https://kolorline.hu/Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szűrővizsgálatok, faültetés, rózsaszín séta, gyermekrajz pályázat, film- és divatbemutató – ezek voltak a legfontosabb elemei annak a nagyszabású, rákmegelőzésre fókuszáló programnak, melyet május 17-én rendezett a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

A barcikai egyesület csaknem másfél évtizede igyekszik összefogni a városban és a környező településeken élő emlőrákban érintett hölgyeket, illetve az egyéb daganatos megbetegedésben szenvedőket. Az egyesület célja, hogy a megelőzés és a rehabilitáció területén minél többet és hatékonyabban tegyenek azért, hogy korunk rettegett betegsége kevesebb embert és családot érintsen.

(Fotók: Zele Tímea, Bartók Bence)

Szitka Péter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a 65 éves Kazincbarcikán a civil élet, a civil egyesületek tevékenysége kiemelkedő. Hozzátette, hogy a Teljes Életért Egyesület nagyon sokat tesz azért, hogy a daganatos betegségben szenvedők gyógyulását, rehabilitációját megkönnyítse.

A komplex megelőző rendezvényen a daganatos betegségeket megelőző szűrővizsgálatok voltak a középpontban, de a program számos újszerű elemet is tartalmazott.

Az esemény résztvevői a délután folyamán együtt ültették el a „Remény fájá”-t, mely egy zarándokhely lehet mindazoknak, akik egy kis támogatásra, meghittségre vágynak, vagy éppen emlékezni, erőt gyűjteni szeretnének. A közös faültetést a „Remény-séta” követte ami egy figyelemfelkeltő menet volt a belvárosban rózsaszín léggömbökkel.

Az egésznapos rendezvényt, mini-családi programok, az egészséges táplálkozással, testtel és lélekkel kapcsolatban kiselőadások, bemutatók és termékkóstolók is színesítették. Ezen kívül gyermekrajz pályázat, film- és különleges divatbemutatón is részt vehettek az érdeklődők és a meghívottak.

Tokai Edit kiemelte, hogy a „Teljes Életért” Egyesület büszke arra, hogy a rendezvényhez kapcsolódva Kazincbarcika városba tudta hozni a Rákbetegek Országos Szervezete (ROSZ) éves rendes közgyűlését, illetve a klub- és egyesületi vezetők háromnapos, éves találkozóját. Ennek köszönhetően Magyarország minden szegletéből érkeztek az egyesülethez szakmai vendégek, akiknek legtöbbje először járt Kazincbarcikán. A Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke Dr. Szabó János hangsúlyozta, nagyon fontos a megelőzés és a prevenció, az egészségtudatos életmód ,valamint a szűréseken való részvétel.

„A Remény Napja” a “Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Közösségi Fejlesztési stratégiához kötődve, a “Civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése Kazincbarcikán” című, TOP-7.1.1-16-H-015-3 kódszámú helyi felhívás keretében valósul meg az Európai Szociális Alap támogatásával.

További híreink

Újabb színes házfal készül el a hétvégén

Dátum: 2019. aug 23. 13:36

A hétvégén kezdődik a Locsoló kislány felfestése a Gyulai Pál úton. 

Megújul a Kazinczy tér

Dátum: 2019. aug 23. 12:53

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Dátum: 2019. aug 23. 10:44

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0.

Minden rendben

Dátum: 2019. aug 22. 15:08

A Blahalouisiana együttes billentyűsével, Pénzes Mátéval beszélgettünk a Kolorfesztiválon

Programajánló

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Gólya fióka avató ünnepség

Kazincbarcika

IV. Don Bosco Kupa

Kazincbarcika

Futball éjszakája

Diósgyőr

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk