https://kolorline.hu/Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények. Szeptembertől megújult webfelületen rendelhető meg az A és B menü, valamint továbbra is kényelmesen, gyorsan intézhetik bankkártyás befizetésüket a közétkeztetési szolgáltatást igénybe vevők.

A közeljövőben további fejlesztések várhatók a Barcika Príma Kft. központi konyhájában, jövőre már az ott, frissen sütött péksütemények kerülnek majd terítékre.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. kezdeményezésére két éve indított szolgáltatás bevezetését megelőzően, az intézmények felkészülten, megújult tálalókonyhákkal várták a közétkeztetésben résztvevőket. 

– A szolgáltatás bevezetése óta folyamatosan figyelemmel kísérjük a visszajelzéseket, amik szerint hamar népszerűvé vált az új rendszer. A menük tervezésekor is elsődleges szempont volt, minden napra olyan, egészséges és finom ételeket kínálni, hogy mindenki találjon kedvére valót a két lehetőség közül. Természetesen mindezt úgy, hogy így is változatos, a megszokott jó minőségű, megfelelő tápanyagtartalmú és tápértékű, az életkornak megfelelő ételek szerepeljenek egész héten a választék között – mondta el Lövey Zoltán, a Barcika Príma Kft. nyugalmazott ügyvezetője, aki nyugdíjba vonulása után szakértőként, és önkkormányzati képviselőként is folyamatosan segíti a szakmai munkát. 

Lövey Zoltán, önkormányzati képviselő

– A kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az online rendelés és fizetés szintén nagy sikert aratott, hiszen bár meghatározott időpontokban személyesen is van lehetőség egyenlíteni a számlát, a fotelból mégiscsak kényelmesebben és hatékonyabban el lehet intézni. A számításainkat is felülmúlva átlagosan több, mint ötven százalékos a bankkártyás fizetést igénybe vevők száma, de például a Pollack iskolában többször is előfordult, hogy a nyolcvan százalékot is meghaladta ez az arány. A webfelületünk is megújult, a könnyebb és gyorsabb kezelhetőség érdekében teljesen reszponzívvá alakítottuk az oldalt, így bármilyen okoseszközzel könnyedén intézhető a menüválasztás és az online fizetés is – árulta el dr. Ronyecz Róbert, a Barcika Príma Kft. ügyvezetője.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a Barcika Príma Kft.-n keresztül az oktatási intézményekkel együttműködve következetesen igyekszik olyan egészséges élmódot népszerűsítő programokat bevezetni, melyeken keresztül a gyerekek megismerhetik, megszerethetik az újabb ízeket, a vitaminokban és rostanyagban gazdag gyümölcsöket és salátákat, így a mindennapjaik részévé válhat az egészséges ételek fogyasztása. Próba jelleggel tavaly május végén adtak át egy vitamin-hűtőt a Kazincbarcikai Pollak Mihály Általános Iskolában. 

– Nagy várakozással figyeltük, hogy milyen sikere lesz a kezdeményezésnek. Szerencsére nagyon jó volt a fogadtatás, ezért a céggel közösen a közeljövőben valamennyi intézménybe tervezünk ilyen hűtőt telepíteni, így azok a diákok is fogyaszthatnak friss zöldségeket és gyümölcsöket, akiknek esetleg otthon nincs erre lehetőségük – tájékoztatott Klimon István alpolgármester, akitől a cégen belül várható további fejlesztésekről is hallhattunk részleteket. 

– Egy nyertes pályázatnak köszönhetően jövőre – a városban működő intézményeinkhez hasonlóan – energetikai felújításon esik át a központi konyha, ezen belül új nyílászárót és szigetelést kap az épület, elvégzik a tetőszigetelést, ahová napelemek kerülnek a korszerű, energiatakarékos fenntartás érdekében. Szintén 2020-ban egy péküzemmel és egy cukrászati tanműhellyel, valamint egy 20 m2-es hűtőhelyiséggel is bővül az intézmény.

Már a konyha létrehozásakor a tervek között szerepelt, hogy saját sütésű pékáruval bővítik kínálatukat, így mindennap hajnalban sütött, friss péksütemények kerülnek majd a terítékre. A cukrászati tanműhelyben pedig kézműves finomságokat fognak készíteni, amivel szintén édes meglepetést adhatnak a gyerekeknek és az időseknek. Szintén jelentős eredménynek számít, hogy így az áru beszerzésétől, a gyártáson át, egészen a fogyasztóig lehet majd követni a termékek útját, ráadásul az előállítási és szállítási költségek is csökkennek majd, az eddigi beszerzési gyakorlathoz képest.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk