https://kolorline.hu/Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Munkácsy Dezső birkózó emlékversenyt rendeztek immár kilencedik alkalommal június 8-án, melynek a Kazincbarcikai Sportközpont munkacsarnoka adott otthont.

A verseny minden évben egy komoly megmérettetés és egyben emlékezés is Munkácsy Dezső birkózó, edző előtt. A versenyre most is nagy volt érdeklődés.
– A nemzetközi barátok is elfogadták a meghívást, Kassáról, Rimaszombatról és természetesen Magyarországról is érkeztek versenyzők. A résztvevők létszáma igen magas volt, hiszen 202 fő regisztrált a napon összesen 23 egyesületből – tudtuk meg Kónya Lajos veterán világbajnoktól.

Fotók: Kovács Loretta

A sporteseményt Kovács László önkormányzati tanácsadó nyitotta meg, majd egy rövid díjátadóra került sor.

Az elismeréseket nyolc olyan versenyző kapta, akik első, második, illetve harmadik helyen végeztek a magyar bajokságon: Demeter Dominik, Szeifert Zoé, Kerekes Viktor, Pásztor Martin, Kiss Bence, Horváth Krisztián, Pál-Kutas Levente és Pál-Kutas Réka vehette át a díjakat.

Hazai edzők közül Szőgyör Mihály kapott kitüntetést, valamint Istenes László részesült az MBSZ díjában, aki hosszú évekig volt a KVSE birkózó szakosztály edzője.
Munkássága alatt női birkózók közül magyar bajnokot és válogatott kerettagot nevelt.

A köszöntő után egy bemutató következett, melyet a KVSE ritmikus gimnasztika szakosztályától láthattak a megjelentek.

Az emlékverseny három szőnyegen zajlott szabadfogásban, neves bírók vezetésével, ahol az óvodás korosztálytól a veteránokig mindenki bizonyíthatta tudását.

A megmérettetést megelőzően Munkácsy Dezső egykori birkózó családtagjai előtt a szervezők, koszorút helyeztek el az elhunyt sportember emléktáblájánál.

Kazincbarcika, házigazdaként harminc versenyzőt indított a neves versenyen. Az ellenfelek közül az ESMTK, UTE csapata bizonyult erősnek, mégis a csapatversenyben 14 első, 9 második és 5 harmadik helyezéssel zárta a KVSE birkózó csapata a versenyt.

Csapat helyezések:

1. KVSE (Kazincbarcika)

2. ESMTK (Budapest Pesterzsébet)

3. DBC (Diósgyőr)

4. UTE (Újpest)

KVSE felkészítők: Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző, Szőgyör Mihály edző, Fodor Pál technikai vezető

További híreink

Az élet harmóniája

Dátum: 2020. jún 07. 10:26

Sikerorientált, túlhajszolt világunkban folyamatosan keresünk valami fogódzót, amelybe kapaszkodva rálelhetünk a békére. Arra a harmóniára, ami elvezet belső nyugalmunk megtalálásához és összhangot teremt a külvilággal. Ám mindenki másként jut el a kiegyensúlyozottság idilli állapotához. Kiváltképp az utóbbi hónapok megszokottól eltérő történései tettek szükségessé különleges megoldásokat, az egyén és a közösségek számára is. A koronavírus okozta kihívásokra válaszként született meg a kazincbarcikai Szalézi Plébánia online oratóriumának ötlete. Az egyik adásban Kukuczka Robert, szalézi szerzetes atya a zene az élet harmóniáját elősegítő, meghatározó erejéről mesélt. Ennek kapcsán beszélgettünk Robert atyával a lélek rezgéseiről.

Köszönetet mondanak a városvezetők a pedagógusoknak – Pedagógusnap nap

Dátum: 2020. jún 07. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata Pedagógusnap alkalmából szeretettel köszönti a városban tevékenykedő szakembereket. A magyar kormány döntése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a hagyományos ünnepi gálaműsor megtartására nincs lehetőség, így ebben a formában köszöntik a városvezetők a pedagógusokat. A városi díjak, így a Polgármesteri Elismerő Oklevelek és a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díj, amint lehetőség van rá, átadásra kerülnek.

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk