https://kolorline.hu/A Május 1. úton folytatódik a járdafelújítás

A Május 1. úton folytatódik a járdafelújítás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika város területén belül számos ponton zajlik jelenleg is fejlesztési célú beruházás, melyek keretében több száz négyzetméternyi járda újult és újul meg, így például a Május 1. út 2-24. közötti szakasz. A munkálatok már elkezdődtek, melynek során új járdaszegély és burkolat kerül az érintett területre.

– Közel húsz millió forint önkormányzati forrásból valósul meg a terület rehabilitációs tervének részeként a Május 1. út 2-24. szám előtti járdaszakasz rendbetétele. Mindez csak a kezdet, hiszen a közeljövőben a folytatjuk a felújításokat, a házak közötti terek megszépülnek, valamint új parkolókat alakítunk ki. Gyakran beszélgetek a városrészen élőkkel, folyamatosan egyeztetjük a lakossági igényeket- mondta Bukó Géza, a körzet önkormányzati képviselője.

Bukó Géza
Bukó Géza önkormányzati képviselő

járda

A környéken élők nagyon lelkesen fogadták a felújítás hírét, hiszen ez a járdaszakasz már rossz állapotban volt.
– Nagyon örülök, hogy rendbe teszik a járdát, hiszen az idős emberek már nehezebben járnak, és a hepehupás, töredezett úton igencsak figyelnem kellett, hogy hová lépek – mondta el Éles Gáborné, aki 1963 óta lakik Kazincbarcikán, a Május 1. úton. 

Éles Gáborná
Éles Gáborné

A szintén ott élő Trója Ferenc és Szántó Tiborné szerint is ráfért már a szakaszra a felújítás:
– Hálásak vagyunk, hogy végre ez a környék is elkezdett szépülni, és biztonsággal tudunk majd közlekedni a megújult járdán. 

Trója Ferenc
Trója Ferenc

Szántóné
Szántó Tiborné

– Mindig is kicsit irigykedve figyeltem, hogy Kazincbarcika többi része, a belváros vagy a Fő tér hogyan fejlődik, épül, szépül. Most rendkívül boldog vagyok, hogy ránk is gondolnak, és itt is elkezdődött a változás. Szeretek itt lakni, hiszen nagyon nyugodt, csendes ez a környék. Figyelnek ránk, és meghallgatják a véleményünket – nyilatkozta Pletenyik Jánosné. 

Pletnyik Jánosné
Pletenyik Jánosné

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk