https://kolorline.hu/2020-2022 között megépülhet a 26-os főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakasza

2020-2022 között megépülhet a 26-os főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakasza

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 8-án sajtótájékoztató keretében került bemutatásra a 2016-2024 megyei útfejlesztési program következő üteme a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Megyei Igazgatóságán.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakmai programját Demeter Zoltán és Csöbör Katalin országgyűlési képviselők mutatták be, melyben három kiemelt projekt szerepel: Miskolc tehermentesítő útjának a Vörösmarty u felől és az Y-híd ütemének megvalósítása, a 37-es számú főút Gesztely – Szerencs közötti szakaszának négynyomsávosítása, az M30-as autópálya Miskolc – Tornyosnémeti szakaszáának megvalósítása, valamint a 26-os számú főút Sajószentpéter – Berente elkerülő szakaszának építése.

Elkerülő térképen

 

A sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője megerősítette, hogy a 2019. március 6-ai kormánydöntés értelmében a Parlament elfogadta a borsod megyei útfejlesztések módosítását, így új tartalomként megvalósulhat a 26-os számú főút elkerülő szakaszának régóta áhított megépítése.

- Leginkább Sajószentpéter életében kiemelt fontosságú az elkerülő út megépítése, de a beruházásnak köszönhetően Kazincbarcikán és a térségében is pozitív irányban változhat a környezeti terhelés és a közlekedés biztonsága is javulhat. A 2020 tavaszán induló beruházás két ütemben zajlik majd, az egyik ütem a 26-os úti, sajószentpéteri körforgalomtól Edelényig, a másik pedig a múcsonyi útig értendő. A beruházás összértéke bruttó 21,140 M Forint, a tervezett befejezés 2022-re várható. – mondta Demeter Zoltán.


Fotó: Bartók Bence

 

Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere is részt vett a sajtótájékoztatót megelőző szakmai egyeztetésen, ahol elsőként szólalt fel a települési polgármesterek közül. A városvezető gratulációját tolmácsolta, és örömét fejezte ki a 26-os elkerülő szakaszának megépítése kapcsán, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az elkerülő út múcsonyi útra való bekötése további közös gondolkodásra kell alapot adjon annak érdekében, hogy a vasúti átkelő és a városba bekapcsolódó mucsonyi úti elágazás ne okozzon további fennakadásokat a közlekedésben.

- Kazincbarcika önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már hónapokkal ezelőtt elindított egy közös tervezést, melyben az említett múcsonyi út és 26-os út kereszteződésének problémáját kívánta orvosolni egy körforgalom kialakításával, készülve arra, ha az elkerülő út esetleg a jövőben megépül. A mai napon egyértelművé vált, hogy ez a törekvés jó irányú volt, és szükség lesz a csomópont kialakítására lehetőség szerint a projekt keretén belüli források felhasználásával, hiszen fontos kérdés a városba való bejutás, a BorsodChem felé történő forgalom, valamint az Ózd felől érkező járművek zökkenőmentes áthaladása. – nyilatkozta Szitka Péter, polgármester.

A jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházás keretében 2 X 1 sávos főút összesen 10,615 km hosszban valósul meg. A beruházás hat darab híd műtárgyat összesen 164 méter hosszúságban és kettő darab új körforgalmú csomópontot tartalmaz.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk