https://kolorline.hu/Hamarosan új színekben az óvodák

Hamarosan új színekben az óvodák

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gyors ütemben zajlanak a munkálatok a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhely intézményében, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodákban. Az előkészítő munkálatokkal hamarosan végeznek, a régi burkolatokat felbontották és a radiátorok is lekerültek már a falakról. A következő hetekben elkészül a külső állványozás is, így a szigetelés és a tetők rekonstrukciója is elkezdődhet.

– Az energetikai fejlesztéshez és a belső falfelületek festéséhez és burkolásához szükséges előkészületi munkálatok a végéhez közelednek. A régi csempéket, a falburkolatokat, az elhasználódott járólapokat felbontották, a fűtőtesteket is leszerelték mindhárom épületben – tudtuk meg Klimon István alpolgármestertől. A falak javítása, glettelése és csiszolása, a villamos vezetékek kábelcsatornáinak kialakítása is a tervek szerinti ütemben készül.

Székhely Óvoda
Fotók: Kovács Loretta

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, de önkormányzatunk jelentős összeggel, 320 millió forintos önerővel járul hozzá ahhoz, hogy a komplex energetikai felújításon túl megújuljanak a burkolatok, sor kerüljön a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges felújítására, a tűzjelző hálózat felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is – árulta el a városvezető.

Székhely Óvoda

A tervek szerint az őszi tanévkezdésre mindhárom épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelik, a nyílászárókat cserélik, a fűtési rendszerek szabályozó elemeit felújítják, új energiatakarékos világító testeket építenek ki. Az óvodák színpompás homlokzati vakolatot kapnak, és a Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd.

Százszorszép Tagóvoda

– Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek majd, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények. Az önkormányzat által biztosított további munkálatok pedig szintén tovább növelik majd az óvodapedagógusok és az ide járó óvodások komfortérzetét. Bár a kicsik valószínűleg csak annyit fognak érzékelni a hatalmas beruházásból, hogy egy kívülről is sokkal színesebb óvodába térhetnek majd vissza ősszel, de reméljük nagy örömmel töltik majd továbbra is életük egy meghatározó korszakát a megújult intézményekben. – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette, hogy ezzel külsőleg is modern, méltó környezetben folytatódhat majd az országos szinten is magas színvonalú szakmai munka.

Mesevár Tagóvoda

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk