https://kolorline.hu/Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 14-én ünnepélyes keretek között adták át a műszaki felújításon átesett Május 1. úti orvosi rendelőt.

Május 1 úti orvosi rendelő
Szitka Péter polgármester, dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő és Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

A 90 millió forint összegű fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Kazincbarcika Város Önkormányzatának köszönhetően valósult meg.

Május 1. úti orvosi rendelő

A beruházás összköltségének közel egyharmadát az önkormányzatunk saját forrásból fedezte – mondta el Klimon István alpolgármester, aki elárulta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen növekedett a sürgősségi betegellátás hatékonysága a megszokott rendelési időn túl is. A háziorvosi ügyelet mellett hét fogorvosi, valamint a házi-gyermekorvosi rendelőt is felújították. Az épület energetikai korszerűsítésén túl az intézmény környezete is megszépült: az udvarrekonstrukcióval párhuzamosan 16 akadálymentesített parkoló épült.

Idén tavasszal a rendelő udvarát és környékét parkosították, valamint a járdák is új burkolatot kaptak. A teljes épületgépészeti felújítás során modern homlokzati és tetőhőszigetelést kapott a  rendelőintézet, valamint napkollektorokat szereltek fel, így biztosítva a megújuló energiafelhasználást.

Május 1. úti rendelő

– Az eszközpark többek között egy modern defibrillátorral is bővült. A gördülékeny rendelés elősegítésére az intézmény teljes informatikai infrastruktúrája megújult. A várókba új, kényelmes kialakítású padok kerültek. A komplex ellátás biztosítása érdekében egy új EKG-készülék, valamint modern, digitális mérlegek és egy hőlégstabilizátor beépítésre is sor került – nyilatkozta dr. Perjési Zsolt háziorvos.
A megújult rendelő a mozgásszervi fogyatékkal élők mellett a látássérültek számára is könnyen használható, korszerű környezetben fogadja a betegeket.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk