https://kolorline.hu/Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 14-én ünnepélyes keretek között adták át a műszaki felújításon átesett Május 1. úti orvosi rendelőt.

Május 1 úti orvosi rendelő
Szitka Péter polgármester, dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő és Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

A 90 millió forint összegű fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Kazincbarcika Város Önkormányzatának köszönhetően valósult meg.

Május 1. úti orvosi rendelő

A beruházás összköltségének közel egyharmadát az önkormányzatunk saját forrásból fedezte – mondta el Klimon István alpolgármester, aki elárulta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen növekedett a sürgősségi betegellátás hatékonysága a megszokott rendelési időn túl is. A háziorvosi ügyelet mellett hét fogorvosi, valamint a házi-gyermekorvosi rendelőt is felújították. Az épület energetikai korszerűsítésén túl az intézmény környezete is megszépült: az udvarrekonstrukcióval párhuzamosan 16 akadálymentesített parkoló épült.

Idén tavasszal a rendelő udvarát és környékét parkosították, valamint a járdák is új burkolatot kaptak. A teljes épületgépészeti felújítás során modern homlokzati és tetőhőszigetelést kapott a  rendelőintézet, valamint napkollektorokat szereltek fel, így biztosítva a megújuló energiafelhasználást.

Május 1. úti rendelő

– Az eszközpark többek között egy modern defibrillátorral is bővült. A gördülékeny rendelés elősegítésére az intézmény teljes informatikai infrastruktúrája megújult. A várókba új, kényelmes kialakítású padok kerültek. A komplex ellátás biztosítása érdekében egy új EKG-készülék, valamint modern, digitális mérlegek és egy hőlégstabilizátor beépítésre is sor került – nyilatkozta dr. Perjési Zsolt háziorvos.
A megújult rendelő a mozgásszervi fogyatékkal élők mellett a látássérültek számára is könnyen használható, korszerű környezetben fogadja a betegeket.

További híreink

Kezdődjön otthon a környezetvédelem!

Dátum: 2020. jan 16. 10:26

Éves hulladékszállítási naptár

Kazincbarcikán rendezték meg a Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét

Dátum: 2020. jan 16. 10:15

A Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg január 15-én, szerdán a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. A megmérettetésre Nógrád-, Borsod-, Heves- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek csapatok.

„Évek – pillanatok” - Gimi Galéria

Dátum: 2020. jan 15. 12:16

„Évek – pillanatok” címmel nyílt meg az év első kiállítása a Gimi Galériában. A január 15-én nyílt tárlaton, Dudás László alkotásait tekintheti meg a közönség.

Újévi koncert az Egressyben

Dátum: 2020. jan 14. 10:22

Újévi koncerttel köszöntötte a város a 2020-as évet január 10-én és 11-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen Vágó Bernadett és partnere, Miller Zoltán mellett fellépett a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola „MELÓDIA” kamarazenekara.

Programajánló

Magyar Kultúra Napja Für Anikóval

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk