https://kolorline.hu/Színes Házfalak - Megkezdődött az értékelés

Színes Házfalak - Megkezdődött az értékelés

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Kazincbarcika színesítése újabb mérföldkőhöz érkezett.” – köszöntötte Klimon István, alpolgármester a győztes pályázatokat kiválasztó zsűri tagjait az Városháza tanács termében.

„Rengetegen pályáztak és szinte minden korosztályból, több technikával alkotó elindult a nyilvános pályázaton, vannak köztük fiatal alkotók és komoly művészek is, így nem lesz könnyű dolog közülük nyertest választani.”


„Külön kell azonban választanunk magát a tervpályázat és a végül megvalósítandó házfalfestményeket. Ahogy a pályázati kiírásban is világossá tettük, hogy igen sok tényezőtől függ az, hogy melyik alkotás kerülhet ki végül majd a házfalakra. “

Mint azt dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezetője kifejtette, több mint 90 pályamű érkezett annak ellenére, hogy alig három hét volt a rendelkezésre álló idő. Szinte minden pályázatban kiemelt téma, olykor talán nagyon explicit módon is megjelentek a pályaművekben.

„Azt látjuk, hogy nagyon sokan komolyan vették, hogy a Kolorcity-koncepcióba is jól elhelyezhető alkotással pályázzanak, így mondhatjuk, hogy a városlakók magukénak érzik a koncepciót. Első körben arról dönt a zsűri, hogy melyek legyenek az alkotások, amelyek potenciális nyertesként szóba jöhetnek, a végleges döntést az első három pénzdíjzott helyezettről csak később fog megszületni.

Pétervári György, önkormányzati képviselő javaslatára egyben döntött a megjelent grénium arról is, hogy a fennmaradó pályázatokból további 20-30 alkotás megy közönségszavazásra, hallgatva a modern idők szavára, amely szavazásra azonban már csak elektronikusan lesz majd lehetőség.

A közel kétórás zsűrizési folyamat során a beérkezett művekről szakmai zsűri döntött, akadt az elbírálás során olyan pályamunka is, amit nem válogattak be egyik kategóriába sem, de mivel a koncepció nagyon tetszett a zsűrinek és megvalósításra érdemesnek találták, a tervek szerint a Barcika Art Kft. megkeresi a közeljövőben az alkotót, mivel egy-két módosítással mindenképpen szeretnék az alkotást a város valamelyik falán látni.

A pontos végeredményről még a héten döntés születik, mellyel egy időben megkezdik a tárgyalásokat az érintett lakóközösséggel és a kivitelező gárdával is. A győztesetekről, valamint a közönségszavazatok leadásának részleteiről a kolorline.hu oldalon tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

 

További híreink

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk