https://kolorline.hu/Papp Lajos Zongoraverseny

Papp Lajos Zongoraverseny

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

IV. Megyei Papp Lajos Zongoraversenynek adott otthont szerdán a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A megmérettetésre csaknem 120 fiatal zongorista érkezett a megye számos városából.

A Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület az egykori Papp Lajos zeneszerző és zongorista nevével fémjelzett zongoraversenyt rendezett, ahol a zongorázni tanuló diákok egy egy Papp Lajos darabot megszólaltatva mutatták meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A zsűri helyét ebben az évben Nagy Enikő zongoraművész, a Miskolci Bartók Béla Zene és Táncművészeti Szakgimnázium tanszakvezetője és Gáspárné dr. Tóth Marica zongoraművész a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének adjunktusa foglalták el.


Fotók: Zele Tímea

A zongoraverseny ünnepélyes megnyitóján Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és a felkészítő pedagógusokat. A városvezető megfogalmazta, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak akik valamilyen művészetnek hódolnak, vagy pedig valamilyen hangszeren játszanak.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk