https://kolorline.hu/Hamarosan új színekben az óvodák

Hamarosan új színekben az óvodák

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyors ütemben zajlanak a munkálatok a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhely intézményében, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodákban. Az előkészítő munkálatokkal hamarosan végeznek, a régi burkolatokat felbontották és a radiátorok is lekerültek már a falakról. A következő hetekben elkészül a külső állványozás is, így a szigetelés és a tetők rekonstrukciója is elkezdődhet.

– Az energetikai fejlesztéshez és a belső falfelületek festéséhez és burkolásához szükséges előkészületi munkálatok a végéhez közelednek. A régi csempéket, a falburkolatokat, az elhasználódott járólapokat felbontották, a fűtőtesteket is leszerelték mindhárom épületben – tudtuk meg Klimon István alpolgármestertől. A falak javítása, glettelése és csiszolása, a villamos vezetékek kábelcsatornáinak kialakítása is a tervek szerinti ütemben készül.

Székhely Óvoda
Fotók: Kovács Loretta

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, de önkormányzatunk jelentős összeggel, 320 millió forintos önerővel járul hozzá ahhoz, hogy a komplex energetikai felújításon túl megújuljanak a burkolatok, sor kerüljön a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges felújítására, a tűzjelző hálózat felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is – árulta el a városvezető.

Székhely Óvoda

A tervek szerint az őszi tanévkezdésre mindhárom épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelik, a nyílászárókat cserélik, a fűtési rendszerek szabályozó elemeit felújítják, új energiatakarékos világító testeket építenek ki. Az óvodák színpompás homlokzati vakolatot kapnak, és a Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd.

Százszorszép Tagóvoda

– Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek majd, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények. Az önkormányzat által biztosított további munkálatok pedig szintén tovább növelik majd az óvodapedagógusok és az ide járó óvodások komfortérzetét. Bár a kicsik valószínűleg csak annyit fognak érzékelni a hatalmas beruházásból, hogy egy kívülről is sokkal színesebb óvodába térhetnek majd vissza ősszel, de reméljük nagy örömmel töltik majd továbbra is életük egy meghatározó korszakát a megújult intézményekben. – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette, hogy ezzel külsőleg is modern, méltó környezetben folytatódhat majd az országos szinten is magas színvonalú szakmai munka.

Mesevár Tagóvoda

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Dátum: 2020. jún 04. 21:12

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Kolor kölyök táborok

Dátum: 2020. jún 04. 17:16

A Barcika Art Kft. idén nyárra öt héten keresztül kínál napközis jelleggel különböző tematikájú táborokat a gyermekek számára. A rendezvények ideje alatt, a szervezők fokozott figyelmet szentelnek a járványügyi szabályok betartására.

Újabb lehetőségek a KolorAPP-al

Dátum: 2020. jún 04. 13:42

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Három évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi tulajdonban lévő Barcika Centrum Kft.-t bízta meg a projekt kidolgozásával és megvalósításával. Kétezer-tizennyolc januárjában el is indult a modern, rendkívül könnyen kezelhető KolorAPP, amely mára újabb, hasznos funkcióval bővült.

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk