https://kolorline.hu/Papp Lajos Zongoraverseny

Papp Lajos Zongoraverseny

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

IV. Megyei Papp Lajos Zongoraversenynek adott otthont szerdán a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A megmérettetésre csaknem 120 fiatal zongorista érkezett a megye számos városából.

A Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület az egykori Papp Lajos zeneszerző és zongorista nevével fémjelzett zongoraversenyt rendezett, ahol a zongorázni tanuló diákok egy egy Papp Lajos darabot megszólaltatva mutatták meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A zsűri helyét ebben az évben Nagy Enikő zongoraművész, a Miskolci Bartók Béla Zene és Táncművészeti Szakgimnázium tanszakvezetője és Gáspárné dr. Tóth Marica zongoraművész a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének adjunktusa foglalták el.


Fotók: Zele Tímea

A zongoraverseny ünnepélyes megnyitóján Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és a felkészítő pedagógusokat. A városvezető megfogalmazta, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak akik valamilyen művészetnek hódolnak, vagy pedig valamilyen hangszeren játszanak.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk