https://kolorline.hu/Zenében is barát a Lengyel és a Magyar

Zenében is barát a Lengyel és a Magyar

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Ádám Jenő Tagiskolába látogatott a Lengyelországi Szkola Muzyczna I stopnia szimfonikus zenekara és énekkara április 29-én. A Krakkó melletti művészeti testvériskola tanulói különleges népi dalokat és filmzenéket mutattak be vendégségük alkalmával.

Az Ádám Jenő Tagiskola Nagykórusa 2018 decemberében három napot tölthetett Lengyelországban, hála egy pályázati lehetőségnek melyet a Waczław Felczak alapítvány tett lehetővé. Az utazás alkalmával az iskolások a Lengyel-Magyar barátság ápolása mellett számos művészeti iskolát és nagyobb várost is meglátogattak, illetve több adventi koncertet is adtak Krakkó környékén.


Fotók: Kovács Loretta

Az egyik ilyen fellépés alkalmával Swiatniki Górne városában a Szkola Muzyczna I stopnia iskolában adtak műsort, amely annyira elnyerte a tetszését az ottaniaknak, hogy gyorsan jó barátság köttetett a két intézmény közt. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően látogatott el Lengyelországból 45 tanuló, 4 pedagógus, illetve számos szülő, hogy viszonozzák ezt a gesztust a Kazincbarcikai iskolának egy teljes kórussal, illetve szimfonikus zenekarral.

Az eseményen Gyenes Anna Mária, az Ádám Jenő Tagiskola felső tagozatosainak ének -zene szakos tanára köszöntötte a kedves vendégeket, különös tekintettel a határon túlról érkezettekre. Ezt követően megkérte Kondorné Sztojka Ágnest, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatóját, hogy nyissa meg a rendezvényt.

Az intézményvezető örömét fejezte ki, hogy az iskola kórusának decemberi Lengyel utazása után most végre ők is el tudtak jönni hozzájuk és reméli, hogy sok-sok új élményben lesz majd itt részük. Ezt követően az Ádám Jenő Nagykórusa köszöntötte a jelenlévőket Balázs Árpád, Bodzavirág című dalával, amit a vendégek előadása követett.

A produkcióban először tradicionális népi dalok kerültek bemutatásra, később pedig egy szabadabb, többek között filmzenékből összeállított műsorral mutatták be a gyerekek zenei tudásukat.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk