https://kolorline.hu/Hamarosan új színekben az óvodák

Hamarosan új színekben az óvodák

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyors ütemben zajlanak a munkálatok a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhely intézményében, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodákban. Az előkészítő munkálatokkal hamarosan végeznek, a régi burkolatokat felbontották és a radiátorok is lekerültek már a falakról. A következő hetekben elkészül a külső állványozás is, így a szigetelés és a tetők rekonstrukciója is elkezdődhet.

– Az energetikai fejlesztéshez és a belső falfelületek festéséhez és burkolásához szükséges előkészületi munkálatok a végéhez közelednek. A régi csempéket, a falburkolatokat, az elhasználódott járólapokat felbontották, a fűtőtesteket is leszerelték mindhárom épületben – tudtuk meg Klimon István alpolgármestertől. A falak javítása, glettelése és csiszolása, a villamos vezetékek kábelcsatornáinak kialakítása is a tervek szerinti ütemben készül.

Székhely Óvoda
Fotók: Kovács Loretta

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, de önkormányzatunk jelentős összeggel, 320 millió forintos önerővel járul hozzá ahhoz, hogy a komplex energetikai felújításon túl megújuljanak a burkolatok, sor kerüljön a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges felújítására, a tűzjelző hálózat felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is – árulta el a városvezető.

Székhely Óvoda

A tervek szerint az őszi tanévkezdésre mindhárom épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelik, a nyílászárókat cserélik, a fűtési rendszerek szabályozó elemeit felújítják, új energiatakarékos világító testeket építenek ki. Az óvodák színpompás homlokzati vakolatot kapnak, és a Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd.

Százszorszép Tagóvoda

– Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek majd, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények. Az önkormányzat által biztosított további munkálatok pedig szintén tovább növelik majd az óvodapedagógusok és az ide járó óvodások komfortérzetét. Bár a kicsik valószínűleg csak annyit fognak érzékelni a hatalmas beruházásból, hogy egy kívülről is sokkal színesebb óvodába térhetnek majd vissza ősszel, de reméljük nagy örömmel töltik majd továbbra is életük egy meghatározó korszakát a megújult intézményekben. – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette, hogy ezzel külsőleg is modern, méltó környezetben folytatódhat majd az országos szinten is magas színvonalú szakmai munka.

Mesevár Tagóvoda

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk