https://kolorline.hu/Festményeket ajándékozott a művésznő

Festményeket ajándékozott a művésznő

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Két olajképet ajándékozott Boncsér Éva festőművész a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium számára.

Kovács Éva azaz Boncsér Éva festőművész kiállításmegnyitóján, május 15-én vehettek részt az érdeklődők. A művészeti eseménynek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium úgynevezett Gimi Galériája adott otthont, a megnyitó beszédet Vitális Gábor tartományfőnöki vikáriustól hallhatta a közönség. Az esemény, Bukodiné Sólyom Ilona tanárnő felkérése jött létre, így ez már a negyedik tárlata a kiállítónak.

Fotók: Kovács Loretta

Az olajfestmények realista stílusban készültek, de a művésznő vallja, hogy az impresszionizmus is kedvence.

A kiállítás lehetősége arra sarkalta az alkotót, hogy Don Boscot és Szalézi Szent Ferencet vászonra fesse, és az elkészült képeket a gimnáziumnak ajándékozza.

Boncsér Éva 2006 óta jeleníti meg vásznon gondolatait, a festészetet autodidakta módon sajátította el. Először virágokat és csendéleteket festett, mostanra már nagy kedvence lett a portré festés.

Gyerekkora óta rajzolt, mindig is szeretett volna ezzel a művészeti ággal foglalkozni, de az élet más terület felé sodorta, a festészetet kikapcsolódásként élte meg. Harmincöt éves munkaviszony után úgy határozott csak a szenvedélyének él, és a festészettel foglalkozik. Döntése után folyamatosan jöttek a felkérések, a kiállítások.

2017-ben saját galériát nyitott szülőfalujában Dédestapolcsányban, ahol alkotásai megtekinthetők.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk