https://kolorline.hu/Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat köszöntötték Kazincbarcikán

Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat köszöntötték Kazincbarcikán

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Semmelweis nap alkalmából július 1-jén a Mezey István Művészeti Központban köszöntötte Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester az egészségügyi alapellátásban dolgozókat.

Az ünnepségen a háziorvosok, a házi gyermekorvosi, a védőnői, az iskola – egészségügyi ellátásban, a fogorvosi alapellátásban, valamint az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásban dolgozók vettek részt.

Fotók: Kovács Loretta

Semmelweis Ignác orvos születésnapja, hagyományosan az egészségügyben dolgozók ünnepe. Ő volt a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja, a gyermekágyi láz kóroktanának megalapozója, „az anyák megmentője” aki 154 éve halt meg.

A jeles alkalom kapcsán Klimon István köszöntőjében hangsúlyozta: 

  • Semmelweis nap üzenete, hogy figyeljünk egymásra, az önkormányzatoknak ma az egészségügyi alapellátásban van lehetősége odafigyelni a Kazincbarcikán élőkre. Figyelni kell a betegekre, a páciensekre, az alapellátásban dolgozókra – tette hozzá a városvezető, hiszen csak így működhet jól az ellátás városunkban. 

A köszöntő után az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért Dr. Zsóri Ágnes gasztroenterológus – belgyógyász főorvos, valamint Dr. Varga Róbert házi gyermekorvos Kazincbarcika Város polgármesterének elismerő oklevelét vették át.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete idén Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjban részesítette Dr. Rácz Zsigmond házi és sportorvost.

  • Dr. Rácz Zsigmond 1987-től él Kazincbarcikán családjával, ahol körzeti orvosként kezdett dolgozni a Május 1. úti felnőtt orvosi rendelőben, majd 1998-tól a mai napig a Gépész úton kialakított rendelőben praktizál. Munkája mellett iskolaorvosként is tevékenykedik. Évekig látott el orvosi feladatokat a város bentlakásos szociális intézményeiben, valamint a Herbolyán pályázati forrásból megvalósított Szociális Blokk kialakításában és működtetésében is részt vett. Eredményesen tevékenykedik sportorvosként is. 

Az ünnepi alkalomból a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók egy két fő részére szóló meghívót is kaptak a várostól, ami a 7. Kolorfesztivál augusztus 15-ei napján a 20 óra 30 perckor a Csónakázó – tónál kezdődő A Tenkes Kapitánya című táncszínházi előadásra szól.

A Semmelweis-napi ünnepség a Fourtissimo fúvós együttes műsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk