https://kolorline.hu/Barcikai Majális - Így ünnepel a színes város a munka ünnepén

Barcikai Majális - Így ünnepel a színes város a munka ünnepén

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hagyományokhoz híven majálissal mulatott Kazincbarcika május 1-jén a munka ünnepén. A Csónakázó-tó több ezer embert látott vendégül, ahol a színes családi programok, fellépések és koncertek minden érdeklődőnek egy emlékezetes napot biztosítottak.

A rendezvény Szinetár Dóra gyermekműsorával kezdődött, ahol a Jászai Mari-díjas magyar színésznő egy családias koncerttel kedveskedett a közönségnek. A fellépésen a művésznő még hét bátor csöppségnek is lehetőséget adott, akik egy közös éneklés alkalmával megmutathatták zenei tehetségüket.


Fotók: Zele Tímea

Második fellépőként Galambos Lajos lépett a színpadra ikonikus trombitájával, hogy egy szédületes fellépéssel teremtse meg a fesztiváli légkört.

Ezután Szitka Péter polgármester köszöntötte beszédében a majálisozókat. A városvezető elmondta reméli, hogy a 65 éves születésnapját ünneplő Kazincbarcikán a következő időszakban nagyon sok Kazincbarcikaival találkozhatnak majd, hiszen olyan nyári programok színesítik a várost, mint a gyermeknap, a kihívás napja és nem utolsó sorban az augusztus 1-jétől 20-áig tartó KOLORFESZTIVÁL 7.0. színes rendezvényei, koncertjei.

A fellépések mellett természetesen, mint minden évben idén is izgalmas programok színesítették a majális hangulatát az egész Csónakázó-tó területén. A programok közt szerepelt Sakkszimultán Károlyfalvi Zoltán FIDE-mesterjelölttel, Kézműves játszóház a Gyermekek Háza - Kézművesház munkatársaival, Sportsziget, illetve megtekinthető volt a ModellMix Kazincbarcikai Modellező Egyesület bemutatója. Emellett az érdeklődők ellátogathattak az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör interaktív rajzórájára vagy akár a Galgóci Faragdába is.

A gyerekeknek alkalmuk volt testközelből megnézni, hogy milyen egy rendőrautó, vagy egy tűzoltóautó, hála a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, illetve a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésének. Továbbá a hangulatot a tengernyi kitelepült vásározó és vendéglátós lehetőség is garantálta.

A pódiumot 18.00 órától a Flash Táncstúdió vette birtokba, ahol a táncos hölgyek, mint minden alkalommal most is rabul ejtették a nagyérdemű szívét koreográfiájukkal.

Ezt követően pedig a nap főattrakciójára irányult a reflektorfény ugyanis Kasza Tibi köszöntötte a Kazincbarcikai közönséget.

A zenész, aki elárulta stábunknak, hogy nagyon szeret visszalátogatni a városba, hiszen kellemes emlékek kötik a környékhez, egy fergeteges több mint egy órás élő koncerttel készült zenekarával a színes város lakóinak, ezzel kívánva nagyon kellemes május elsejét mindenkinek.

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk