https://kolorline.hu/2020-2022 között megépülhet a 26-os főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakasza

2020-2022 között megépülhet a 26-os főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakasza

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 8-án sajtótájékoztató keretében került bemutatásra a 2016-2024 megyei útfejlesztési program következő üteme a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Megyei Igazgatóságán.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakmai programját Demeter Zoltán és Csöbör Katalin országgyűlési képviselők mutatták be, melyben három kiemelt projekt szerepel: Miskolc tehermentesítő útjának a Vörösmarty u felől és az Y-híd ütemének megvalósítása, a 37-es számú főút Gesztely – Szerencs közötti szakaszának négynyomsávosítása, az M30-as autópálya Miskolc – Tornyosnémeti szakaszáának megvalósítása, valamint a 26-os számú főút Sajószentpéter – Berente elkerülő szakaszának építése.

Elkerülő térképen

 

A sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője megerősítette, hogy a 2019. március 6-ai kormánydöntés értelmében a Parlament elfogadta a borsod megyei útfejlesztések módosítását, így új tartalomként megvalósulhat a 26-os számú főút elkerülő szakaszának régóta áhított megépítése.

- Leginkább Sajószentpéter életében kiemelt fontosságú az elkerülő út megépítése, de a beruházásnak köszönhetően Kazincbarcikán és a térségében is pozitív irányban változhat a környezeti terhelés és a közlekedés biztonsága is javulhat. A 2020 tavaszán induló beruházás két ütemben zajlik majd, az egyik ütem a 26-os úti, sajószentpéteri körforgalomtól Edelényig, a másik pedig a múcsonyi útig értendő. A beruházás összértéke bruttó 21,140 M Forint, a tervezett befejezés 2022-re várható. – mondta Demeter Zoltán.


Fotó: Bartók Bence

 

Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere is részt vett a sajtótájékoztatót megelőző szakmai egyeztetésen, ahol elsőként szólalt fel a települési polgármesterek közül. A városvezető gratulációját tolmácsolta, és örömét fejezte ki a 26-os elkerülő szakaszának megépítése kapcsán, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az elkerülő út múcsonyi útra való bekötése további közös gondolkodásra kell alapot adjon annak érdekében, hogy a vasúti átkelő és a városba bekapcsolódó mucsonyi úti elágazás ne okozzon további fennakadásokat a közlekedésben.

- Kazincbarcika önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már hónapokkal ezelőtt elindított egy közös tervezést, melyben az említett múcsonyi út és 26-os út kereszteződésének problémáját kívánta orvosolni egy körforgalom kialakításával, készülve arra, ha az elkerülő út esetleg a jövőben megépül. A mai napon egyértelművé vált, hogy ez a törekvés jó irányú volt, és szükség lesz a csomópont kialakítására lehetőség szerint a projekt keretén belüli források felhasználásával, hiszen fontos kérdés a városba való bejutás, a BorsodChem felé történő forgalom, valamint az Ózd felől érkező járművek zökkenőmentes áthaladása. – nyilatkozta Szitka Péter, polgármester.

A jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházás keretében 2 X 1 sávos főút összesen 10,615 km hosszban valósul meg. A beruházás hat darab híd műtárgyat összesen 164 méter hosszúságban és kettő darab új körforgalmú csomópontot tartalmaz.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk