https://kolorline.hu/Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én. Az izgalmakkal teli rendezvénynek a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok adott otthont.

A rendezvényt Klimon István alpolgármester nyitotta meg, melyben elmondta, hogy személyes véleménye szerint a röplabda az egyik legérdekesebb sport a világon. Kazincbarcika nagyon szerencsés, hogy ilyen sikeres felnőtt röplabdacsapattal rendelkezik és reméli, hogy a fiatal generációk is ugyanilyen tehetségekkel segítik majd a jövőben a várost.

Fotók: Kovács Loretta

A megyei döntőket követően három csapat jutott be a Kazincbarcikán megrendezett elődöntőbe: a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája.

- A negyedik korosztályban hetedikes és nyolcadikos diákokból tevődnek össze a csapatok, de pályára lépnek elszórtan fiatalabb, ötödik és hatodik osztályosok is – tudtuk meg Benőcs Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkárától.

A három megyei bajnok körmérkőzéseket játszott egymással, melyek három nyertes szett után értek véget. A legtöbb pontot szerzett csapat pedig elmondhatja magáról, hogy bejutott az országos döntőbe, ahol Magyarország nyolc legjobb iskolája méri majd össze erejét Egerben.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk