.

A bajnoki döntő harmadik összecsapásán Kazincbarcikán a hazai együttes a szurkolói  támogatását élvezve apait-anyait beleadatott és remekül nyitva gyorsan három ponttal meglépett ellenfelétől. A vendégek mestere Jókay Zoltán 8-4-nél kérte ki első idejét, hogy rendet tegyen játékosai fejében. A későbbiekben azonban tovább nőtt Milevék előnye és végül simán hozta a hazai alakulat 25-17-re az első szettet. A második felvonásban is uralta a játékot a Vegyész. A hajrá ugyan szorosan alakult, de a játszma vége 25-23 lett a Kazincbarcika javára.

A harmadik szakaszban rendre a Pénzügyőr vezetett, a korábban a barcikaiakkal bajnoki aranyat nyerő ezúttal csereként beszálló Szalai Szabolcs vezetésével 10-8-as előnyre tettek szert. Később azonban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Kardos csapat és 15-15-nél egyenlített, majd 17-16-nál már náluk volt az előny. A hajrához érve már 4 pont is volt Páezék előnye, és végül ha nehezen is, de a játszmát 25-23-ra, a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte a VRCK. Ez a siker azt jelentette, hogy karnyújtásnyira voltak a kék-sárgák a hőn áhított aranyéremtől.

A negyedik mérkőzést ismét a fővárosban rendezték, ahol ebben a szezonban csupán egyszer tudott nyerni a Kazincbarcika. Az első felvonás maratoni küzdelmet és dráma csatát hozott, melynek Németh Szabolcs két jó nyitása vetett véget. 29-27-re hozta a felvonást a VRCK, úgy, hogy a házigazdáknak 4 szett labdájuk is volt.. A második szettre összekapta magát Jókay Zoltán együttese és az ellenállhatatlanul Kovács Zoltán vezetésével 25-14-re hozta a szettet. A harmadik etapban a Kazincbarcika sziporkázott. Szabó, Milev, Juhász és Németh is extázisban röplabdázott és 25-16-ra nyerte ezt a szakaszt Marek Kardos együttese.

A negyedik etapban végig szorosan alakult a csata. A végjátékban kétszer is volt meccslabdája, vagyis aranyérmet jelentő labdája a Barcikának, de ezeket nem tudta értékesíteni. A Pénzügyőr 28-26-os szett sikerével kiharcolta az ötödik játszma lehetőségét.

Ebben a szakaszban alaposan bekezdett a Vegyész, semmit sem bízott a véletlenre a drukkerei támogatását élvező együttes. 7-1-re is vezettek már a kék-sárgák és a Pénzügyőr nem tudott felzárkózni. Lubos Macko sérülése sem zavarta meg a borsodi alakulatot, amely végül az ötödik felvonást15-9-re, a mérkőzést 3-2-re, a 3 nyert meccsig tartó párharcot pedig 3-1-re nyerte meg. A VRCK így ötödször lett bajnok és megvédte tavalyi bajnoki elsőségét. A siker után bajnoki trófeát a csapatkapitány emelhette örömittasan a magasba. Ezután önfeledt ünneplés kezdődött a küzdőtéren.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA

DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
LV SPORT PÉNZÜGYŐR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 2:3 (–27, 14, –16, 26, –9)
Kőér utca, 300
 néző. V: Adler, Mezőffy
PÉNZÜGYŐR: Rása 6, Magyar B. 4, KISS D. 21, Flachner D. 5, KOVÁCS Z. 20, Vityuk 14. Csere: Bán (liberó), Kovács S. 4, Szalai, Kecskeméti. Edző: Jókay Zoltán
VEGYÉSZ: JUHÁSZ 10, SZABÓ D. 20, Milev 7, Macko 8, Páez 1, NÉMETH SZ. 20. Csere:Vitko (liberó), Blázsovics, Toronyai, Gebhardt N. 1, Árva. Edző: Marek Kardos


Az eredmény alakulása: 1. játszma: 0:3, 6:5, 9:10, 11:14, 16:15, 16:17, 21:20, 21:22, 24:23, 27:28. 2. játszma: 0:2, 8:3, 14:5, 19:7, 24:11. 3. játszma: 3:1, 5:5, 6:9, 7:11, 10:12, 10:17, 13:22, 15:24. 4. játszma: 6:4, 9:8, 16:14, 18:18, 19:20, 23:24, 26:25. 5. játszma: 0:4, 1:7, 4:11, 7:12, 8:14

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának végeredménye: 3–1 a Vegyész javára.

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk