https://kolorline.hu/Nemzetközi óriáscég Kazincbarcikán

Nemzetközi óriáscég Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán nyitja meg kapuit a főként speciális munkaruhák gyártásával foglalkozó finn eredetű Lindström Oy vállalat. Idén elkezdődik a beruházás, melynek keretein belül tulajdonosváltásra került sor a kazincbarcikai Salzol Kft.-ben.

A Lindström egy 171 éves múltra visszatekintő finn családi vállalat, amely 24 különböző országban van jelen a világon, közel 60 különböző gyáregységgel. A fő profiljuk a különleges, minden igénybevételnek ellenálló szőnyegek és a megrendelő cégek arculatához kialakított munkaruhák gyártása. Jelenleg több mint 5 000 fajta termék előállításával foglalkoznak világszerte.

Magyarországon már 25 éve vannak jelen, de a közép-európai régióban is találhatóak telephelyeik. Mivel Kazincbarcika Közép-Európa szívében fekszik, ezért a cég számára tökéletes helyszínnek bizonyult a további beruházások szempontjából, hiszen mind a budapesti, mind pedig a többi magyarországi üzemük könnyen és gyorsan megközelíthető az új egységből.


Fotók: Kovács Loretta

A régióban a hasonló tevékenységet folytató kazincbarcikai Salzol Kft. tűnt a legmegfelelőbbnek a helyi üzem kialakítására, ezért a Lindström úgy döntött, hogy megvásárolja a gyárat, így 100%-os tulajdonosként már az idén neki tudnak kezdeni a felújítási munkálatoknak. A cég ügyvezető igazgatójától, Jarmo Vahtervuo-tól megtudtuk, hogy milyen tervei is vannak a finn cégnek településünkön.

– A felújítási munkálatokat az évben szeretnénk végrehajtani, valamint a nagyobb beruházásaink keretében újabb és modernebb gépeket hozunk majd a kazincbarcikai üzemünkbe. A másik nagy célkitűzésünk az épület renoválása, illetve új számítástechnikai rendszerek kiépítése. A belső és külső korszerűsítés során a padlózat és a tető megújul, valamint a festés is megtörténik. Az üzem modernizálásával a dolgozók munkakörülményeit is javítani tudjuk, így többek között felújítjuk a szellőzőrendszert is. Arra törekszünk, hogy az üzem minden szempontból biztonságos és ideális munkahely legyen – árulta el Jarmo Vahtervuo.


Szitka Péter polgármester és Jarmo Vahtervuo, a Lindström új vezetője

A gyárban jelenleg körülbelül 130-an dolgoznak, a létszámon nem terveznek változtatni. Az új vezetőség meg van elégedve a rendkívül szakképzett munkavállalókkal. Mivel a vállalat széles termékpalettával rendelkezik, ezért a közeljövőben új produktumok gyártását tervezik. Ehhez a munkatársak továbbképzését biztosítják majd, ahol megismerkednek a termeléshez szükséges technikákkal és munkafolyamatokkal. A Kazincbarcikán és környékén élők számára jó hír, hogy a későbbiekben szeretnék növelni a kapacitást, így tovább növekedhet a foglalkoztatottaik száma.

A vállalat tervei között az is szerepel, hogy a környező cégekkel – többek között a Wanhua-BorsodChem Zrt.-vel – együttműködést alakítsanak ki, emellett a külföldi megrendelésekre is számítanak, így például Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Bulgáriában, Romániában is lesznek üzleti kapcsolatai a cégnek.
Jarmo Vahtervuo június 4-én a gyárba invitálta a város polgármesterét, Szitka Pétert, hogy személyesen nyújtson betekintést a jelenlegi állapotról, valamint megossza vele a jövőbeni terveit. A bejárás során megtekintették az üzemet, és az új igazgató bemutatta a városvezetőnek a jelenlegi és a jövőben gyártani kívánt termékeket.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, településünk számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a nemzetközileg is elismert nagyvállalat, a Lindström beköltözik a színes városba. A városvezető biztosította az új menedzsmentet, hogy teljes mellszélességgel segíti a cég elindulását és növekedését, melyhez a mai találkozó már jó alappal szolgált.

– Azt gondolom, hogy minden alkalommal, amikor egy ekkora vállalat a város iránt érdeklődik, hogy az megtiszteltetés. Akár gazdasági, akár munkaerő szempontjából veszik szemügyre Kazincbarcikát, azt láthatják, hogy ez a város egy fejlődő, dinamikus, jövőorientált település, ahová érdemes befektetni – árulta el Szitka Péter.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk