https://kolorline.hu/Grund Galeri – játszótéri körkép az igazi szakértők szemével

Grund Galeri – játszótéri körkép az igazi szakértők szemével

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egy dolog, hogy mi felnőttek mit gondolunk játszótereinkről, de az igazi lényeg mégiscsak az, hogy mit gondolnak róluk azok, akik számára épült. Éppen ezért nyakunkba vettük a várost – kihasználva a kellemes nyári időjárás adta lehetőségeket –, hogy megkérdezzük a lurkókat és szüleiket arról, hogy mit gondolnak a kazincbarcikai játszóterekről.

Eötvös téri játszótér

Zéti (2)

Zétény
Fotók: Kovács Loretta

Bár Zéti még csak kétéves, ezért nem feltétlenül szavakkal fejezi ki magát, de láthatóan amíg a hintában ringatja édesanyja remekül érzi magát az Eötvös téri játszótéren. Másik nagy kedvence a „sutulás”, ami az interaktív, nyomásérzékeny fal kedvenc labdájával való dobálását jelenti és akár tizenévesek számára is élvezetes lehet.


Völgy parki játszótér

Szabolcs (4)

Szabolcs

Szüleivel rendszeresen járnak ki a Kazincbarcika legnagyobb játszóterére és bár megszólalni nem igazán volt hajlandó édesapjától megtudhattuk, hogy kedvencei közé a csúszdák, leginkább az ott jártunkor nagy örömmel megmászott állatos csúszdák voltak.

Zoé (6)

Zoé

Testvéreivel érkezett a városba, nagymamájánál nyaral és mindene a játszótéri fogócska, kedvence a zebrás „mászóka”, ami valójában csúszda, de a gyerekek közötti közmegegyezés szerint minden játszótéri eszköz, amin létra, vagy bármi olyan dolog van, amire fel lehet mászni az egyszerűen mászóka.

Bálint (6) Napsugár (6)

Bálint és Napsugár

Bálint és Napsugár hamarosan iskolába megy, de ahogy eddig is, idén nyáron is rendszeresen látogatják a Völgy parki játszóteret. Az általuk csak sportfalnak nevezett rész a kedvencük, bár mint elárulták, nem ez az egyetlen létesítmény, amit látogatnak, szinte a város összes játszóterén jártak már. Ha meg éppen nem a játszótéren mozognak, akkor is találnak maguknak elfoglaltságot.


Herbolyai játszótér

Kristóf (3)

Kristóf

Bár Kristóf még csak három és fél éves, édesapjával nagy rajongói a herbolyai játszótérnek, amelyen kedvencük a közel négy méter magasról induló sárga csúszda. Szakértőnk gondosan megmutatta nekünk az összes lehetőséget, hogyan lehet az eszköz tetejére feljutni és kérdésünkre, hogy nem fél-e a magasban, büszkén csak annyit mondott: „hamarosan négyéves leszek, nem félek.”


Várdombi játszótér (Csónakázó-tó)

Zoé (9), Noel (6), Lara (4)

Zoé, Noel és Lara

Zoé és testvéreinek kedvence ezen a játszótéren a torony, de nemcsak a Csónakozó-tóhoz szoktak járni. Mint elmondták, Múcsonyban laknak, de a nyarakat legtöbbször mamájukkal töltik Kazincbarcikán és nagyon élvezik az itteni játszótereket, kedvencük a Völgy parki játszótér, de mint mondják, mindegyik nagyon élvezetes.


További fejlesztések Kazincbarcika játszóterein

Kazincbarcikán az elmúlt évtizedben kiemelt szerepet kapott a közterületek és ezen belül a játszóterek fejlesztése. A Völgy parki játszótér alighanem a megye legnagyobb, ingyenesen használható ilyen komplexuma, amely a gyerekek mellett szinte minden generáció számára kínál ingyenes szórakozási és mozgási lehetőséget.

A környékbeli településekről is rengeteg látogatót vonzó játszótér mellett, az egy gyermekre eső játszóterek számát tekintve országos átlagban is kiemelkedő barcikai lehetőségeknek se szeri se száma, éppen ezért utánajártunk, hogy milyen fejlesztések várhatóak ezen területen, illetve mit gondolnak a játszóterekről azok, akiknek a véleménye talán legtöbbet nyom a latba, hiszen számukra készültek, a városvezetés reményei szerint hozzájárulva ahhoz, hogy a város vonzó maradhasson az itt élő gyermekes családok számára.

Mint Szitka Péter polgármester kérdésünkre elmondta, bár már most is számos lehetőség áll a gyerekek rendelkezésére, ennek ellenére még mindig van hová előre lépni ezen a területen, ezért idén az önkormányzat mintegy 200 millió forintot különített el a játszóterek fejlesztésére.

„Ennek nagy részét, mintegy 160 millió forintot a Fő téri játszótér II. ütemének befejezésére különített el a város, ahol többek között egy hatalmas és komplex, több gyerek egy idejű befogadására lehetőséget teremtő „mászóvár” kerül majd telepítésre. A várhatóan grandiózus építmény mellett pedig több, különböző típusú hinta is helyet kap majd, illetve számos rugós eszköz is része a fejlesztésnek.

Az idén nyáron kezdődő beruházás keretén belül megújul a homokozó is, valamint további integrált játszóeszközökkel is bővül a repertoár. De nemcsak a gyerekeknek, hanem a rájuk vigyázó szülőkre is gondolva, új utcabútorok szolgálják majd a felvigyázók kényelmét, illetve a Virágos Kazincbarcika koncepcióhoz illeszkedve megújul a növénypark és a zöld felület is. Ezen felül a sétányok felújítása sem marad el, valamint a városlakók által sokszor kifogásolt nyilvános vécé hiányát is orvosolni fogjuk, hiszen egy „smart” illemhely is kihelyezésre kerül majd.”

A Fő téri játszótér után, jelenleg a tervezési fázisban van a Templom téri (régi Kalóz) játszótér megújulása is. Az előzetes elképzelések szerint ide egy komolyabb mászóeszköz kerül majd, illetve új hintákat is telepítenek a gyerekek legnagyobb örömére. Ezen a játszótéren is felújításra kerül a burkolat, valamint új utcabútorok kerülnek kihelyezésre, illetve frissül a zöld felület is.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk