https://kolorline.hu/Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 14-én ünnepélyes keretek között adták át a műszaki felújításon átesett Május 1. úti orvosi rendelőt.

Május 1 úti orvosi rendelő
Szitka Péter polgármester, dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő és Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

A 90 millió forint összegű fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Kazincbarcika Város Önkormányzatának köszönhetően valósult meg.

Május 1. úti orvosi rendelő

A beruházás összköltségének közel egyharmadát az önkormányzatunk saját forrásból fedezte – mondta el Klimon István alpolgármester, aki elárulta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen növekedett a sürgősségi betegellátás hatékonysága a megszokott rendelési időn túl is. A háziorvosi ügyelet mellett hét fogorvosi, valamint a házi-gyermekorvosi rendelőt is felújították. Az épület energetikai korszerűsítésén túl az intézmény környezete is megszépült: az udvarrekonstrukcióval párhuzamosan 16 akadálymentesített parkoló épült.

Idén tavasszal a rendelő udvarát és környékét parkosították, valamint a járdák is új burkolatot kaptak. A teljes épületgépészeti felújítás során modern homlokzati és tetőhőszigetelést kapott a  rendelőintézet, valamint napkollektorokat szereltek fel, így biztosítva a megújuló energiafelhasználást.

Május 1. úti rendelő

– Az eszközpark többek között egy modern defibrillátorral is bővült. A gördülékeny rendelés elősegítésére az intézmény teljes informatikai infrastruktúrája megújult. A várókba új, kényelmes kialakítású padok kerültek. A komplex ellátás biztosítása érdekében egy új EKG-készülék, valamint modern, digitális mérlegek és egy hőlégstabilizátor beépítésre is sor került – nyilatkozta dr. Perjési Zsolt háziorvos.
A megújult rendelő a mozgásszervi fogyatékkal élők mellett a látássérültek számára is könnyen használható, korszerű környezetben fogadja a betegeket.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk