https://kolorline.hu/Woodstock szellemének megidézése Dubicsányban

Woodstock szellemének megidézése Dubicsányban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A nyitó nap után, immár második alkalommal idézték meg csütörtök este az ötven évvel ezelőtti fesztivál hangulatát Dubicsányban, az egykori Magtár udvarán.

A felújított és kézműves házként újra nyitott épület előtt felállított udvaron már kora délután gyülekezni kezdtek a vendégek. Bár a beat korszak legendás fesztiválja előtt tisztelgő fotókiállítás megnyitására és a Woodstock film vetítésére csak négy órától került sor, már délután kettőkör kezdett megtelni a helyszín és megtöltötte a levegőt a fortyogó babgulyás illata. A Magtár Moziban pedig folyamatosan vetítették a többek között még pályakezdő Martin Scorsese által vágott Woodstock című dokumentumfilmet. 

Fotók: Zele Tímea

Fignár Zoltán, főszervező, aki korábban a saját udvarán is rendezett fesztivált Dubicsányban elmondta. „Ez a mai nap egy kicsit talán még az elsőnél is szorosabban kapcsolódik a Woodstock tematikához, hiszen mind a két ma esti fellépő művészete szorosan kapcsolódik a legendás fesztiválhoz. Aki pedig szeretné, maga is elkészítheti itt a helyszínen a saját batikolt Woodstock pólóját.”

A filmvetítést követően a FEKETE - TOMOR - MÓRÉ trió blues zenéjével varázsolta el a dubicsányba kilátogató és helyszínt ismét megtöltő szépszámú közönséget. Improvizációra épülő, bluesos örömzenéjükkel sikeresen idézték meg az 1969 augusztusában tartott három napos fesztivált, amely örökre megváltoztatta a rockzene történelmét.

A remek hangulatot megalapozó másfél órás koncert után az eseményt az idén már szintén 50 éves múltra visszatekintő, igaz azóta jó párszor pihenőt tartó, Török Ádám vezette Mini zenekar koncertje járta. Az egykori blues zenekarból jazz rockra váltó formációt vezető karizmatikus énekes visszatérő vendég Borsodba, hiszen már a legendás 1973-as Miskolci DVTK stadionban rendezett rock fesztiválon is tiszteletét tették megyénkben.

 

További híreink

Grundbirkó Diákolimpia országos elődöntő

Dátum: 2020. jan 22. 12:26

Grundbirkózás Diákolimpia országos elődöntőt rendeztek január 21-én a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. Az idei megmérettetésre összesen huszonnégy csapat érkezett, akik két korcsoportban küzdöttek meg egymással.

Magyar kultúra napja - Feledi János kapta idén a Barcikart-díjat

Dátum: 2020. jan 22. 11:17

A kulturális területen tevékenykedő szakemberek, önkéntesek, a városban élő és alkotó művészek, a kultúrát támogató magánszemélyek és cégek együtt ünnepelték a magyar kultúra napját január 21-én az Egressy Béni Művelődési Központban.

Már másként állok az élethez

Dátum: 2020. jan 20. 10:40

Interjú Miller Zoltán EMeRTon - díjas énekessel

A rendőrség a lakosság segítségét kéri Bakk Ferencné megtaláláshoz

Dátum: 2020. jan 18. 13:08

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai nő megtalálásához.

Programajánló

"...az én selyemutam..."

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Vegyész RC Kazincbarcika - Debreceni EAC

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Generációk együttélése - pályaorientáció középiskolások részére

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Generációk együttélése - pályaorientáció

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Nonverbális kommunikáció, a gesztusok összefüggése az írott szöveggel

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk