https://kolorline.hu/Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények. Szeptembertől megújult webfelületen rendelhető meg az A és B menü, valamint továbbra is kényelmesen, gyorsan intézhetik bankkártyás befizetésüket a közétkeztetési szolgáltatást igénybe vevők.

A közeljövőben további fejlesztések várhatók a Barcika Príma Kft. központi konyhájában, jövőre már az ott, frissen sütött péksütemények kerülnek majd terítékre.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. kezdeményezésére két éve indított szolgáltatás bevezetését megelőzően, az intézmények felkészülten, megújult tálalókonyhákkal várták a közétkeztetésben résztvevőket. 

– A szolgáltatás bevezetése óta folyamatosan figyelemmel kísérjük a visszajelzéseket, amik szerint hamar népszerűvé vált az új rendszer. A menük tervezésekor is elsődleges szempont volt, minden napra olyan, egészséges és finom ételeket kínálni, hogy mindenki találjon kedvére valót a két lehetőség közül. Természetesen mindezt úgy, hogy így is változatos, a megszokott jó minőségű, megfelelő tápanyagtartalmú és tápértékű, az életkornak megfelelő ételek szerepeljenek egész héten a választék között – mondta el Lövey Zoltán, a Barcika Príma Kft. nyugalmazott ügyvezetője, aki nyugdíjba vonulása után szakértőként, és önkkormányzati képviselőként is folyamatosan segíti a szakmai munkát. 

Lövey Zoltán, önkormányzati képviselő

– A kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az online rendelés és fizetés szintén nagy sikert aratott, hiszen bár meghatározott időpontokban személyesen is van lehetőség egyenlíteni a számlát, a fotelból mégiscsak kényelmesebben és hatékonyabban el lehet intézni. A számításainkat is felülmúlva átlagosan több, mint ötven százalékos a bankkártyás fizetést igénybe vevők száma, de például a Pollack iskolában többször is előfordult, hogy a nyolcvan százalékot is meghaladta ez az arány. A webfelületünk is megújult, a könnyebb és gyorsabb kezelhetőség érdekében teljesen reszponzívvá alakítottuk az oldalt, így bármilyen okoseszközzel könnyedén intézhető a menüválasztás és az online fizetés is – árulta el dr. Ronyecz Róbert, a Barcika Príma Kft. ügyvezetője.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a Barcika Príma Kft.-n keresztül az oktatási intézményekkel együttműködve következetesen igyekszik olyan egészséges élmódot népszerűsítő programokat bevezetni, melyeken keresztül a gyerekek megismerhetik, megszerethetik az újabb ízeket, a vitaminokban és rostanyagban gazdag gyümölcsöket és salátákat, így a mindennapjaik részévé válhat az egészséges ételek fogyasztása. Próba jelleggel tavaly május végén adtak át egy vitamin-hűtőt a Kazincbarcikai Pollak Mihály Általános Iskolában. 

– Nagy várakozással figyeltük, hogy milyen sikere lesz a kezdeményezésnek. Szerencsére nagyon jó volt a fogadtatás, ezért a céggel közösen a közeljövőben valamennyi intézménybe tervezünk ilyen hűtőt telepíteni, így azok a diákok is fogyaszthatnak friss zöldségeket és gyümölcsöket, akiknek esetleg otthon nincs erre lehetőségük – tájékoztatott Klimon István alpolgármester, akitől a cégen belül várható további fejlesztésekről is hallhattunk részleteket. 

– Egy nyertes pályázatnak köszönhetően jövőre – a városban működő intézményeinkhez hasonlóan – energetikai felújításon esik át a központi konyha, ezen belül új nyílászárót és szigetelést kap az épület, elvégzik a tetőszigetelést, ahová napelemek kerülnek a korszerű, energiatakarékos fenntartás érdekében. Szintén 2020-ban egy péküzemmel és egy cukrászati tanműhellyel, valamint egy 20 m2-es hűtőhelyiséggel is bővül az intézmény.

Már a konyha létrehozásakor a tervek között szerepelt, hogy saját sütésű pékáruval bővítik kínálatukat, így mindennap hajnalban sütött, friss péksütemények kerülnek majd a terítékre. A cukrászati tanműhelyben pedig kézműves finomságokat fognak készíteni, amivel szintén édes meglepetést adhatnak a gyerekeknek és az időseknek. Szintén jelentős eredménynek számít, hogy így az áru beszerzésétől, a gyártáson át, egészen a fogyasztóig lehet majd követni a termékek útját, ráadásul az előállítási és szállítási költségek is csökkennek majd, az eddigi beszerzési gyakorlathoz képest.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk