https://kolorline.hu/Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Nagyszabású rendezvény Kazincbarcikán a Remény Napja alkalmából

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szűrővizsgálatok, faültetés, rózsaszín séta, gyermekrajz pályázat, film- és divatbemutató – ezek voltak a legfontosabb elemei annak a nagyszabású, rákmegelőzésre fókuszáló programnak, melyet május 17-én rendezett a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

A barcikai egyesület csaknem másfél évtizede igyekszik összefogni a városban és a környező településeken élő emlőrákban érintett hölgyeket, illetve az egyéb daganatos megbetegedésben szenvedőket. Az egyesület célja, hogy a megelőzés és a rehabilitáció területén minél többet és hatékonyabban tegyenek azért, hogy korunk rettegett betegsége kevesebb embert és családot érintsen.

(Fotók: Zele Tímea, Bartók Bence)

Szitka Péter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a 65 éves Kazincbarcikán a civil élet, a civil egyesületek tevékenysége kiemelkedő. Hozzátette, hogy a Teljes Életért Egyesület nagyon sokat tesz azért, hogy a daganatos betegségben szenvedők gyógyulását, rehabilitációját megkönnyítse.

A komplex megelőző rendezvényen a daganatos betegségeket megelőző szűrővizsgálatok voltak a középpontban, de a program számos újszerű elemet is tartalmazott.

Az esemény résztvevői a délután folyamán együtt ültették el a „Remény fájá”-t, mely egy zarándokhely lehet mindazoknak, akik egy kis támogatásra, meghittségre vágynak, vagy éppen emlékezni, erőt gyűjteni szeretnének. A közös faültetést a „Remény-séta” követte ami egy figyelemfelkeltő menet volt a belvárosban rózsaszín léggömbökkel.

Az egésznapos rendezvényt, mini-családi programok, az egészséges táplálkozással, testtel és lélekkel kapcsolatban kiselőadások, bemutatók és termékkóstolók is színesítették. Ezen kívül gyermekrajz pályázat, film- és különleges divatbemutatón is részt vehettek az érdeklődők és a meghívottak.

Tokai Edit kiemelte, hogy a „Teljes Életért” Egyesület büszke arra, hogy a rendezvényhez kapcsolódva Kazincbarcika városba tudta hozni a Rákbetegek Országos Szervezete (ROSZ) éves rendes közgyűlését, illetve a klub- és egyesületi vezetők háromnapos, éves találkozóját. Ennek köszönhetően Magyarország minden szegletéből érkeztek az egyesülethez szakmai vendégek, akiknek legtöbbje először járt Kazincbarcikán. A Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke Dr. Szabó János hangsúlyozta, nagyon fontos a megelőzés és a prevenció, az egészségtudatos életmód ,valamint a szűréseken való részvétel.

„A Remény Napja” a “Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Közösségi Fejlesztési stratégiához kötődve, a “Civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése Kazincbarcikán” című, TOP-7.1.1-16-H-015-3 kódszámú helyi felhívás keretében valósul meg az Európai Szociális Alap támogatásával.

További híreink

Grundbirkó Diákolimpia országos elődöntő

Dátum: 2020. jan 22. 12:26

Grundbirkózás Diákolimpia országos elődöntőt rendeztek január 21-én a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. Az idei megmérettetésre összesen huszonnégy csapat érkezett, akik két korcsoportban küzdöttek meg egymással.

Magyar kultúra napja - Feledi János kapta idén a Barcikart-díjat

Dátum: 2020. jan 22. 11:17

A kulturális területen tevékenykedő szakemberek, önkéntesek, a városban élő és alkotó művészek, a kultúrát támogató magánszemélyek és cégek együtt ünnepelték a magyar kultúra napját január 21-én az Egressy Béni Művelődési Központban.

Már másként állok az élethez

Dátum: 2020. jan 20. 10:40

Interjú Miller Zoltán EMeRTon - díjas énekessel

A rendőrség a lakosság segítségét kéri Bakk Ferencné megtaláláshoz

Dátum: 2020. jan 18. 13:08

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai nő megtalálásához.

Programajánló

"...az én selyemutam..."

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Vegyész RC Kazincbarcika - Debreceni EAC

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Generációk együttélése - pályaorientáció középiskolások részére

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Generációk együttélése - pályaorientáció

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Nonverbális kommunikáció, a gesztusok összefüggése az írott szöveggel

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk