https://kolorline.hu/Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Munkácsy Dezső Birkózó Emlékversenyen tarolt a KVSE birkózó szakosztálya

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Munkácsy Dezső birkózó emlékversenyt rendeztek immár kilencedik alkalommal június 8-án, melynek a Kazincbarcikai Sportközpont munkacsarnoka adott otthont.

A verseny minden évben egy komoly megmérettetés és egyben emlékezés is Munkácsy Dezső birkózó, edző előtt. A versenyre most is nagy volt érdeklődés.
– A nemzetközi barátok is elfogadták a meghívást, Kassáról, Rimaszombatról és természetesen Magyarországról is érkeztek versenyzők. A résztvevők létszáma igen magas volt, hiszen 202 fő regisztrált a napon összesen 23 egyesületből – tudtuk meg Kónya Lajos veterán világbajnoktól.

Fotók: Kovács Loretta

A sporteseményt Kovács László önkormányzati tanácsadó nyitotta meg, majd egy rövid díjátadóra került sor.

Az elismeréseket nyolc olyan versenyző kapta, akik első, második, illetve harmadik helyen végeztek a magyar bajokságon: Demeter Dominik, Szeifert Zoé, Kerekes Viktor, Pásztor Martin, Kiss Bence, Horváth Krisztián, Pál-Kutas Levente és Pál-Kutas Réka vehette át a díjakat.

Hazai edzők közül Szőgyör Mihály kapott kitüntetést, valamint Istenes László részesült az MBSZ díjában, aki hosszú évekig volt a KVSE birkózó szakosztály edzője.
Munkássága alatt női birkózók közül magyar bajnokot és válogatott kerettagot nevelt.

A köszöntő után egy bemutató következett, melyet a KVSE ritmikus gimnasztika szakosztályától láthattak a megjelentek.

Az emlékverseny három szőnyegen zajlott szabadfogásban, neves bírók vezetésével, ahol az óvodás korosztálytól a veteránokig mindenki bizonyíthatta tudását.

A megmérettetést megelőzően Munkácsy Dezső egykori birkózó családtagjai előtt a szervezők, koszorút helyeztek el az elhunyt sportember emléktáblájánál.

Kazincbarcika, házigazdaként harminc versenyzőt indított a neves versenyen. Az ellenfelek közül az ESMTK, UTE csapata bizonyult erősnek, mégis a csapatversenyben 14 első, 9 második és 5 harmadik helyezéssel zárta a KVSE birkózó csapata a versenyt.

Csapat helyezések:

1. KVSE (Kazincbarcika)

2. ESMTK (Budapest Pesterzsébet)

3. DBC (Diósgyőr)

4. UTE (Újpest)

KVSE felkészítők: Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző, Szőgyör Mihály edző, Fodor Pál technikai vezető

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk