https://kolorline.hu/Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szűrővizsgálatok, faültetés, rózsaszín séta, gyermekrajz pályázat, film- és divatbemutató – ezek voltak a legfontosabb elemei annak a nagyszabású, rákmegelőzésre fókuszáló programnak, melyet május 17-én rendezett a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

A barcikai egyesület csaknem másfél évtizede igyekszik összefogni a városban és a környező településeken élő emlőrákban érintett hölgyeket, illetve az egyéb daganatos megbetegedésben szenvedőket. Az egyesület célja, hogy a megelőzés és a rehabilitáció területén minél többet és hatékonyabban tegyenek azért, hogy korunk rettegett betegsége kevesebb embert és családot érintsen.

(Fotók: Zele Tímea, Bartók Bence)

Szitka Péter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a 65 éves Kazincbarcikán a civil élet, a civil egyesületek tevékenysége kiemelkedő. Hozzátette, hogy a Teljes Életért Egyesület nagyon sokat tesz azért, hogy a daganatos betegségben szenvedők gyógyulását, rehabilitációját megkönnyítse.

A komplex megelőző rendezvényen a daganatos betegségeket megelőző szűrővizsgálatok voltak a középpontban, de a program számos újszerű elemet is tartalmazott.

Az esemény résztvevői a délután folyamán együtt ültették el a „Remény fájá”-t, mely egy zarándokhely lehet mindazoknak, akik egy kis támogatásra, meghittségre vágynak, vagy éppen emlékezni, erőt gyűjteni szeretnének. A közös faültetést a „Remény-séta” követte ami egy figyelemfelkeltő menet volt a belvárosban rózsaszín léggömbökkel.

Az egésznapos rendezvényt, mini-családi programok, az egészséges táplálkozással, testtel és lélekkel kapcsolatban kiselőadások, bemutatók és termékkóstolók is színesítették. Ezen kívül gyermekrajz pályázat, film- és különleges divatbemutatón is részt vehettek az érdeklődők és a meghívottak.

Tokai Edit kiemelte, hogy a „Teljes Életért” Egyesület büszke arra, hogy a rendezvényhez kapcsolódva Kazincbarcika városba tudta hozni a Rákbetegek Országos Szervezete (ROSZ) éves rendes közgyűlését, illetve a klub- és egyesületi vezetők háromnapos, éves találkozóját. Ennek köszönhetően Magyarország minden szegletéből érkeztek az egyesülethez szakmai vendégek, akiknek legtöbbje először járt Kazincbarcikán. A Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke Dr. Szabó János hangsúlyozta, nagyon fontos a megelőzés és a prevenció, az egészségtudatos életmód ,valamint a szűréseken való részvétel.

„A Remény Napja” a “Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Közösségi Fejlesztési stratégiához kötődve, a “Civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése Kazincbarcikán” című, TOP-7.1.1-16-H-015-3 kódszámú helyi felhívás keretében valósul meg az Európai Szociális Alap támogatásával.

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk