https://kolorline.hu/Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai napot szervezett a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesülete, július 3-án a Mezey István Művészeti Központban. Az rendezvény lényege hogy évről évre a megye jegyzőinek szakmai munkáját segítse.

Az idei első szakmai rendezvényt Dr. Sallai Árpád, címzetes főjegyző nyitotta meg beszédével, melyben örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyesületük immáron 22 éve működik. Ezt követően a választások fontosságával folytatta, hiszen idén tavasszal és ősszel is a választások vannak a középpontban. Végezetül megköszönte a részvételt azoknak, akik elfáradtak ide a mai napon, hiszen egy hasznos szakmai nappal készültek mindenkinek, akik elfogadta a meghívást.


Fotók: Bartók Alexandra

Ezután Klimon István alpolgármester köszöntötte a vendégeket és az egyesület tagjait egyaránt. A városvezető beszélt a település fejlődéséről, illetve kitért arra is, hogy mennyi mindenben látszik, hogy Kazincbarcika idén ünnepli 65. születésnapját. Nem kellett ehhez messze menni, hiszen a város épületei, újításai és újragondolt ötletei mind a fejlődését és progresszióját mutatják a településnek. A legnagyobb innovációt természetesen a szürke panelházak és az unalmas iparváros imázs hamvaiból megszületett Kolorcity brand adta a városnak, amely 2012-2013 óta színesíti a város lakóinak életét. Zárásképpen pedig jó tanácskozást kívánt mindenkinek.

A felszólalók sorát Dr. Agonás Lajos, a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesületének alelnöke folytatta, aki a szakmai munka fontosságáról és tavaszi választások tapasztalatairól illetve az őszi közeledtéről osztott meg néhány gondolatot.

A nap további részében több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, kezdve Dr. Szuromi Krisztina, Kazincbarcika Város Jegyzőjének gondolataival, amely az Európai Uniós választás országos, illetve helyi választókörzetbeli tapasztalatairól szólt.

Őt követték a Nemzeti Választási Iroda munkatársai, akik szintén egy tájékoztatást adtak az Európai Uniós választásokról, illetve a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés témájában tartottak előadásokat.

Végül, de nem utolsósorban pedig Dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója vette át a szót, hogy Kazincbarcika városmarketingjébe adjon egy kis betekintést az érdeklődőknek. Itt a városfejlesztés és a korábban említett arculatváltás volt a központi téma.

A rendezvény az új fejlesztéseknek és a város változó arculatának a megismerésével zárult.

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk