https://kolorline.hu/Woodstock szellemének megidézése Dubicsányban

Woodstock szellemének megidézése Dubicsányban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A nyitó nap után, immár második alkalommal idézték meg csütörtök este az ötven évvel ezelőtti fesztivál hangulatát Dubicsányban, az egykori Magtár udvarán.

A felújított és kézműves házként újra nyitott épület előtt felállított udvaron már kora délután gyülekezni kezdtek a vendégek. Bár a beat korszak legendás fesztiválja előtt tisztelgő fotókiállítás megnyitására és a Woodstock film vetítésére csak négy órától került sor, már délután kettőkör kezdett megtelni a helyszín és megtöltötte a levegőt a fortyogó babgulyás illata. A Magtár Moziban pedig folyamatosan vetítették a többek között még pályakezdő Martin Scorsese által vágott Woodstock című dokumentumfilmet. 

Fotók: Zele Tímea

Fignár Zoltán, főszervező, aki korábban a saját udvarán is rendezett fesztivált Dubicsányban elmondta. „Ez a mai nap egy kicsit talán még az elsőnél is szorosabban kapcsolódik a Woodstock tematikához, hiszen mind a két ma esti fellépő művészete szorosan kapcsolódik a legendás fesztiválhoz. Aki pedig szeretné, maga is elkészítheti itt a helyszínen a saját batikolt Woodstock pólóját.”

A filmvetítést követően a FEKETE - TOMOR - MÓRÉ trió blues zenéjével varázsolta el a dubicsányba kilátogató és helyszínt ismét megtöltő szépszámú közönséget. Improvizációra épülő, bluesos örömzenéjükkel sikeresen idézték meg az 1969 augusztusában tartott három napos fesztivált, amely örökre megváltoztatta a rockzene történelmét.

A remek hangulatot megalapozó másfél órás koncert után az eseményt az idén már szintén 50 éves múltra visszatekintő, igaz azóta jó párszor pihenőt tartó, Török Ádám vezette Mini zenekar koncertje járta. Az egykori blues zenekarból jazz rockra váltó formációt vezető karizmatikus énekes visszatérő vendég Borsodba, hiszen már a legendás 1973-as Miskolci DVTK stadionban rendezett rock fesztiválon is tiszteletét tették megyénkben.

 

További híreink

Újabb színes házfal készül el a hétvégén

Dátum: 2019. aug 23. 13:36

A hétvégén kezdődik a Locsoló kislány felfestése a Gyulai Pál úton. 

Megújul a Kazinczy tér

Dátum: 2019. aug 23. 12:53

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Dátum: 2019. aug 23. 10:44

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0.

Minden rendben

Dátum: 2019. aug 22. 15:08

A Blahalouisiana együttes billentyűsével, Pénzes Mátéval beszélgettünk a Kolorfesztiválon

Programajánló

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Gólya fióka avató ünnepség

Kazincbarcika

IV. Don Bosco Kupa

Kazincbarcika

Futball éjszakája

Diósgyőr

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk