https://kolorline.hu/Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 14-én ünnepélyes keretek között adták át a műszaki felújításon átesett Május 1. úti orvosi rendelőt.

Május 1 úti orvosi rendelő
Szitka Péter polgármester, dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő és Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

A 90 millió forint összegű fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Kazincbarcika Város Önkormányzatának köszönhetően valósult meg.

Május 1. úti orvosi rendelő

A beruházás összköltségének közel egyharmadát az önkormányzatunk saját forrásból fedezte – mondta el Klimon István alpolgármester, aki elárulta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen növekedett a sürgősségi betegellátás hatékonysága a megszokott rendelési időn túl is. A háziorvosi ügyelet mellett hét fogorvosi, valamint a házi-gyermekorvosi rendelőt is felújították. Az épület energetikai korszerűsítésén túl az intézmény környezete is megszépült: az udvarrekonstrukcióval párhuzamosan 16 akadálymentesített parkoló épült.

Idén tavasszal a rendelő udvarát és környékét parkosították, valamint a járdák is új burkolatot kaptak. A teljes épületgépészeti felújítás során modern homlokzati és tetőhőszigetelést kapott a  rendelőintézet, valamint napkollektorokat szereltek fel, így biztosítva a megújuló energiafelhasználást.

Május 1. úti rendelő

– Az eszközpark többek között egy modern defibrillátorral is bővült. A gördülékeny rendelés elősegítésére az intézmény teljes informatikai infrastruktúrája megújult. A várókba új, kényelmes kialakítású padok kerültek. A komplex ellátás biztosítása érdekében egy új EKG-készülék, valamint modern, digitális mérlegek és egy hőlégstabilizátor beépítésre is sor került – nyilatkozta dr. Perjési Zsolt háziorvos.
A megújult rendelő a mozgásszervi fogyatékkal élők mellett a látássérültek számára is könnyen használható, korszerű környezetben fogadja a betegeket.

További híreink

Tájékoztató útlezárásról a Lini István téren

Dátum: 2020. aug 07. 11:16

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a Lini tér megújítása, rehabilitációja érdekében végzett kivitelezési munkák miatt 2020. augusztus 10-én (hétfőn) 9.00–16.00 között útlezárásra kerül sor a térképen megjelölt útszakaszokon.

Pályaavató ünnepség

Dátum: 2020. aug 06. 18:41

Újra itthon játssza hazai mérkőzéseit a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgócsapata. Az elő itthoni összecsapás augusztus 16-án lesz, aminek a helyszíne az új Kolorcity Aréna. A Pécsi MFC elleni mérkőzésre már nem csak a helyszínen, hanem elővételben online, vagy augusztus 6-tól a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

Útlezárás – Lini tér fejlesztése

Dátum: 2020. aug 06. 18:38

Egésznapos útlezárásra kell készülni augusztus 10-én hétfőn a volt hegesztőbázis közvetlen környezetében, ugyanis újabb szakaszához érkezett a barnamezős beruházás keretében a Lini István tér rehabilitációja.

KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

Dátum: 2020. aug 05. 14:50

KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓÉPÜLETRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2020.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk