https://kolorline.hu/SZÍNEZZÜK KI KAZINCBARCIKA HÁZFALAIT! - KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT

SZÍNEZZÜK KI KAZINCBARCIKA HÁZFALAIT! - KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

PÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓ- ÉS KÖZÉPÜLETEKRE KREATÍV ALKOTÁSOK TERVEZÉSÉRE 2019

 

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. pályázatot hirdet Kazincbarcikán található lakó- és középületeken tartós kreatív alkotások tervezésére. Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2018 között több mint harminc kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások tartós elhelyezésével.

A program Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, pályaművel bárki nevezhet.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati adatlap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail címen. A pályázati anyagot postán is kötelező megküldeni.

Pályázati adatlap beküldési határideje: 2019. július 22. (hétfő) 12.00 óra.

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témákhoz, mint sport, közösség, család, kortárs művészet, street art.

A pályaművek adott esetben ablakokat, ajtókat is magukban foglalhatnak, de a szabad kilátást, ki-be járást, forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az épület környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét felhasználniuk. A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni.

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Tervezett falfelületek:

Munkácsy tér 1.

Augusztus 20. tér 1.

Gyulai Pál u. 2. I. teljes falfelület

Gyulai Pál u. 2. II. kisebb, fával árnyékolt falfelület (Mátyás király út felől)

Derkovits Gyula tér 12.

Jószerencsét u. 1/A - Kolorlab Innovációs Központ

A megvalósításra a Barcika Art Kft. kötelezettséget nem vállal, a tervezett falfelületek tekintetében a lakóközösség hozzájárulása is szükséges az elkészült kreatív tervek alapján.

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

A pályázóknak be kell nyújtaniuk: a pályaműveket homlokzatonként A/4-es méretben, papíralapon, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett, a pályázatban megjelölt homlokzatonként 1 eredeti példányban. A képeken egyértelműen fel kell tüntetni, melyik homlokzatról van szó, valamint egy CD- vagy DVD-mellékletet, mely tartalmazza a teljes pályázati anyagot: a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot szkennelve, valamennyi falfestménytervet jpg- vagy pdf-formátumban.

A pályamunkák beadási határideje: 2019. július 22. (hétfő) (érvényes postai bélyegző legkésőbbi dátuma!)

A pályázatokat e-mailben a paintedwall@kolorcity.hu címre, valamint postai úton, ajánlva, zárt borítékban kell elküldeni az alábbi címre: Barcika Art Kft., 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1. A borítékra írják rá: Épületdekorációs pályázat, Kolorcity, 2019

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A pályázat és a pályamunka megvalósítása egymástól független is lehet a zsűri döntése alapján. (Nem biztos, hogy a nyertes pályamunka kerül fel egy adott felületre.)
 

A bírálat főbb szempontjai:

Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés,

kreativitás

kompozíciós elvek és részletmegoldások,

kivitelezhetőség.

Eredményhirdetés: 2019. július vége

A pályázati eredmény a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve, és egy alkotást a www.kolorline.hu felületen és a Kolorcity Facebook oldalán szavazással választ majd ki a közönség.

A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak a www.kolorcity.hu weboldalon.

DÍJAZÁS

1. hely: nettó 300.000 Ft

2. hely: nettó 200.000 Ft

3. hely: nettó 100.000 Ft

Közönségdíj: nettó 100.000 Ft

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal! További információ: paintedwall@kolorcity.hu

JELENTKEZÉSI LAP

Név:
Cím:
Telefonszám:
E-mail:
Születési hely, idő:
 

Felsőfokú oklevelét kiállító intézmény neve (ha releváns)
oklevél sorszáma:
oklevél száma:
oklevélben található végzettség megnevezése:
oklevél kiállításának dátuma:

/Több oklevél esetén a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum adatait írja be./
 

Főiskolai, egyetemi hallgató esetén intézmény neve (ha releváns):
kar:
tagozat:
szak:
évfolyam:
Képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenység fontosabb állomásainak (pl. kiállítások, díjak, publikációk, tagságok) rövid felsorolása:
 

Pályaművet nyújt be az alábbi homlokzatokra.
Kérjük, aláhúzással egyértelműen jelezze a kiválasztott homlokzatokat!

Munkácsy tér 1.

Augusztus 20. tér 1.

Gyulai Pál u. 2. I. teljes falfelület

Gyulai Pál u. 2. IT. kisebb falfelület (Mátyás király út felől)

Derkovits Gyula tér 12.

Jószerencsét u. 1/A - Kolorlab Innovációs Központ

https://kolorcity.hu/hirek/kolorcity/2019-06-28/szinezzuk-ki-kazincbarcika-hazfalait

A jelentkező aláírásával hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez, melyet a Barcika Art Kft. az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata alapján végez. (www.barcikaart.hu)

Dátum:

Aláírás

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk