https://kolorline.hu/Papp Lajos Zongoraverseny

Papp Lajos Zongoraverseny

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

IV. Megyei Papp Lajos Zongoraversenynek adott otthont szerdán a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A megmérettetésre csaknem 120 fiatal zongorista érkezett a megye számos városából.

A Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület az egykori Papp Lajos zeneszerző és zongorista nevével fémjelzett zongoraversenyt rendezett, ahol a zongorázni tanuló diákok egy egy Papp Lajos darabot megszólaltatva mutatták meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A zsűri helyét ebben az évben Nagy Enikő zongoraművész, a Miskolci Bartók Béla Zene és Táncművészeti Szakgimnázium tanszakvezetője és Gáspárné dr. Tóth Marica zongoraművész a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének adjunktusa foglalták el.


Fotók: Zele Tímea

A zongoraverseny ünnepélyes megnyitóján Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és a felkészítő pedagógusokat. A városvezető megfogalmazta, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak akik valamilyen művészetnek hódolnak, vagy pedig valamilyen hangszeren játszanak.

További híreink

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Dátum: 2019. máj 21. 08:52

Szűrővizsgálatok, faültetés, rózsaszín séta, gyermekrajz pályázat, film- és divatbemutató – ezek voltak a legfontosabb elemei annak a nagyszabású, rákmegelőzésre fókuszáló programnak, melyet május 17-én rendezett a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk