https://kolorline.hu/Színesednek a megújuló óvodák

Színesednek a megújuló óvodák

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan új színekben pompázik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhelyintézménye, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvoda. Az energetikai felújítások az utolsó szakaszhoz érkeztek. 

– Gyakorlatilag mindhárom intézményben a végső munkálatok zajlanak már. Az épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelték, a nyílászárókat kicserélték, a fűtési rendszerek szabályozó elemei megújultak, és az új energiatakarékos világító testeket is kiépítették – tájékoztatott a beruházás jelenlegi állapotáról Bukó Géza, a társadalompolitikai bizottság elnöke, aki az elmúlt napokban bejáráson vett részt a kivitelezővel.

Bukó Géza, a társadalompolitikai bizottság elnöke, Önkormányzati képviselő

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, emellett önkormányzatunk 320 milliós hozzájárulásával az energetikai felújítással párhuzamosan sor került a villamos hálózat részleges, a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére is. A járókelők már láthatják, hogy színesednek az óvodák, hiszen a külső festéssel is hamarosan végeznek a szakemberek. Ezeken kívül az informatikai és telefonhálózat fejlesztése, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítése is megvalósul – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd. Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények.

– A Csokonai úti székhely­óvodában a városban működő többi ovival együtt nagyon magas színvonalú munka folyik. Úgy gondolom, hogy külsőleg is ráfért az épületre modernizálás, ami az energetikai fejlesztéssel és a további munkák befejeztével, igazán méltó helyszínévé válik az itt dolgozó szakemberek számára. Alig várom, hogy lássam a kis óvodások arcát, amikor szeptemberben birtokba veszik majd a színpompás épületet – árulta el Lövey Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

A tervek szerint az ünnepélyes átadásra pár héten belül minhárom intézményben sor kerül a szeptemberi tanévkezdés előtt.

További híreink

Grundbirkó Diákolimpia országos elődöntő

Dátum: 2020. jan 22. 12:26

Grundbirkózás Diákolimpia országos elődöntőt rendeztek január 21-én a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. Az idei megmérettetésre összesen huszonnégy csapat érkezett, akik két korcsoportban küzdöttek meg egymással.

Magyar kultúra napja - Feledi János kapta idén a Barcikart-díjat

Dátum: 2020. jan 22. 11:17

A kulturális területen tevékenykedő szakemberek, önkéntesek, a városban élő és alkotó művészek, a kultúrát támogató magánszemélyek és cégek együtt ünnepelték a magyar kultúra napját január 21-én az Egressy Béni Művelődési Központban.

Már másként állok az élethez

Dátum: 2020. jan 20. 10:40

Interjú Miller Zoltán EMeRTon - díjas énekessel

A rendőrség a lakosság segítségét kéri Bakk Ferencné megtaláláshoz

Dátum: 2020. jan 18. 13:08

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai nő megtalálásához.

Programajánló

"...az én selyemutam..."

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Vegyész RC Kazincbarcika - Debreceni EAC

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Generációk együttélése - pályaorientáció középiskolások részére

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Generációk együttélése - pályaorientáció

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Nonverbális kommunikáció, a gesztusok összefüggése az írott szöveggel

Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk