https://kolorline.hu/Színesednek a megújuló óvodák

Színesednek a megújuló óvodák

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan új színekben pompázik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhelyintézménye, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvoda. Az energetikai felújítások az utolsó szakaszhoz érkeztek. 

– Gyakorlatilag mindhárom intézményben a végső munkálatok zajlanak már. Az épület falazatait és tetőszerkezetét hőszigetelték, a nyílászárókat kicserélték, a fűtési rendszerek szabályozó elemei megújultak, és az új energiatakarékos világító testeket is kiépítették – tájékoztatott a beruházás jelenlegi állapotáról Bukó Géza, a társadalompolitikai bizottság elnöke, aki az elmúlt napokban bejáráson vett részt a kivitelezővel.

Bukó Géza, a társadalompolitikai bizottság elnöke, Önkormányzati képviselő

– A több mint 530 millió forintos összértékű korszerűsítés az Európai Unió támogatásával valósul meg, emellett önkormányzatunk 320 milliós hozzájárulásával az energetikai felújítással párhuzamosan sor került a villamos hálózat részleges, a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére is. A járókelők már láthatják, hogy színesednek az óvodák, hiszen a külső festéssel is hamarosan végeznek a szakemberek. Ezeken kívül az informatikai és telefonhálózat fejlesztése, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítése is megvalósul – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A Napsugár óvoda mellett a székhely és a Százszorszép oviban is napelemes rendszer működik majd. Az épületeken végzett energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek, hiszen eggyel magasabb energetikai besorolást kaphatnak az intézmények.

– A Csokonai úti székhely­óvodában a városban működő többi ovival együtt nagyon magas színvonalú munka folyik. Úgy gondolom, hogy külsőleg is ráfért az épületre modernizálás, ami az energetikai fejlesztéssel és a további munkák befejeztével, igazán méltó helyszínévé válik az itt dolgozó szakemberek számára. Alig várom, hogy lássam a kis óvodások arcát, amikor szeptemberben birtokba veszik majd a színpompás épületet – árulta el Lövey Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

A tervek szerint az ünnepélyes átadásra pár héten belül minhárom intézményben sor kerül a szeptemberi tanévkezdés előtt.

További híreink

Újabb színes házfal készül el a hétvégén

Dátum: 2019. aug 23. 13:36

A hétvégén kezdődik a Locsoló kislány felfestése a Gyulai Pál úton. 

Megújul a Kazinczy tér

Dátum: 2019. aug 23. 12:53

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Dátum: 2019. aug 23. 10:44

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0.

Minden rendben

Dátum: 2019. aug 22. 15:08

A Blahalouisiana együttes billentyűsével, Pénzes Mátéval beszélgettünk a Kolorfesztiválon

Programajánló

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Gólya fióka avató ünnepség

Kazincbarcika

IV. Don Bosco Kupa

Kazincbarcika

Futball éjszakája

Diósgyőr

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk