https://kolorline.hu/Hamarosan új színekben az óvodák

Hamarosan új színekben az óvodák

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyors ütemben zajlanak a munkálatok a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhely intézményében, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodákban. Az előkészítő munkálatokkal hamarosan végeznek, a régi burkolatokat felbontották és a radiátorok is lekerültek már a falakról. A következő hetekben elkészül a külső állványozás is, így a szigetelés és a tetők rekonstrukciója is elkezdődhet.

– Az energetikai fejlesztéshez és a belső falfelületek festéséhez és burkolásához szükséges előkészületi munkálatok a végéhez közelednek. A régi csempéket, a falburkolatokat, az elhasználódott járólapokat felbontották, a fűtőtesteket is leszerelték mindhárom épületben – tudtuk meg Klimon István alpolgármestertől. A falak javítása, glettelése és csiszolása, a villamos vezetékek kábelcsatornáinak kialakítása is a tervek szerinti ütemben készül.

Székhely Óvoda
Fotók: Kovács Loretta

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, de önkormányzatunk jelentős összeggel, 320 millió forintos önerővel járul hozzá ahhoz, hogy a komplex energetikai felújításon túl megújuljanak a burkolatok, sor kerüljön a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges felújítására, a tűzjelző hálózat felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is – árulta el a városvezető.

Székhely Óvoda

A tervek szerint az őszi tanévkezdésre mindhárom épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelik, a nyílászárókat cserélik, a fűtési rendszerek szabályozó elemeit felújítják, új energiatakarékos világító testeket építenek ki. Az óvodák színpompás homlokzati vakolatot kapnak, és a Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd.

Százszorszép Tagóvoda

– Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek majd, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények. Az önkormányzat által biztosított további munkálatok pedig szintén tovább növelik majd az óvodapedagógusok és az ide járó óvodások komfortérzetét. Bár a kicsik valószínűleg csak annyit fognak érzékelni a hatalmas beruházásból, hogy egy kívülről is sokkal színesebb óvodába térhetnek majd vissza ősszel, de reméljük nagy örömmel töltik majd továbbra is életük egy meghatározó korszakát a megújult intézményekben. – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette, hogy ezzel külsőleg is modern, méltó környezetben folytatódhat majd az országos szinten is magas színvonalú szakmai munka.

Mesevár Tagóvoda

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk