https://kolorline.hu/Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Értekeztek a megyei jegyzők Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai napot szervezett a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesülete, július 3-án a Mezey István Művészeti Központban. Az rendezvény lényege hogy évről évre a megye jegyzőinek szakmai munkáját segítse.

Az idei első szakmai rendezvényt Dr. Sallai Árpád, címzetes főjegyző nyitotta meg beszédével, melyben örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyesületük immáron 22 éve működik. Ezt követően a választások fontosságával folytatta, hiszen idén tavasszal és ősszel is a választások vannak a középpontban. Végezetül megköszönte a részvételt azoknak, akik elfáradtak ide a mai napon, hiszen egy hasznos szakmai nappal készültek mindenkinek, akik elfogadta a meghívást.


Fotók: Bartók Alexandra

Ezután Klimon István alpolgármester köszöntötte a vendégeket és az egyesület tagjait egyaránt. A városvezető beszélt a település fejlődéséről, illetve kitért arra is, hogy mennyi mindenben látszik, hogy Kazincbarcika idén ünnepli 65. születésnapját. Nem kellett ehhez messze menni, hiszen a város épületei, újításai és újragondolt ötletei mind a fejlődését és progresszióját mutatják a településnek. A legnagyobb innovációt természetesen a szürke panelházak és az unalmas iparváros imázs hamvaiból megszületett Kolorcity brand adta a városnak, amely 2012-2013 óta színesíti a város lakóinak életét. Zárásképpen pedig jó tanácskozást kívánt mindenkinek.

A felszólalók sorát Dr. Agonás Lajos, a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesületének alelnöke folytatta, aki a szakmai munka fontosságáról és tavaszi választások tapasztalatairól illetve az őszi közeledtéről osztott meg néhány gondolatot.

A nap további részében több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, kezdve Dr. Szuromi Krisztina, Kazincbarcika Város Jegyzőjének gondolataival, amely az Európai Uniós választás országos, illetve helyi választókörzetbeli tapasztalatairól szólt.

Őt követték a Nemzeti Választási Iroda munkatársai, akik szintén egy tájékoztatást adtak az Európai Uniós választásokról, illetve a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés témájában tartottak előadásokat.

Végül, de nem utolsósorban pedig Dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója vette át a szót, hogy Kazincbarcika városmarketingjébe adjon egy kis betekintést az érdeklődőknek. Itt a városfejlesztés és a korábban említett arculatváltás volt a központi téma.

A rendezvény az új fejlesztéseknek és a város változó arculatának a megismerésével zárult.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk