https://kolorline.hu/Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Munkácsy Dezső birkózó emlékversenyt rendeztek immár kilencedik alkalommal június 8-án, melynek a Kazincbarcikai Sportközpont munkacsarnoka adott otthont.

A verseny minden évben egy komoly megmérettetés és egyben emlékezés is Munkácsy Dezső birkózó, edző előtt. A versenyre most is nagy volt érdeklődés.
– A nemzetközi barátok is elfogadták a meghívást, Kassáról, Rimaszombatról és természetesen Magyarországról is érkeztek versenyzők. A résztvevők létszáma igen magas volt, hiszen 202 fő regisztrált a napon összesen 23 egyesületből – tudtuk meg Kónya Lajos veterán világbajnoktól.

Fotók: Kovács Loretta

A sporteseményt Kovács László önkormányzati tanácsadó nyitotta meg, majd egy rövid díjátadóra került sor.

Az elismeréseket nyolc olyan versenyző kapta, akik első, második, illetve harmadik helyen végeztek a magyar bajokságon: Demeter Dominik, Szeifert Zoé, Kerekes Viktor, Pásztor Martin, Kiss Bence, Horváth Krisztián, Pál-Kutas Levente és Pál-Kutas Réka vehette át a díjakat.

Hazai edzők közül Szőgyör Mihály kapott kitüntetést, valamint Istenes László részesült az MBSZ díjában, aki hosszú évekig volt a KVSE birkózó szakosztály edzője.
Munkássága alatt női birkózók közül magyar bajnokot és válogatott kerettagot nevelt.

A köszöntő után egy bemutató következett, melyet a KVSE ritmikus gimnasztika szakosztályától láthattak a megjelentek.

Az emlékverseny három szőnyegen zajlott szabadfogásban, neves bírók vezetésével, ahol az óvodás korosztálytól a veteránokig mindenki bizonyíthatta tudását.

A megmérettetést megelőzően Munkácsy Dezső egykori birkózó családtagjai előtt a szervezők, koszorút helyeztek el az elhunyt sportember emléktáblájánál.

Kazincbarcika, házigazdaként harminc versenyzőt indított a neves versenyen. Az ellenfelek közül az ESMTK, UTE csapata bizonyult erősnek, mégis a csapatversenyben 14 első, 9 második és 5 harmadik helyezéssel zárta a KVSE birkózó csapata a versenyt.

Csapat helyezések:

1. KVSE (Kazincbarcika)

2. ESMTK (Budapest Pesterzsébet)

3. DBC (Diósgyőr)

4. UTE (Újpest)

KVSE felkészítők: Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző, Szőgyör Mihály edző, Fodor Pál technikai vezető

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk