https://kolorline.hu/Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat köszöntötték Kazincbarcikán

Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat köszöntötték Kazincbarcikán

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Semmelweis nap alkalmából július 1-jén a Mezey István Művészeti Központban köszöntötte Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester az egészségügyi alapellátásban dolgozókat.

Az ünnepségen a háziorvosok, a házi gyermekorvosi, a védőnői, az iskola – egészségügyi ellátásban, a fogorvosi alapellátásban, valamint az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásban dolgozók vettek részt.

Fotók: Kovács Loretta

Semmelweis Ignác orvos születésnapja, hagyományosan az egészségügyben dolgozók ünnepe. Ő volt a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja, a gyermekágyi láz kóroktanának megalapozója, „az anyák megmentője” aki 154 éve halt meg.

A jeles alkalom kapcsán Klimon István köszöntőjében hangsúlyozta: 

  • Semmelweis nap üzenete, hogy figyeljünk egymásra, az önkormányzatoknak ma az egészségügyi alapellátásban van lehetősége odafigyelni a Kazincbarcikán élőkre. Figyelni kell a betegekre, a páciensekre, az alapellátásban dolgozókra – tette hozzá a városvezető, hiszen csak így működhet jól az ellátás városunkban. 

A köszöntő után az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért Dr. Zsóri Ágnes gasztroenterológus – belgyógyász főorvos, valamint Dr. Varga Róbert házi gyermekorvos Kazincbarcika Város polgármesterének elismerő oklevelét vették át.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete idén Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjban részesítette Dr. Rácz Zsigmond házi és sportorvost.

  • Dr. Rácz Zsigmond 1987-től él Kazincbarcikán családjával, ahol körzeti orvosként kezdett dolgozni a Május 1. úti felnőtt orvosi rendelőben, majd 1998-tól a mai napig a Gépész úton kialakított rendelőben praktizál. Munkája mellett iskolaorvosként is tevékenykedik. Évekig látott el orvosi feladatokat a város bentlakásos szociális intézményeiben, valamint a Herbolyán pályázati forrásból megvalósított Szociális Blokk kialakításában és működtetésében is részt vett. Eredményesen tevékenykedik sportorvosként is. 

Az ünnepi alkalomból a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók egy két fő részére szóló meghívót is kaptak a várostól, ami a 7. Kolorfesztivál augusztus 15-ei napján a 20 óra 30 perckor a Csónakázó – tónál kezdődő A Tenkes Kapitánya című táncszínházi előadásra szól.

A Semmelweis-napi ünnepség a Fourtissimo fúvós együttes műsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk