https://kolorline.hu/Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai napot szervezett a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesülete, július 3-án a Mezey István Művészeti Központban. Az rendezvény lényege hogy évről évre a megye jegyzőinek szakmai munkáját segítse.

Az idei első szakmai rendezvényt Dr. Sallai Árpád, címzetes főjegyző nyitotta meg beszédével, melyben örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyesületük immáron 22 éve működik. Ezt követően a választások fontosságával folytatta, hiszen idén tavasszal és ősszel is a választások vannak a középpontban. Végezetül megköszönte a részvételt azoknak, akik elfáradtak ide a mai napon, hiszen egy hasznos szakmai nappal készültek mindenkinek, akik elfogadta a meghívást.


Fotók: Bartók Alexandra

Ezután Klimon István alpolgármester köszöntötte a vendégeket és az egyesület tagjait egyaránt. A városvezető beszélt a település fejlődéséről, illetve kitért arra is, hogy mennyi mindenben látszik, hogy Kazincbarcika idén ünnepli 65. születésnapját. Nem kellett ehhez messze menni, hiszen a város épületei, újításai és újragondolt ötletei mind a fejlődését és progresszióját mutatják a településnek. A legnagyobb innovációt természetesen a szürke panelházak és az unalmas iparváros imázs hamvaiból megszületett Kolorcity brand adta a városnak, amely 2012-2013 óta színesíti a város lakóinak életét. Zárásképpen pedig jó tanácskozást kívánt mindenkinek.

A felszólalók sorát Dr. Agonás Lajos, a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesületének alelnöke folytatta, aki a szakmai munka fontosságáról és tavaszi választások tapasztalatairól illetve az őszi közeledtéről osztott meg néhány gondolatot.

A nap további részében több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, kezdve Dr. Szuromi Krisztina, Kazincbarcika Város Jegyzőjének gondolataival, amely az Európai Uniós választás országos, illetve helyi választókörzetbeli tapasztalatairól szólt.

Őt követték a Nemzeti Választási Iroda munkatársai, akik szintén egy tájékoztatást adtak az Európai Uniós választásokról, illetve a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés témájában tartottak előadásokat.

Végül, de nem utolsósorban pedig Dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója vette át a szót, hogy Kazincbarcika városmarketingjébe adjon egy kis betekintést az érdeklődőknek. Itt a városfejlesztés és a korábban említett arculatváltás volt a központi téma.

A rendezvény az új fejlesztéseknek és a város változó arculatának a megismerésével zárult.

További híreink

Ismét remekeltek az ifjú kazincbarcikai birkózók a Diákolimpián

Dátum: 2019. okt 20. 19:33

Jól szerepeltek a KVSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói a Gyöngyösön rendezett Észak-Kelet Magyarországi Birkózó Szabadfogású Területi Diákolimpiai Bajnokságán.

“Tökös” őszi családi játszóház

Dátum: 2019. okt 20. 10:07

Ismét alkottak a gyerekek a már hagyománynak számító “Tökös” őszi családi játszóházban, a  Gyermekek Házában.

65 000 növény a 65 éves városba – Újabb 25 fát ültettek

Dátum: 2019. okt 18. 14:29

A 65 000 növény a 65 éves városba akció keretén belül ma újabb 25 facsemetét ültettek ki a város négy területére.

Csak a szépre emlékezem

Dátum: 2019. okt 17. 11:52

Interjú Kovács Kati művésznővel

Programajánló

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

2. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika, Gyermekek útja 4.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Klubja, Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Egressy Béni Művelődési Központ, 1956-os emlékmű

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Akit szülőföldjének erkölcsi normái vezéreltek

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk