https://kolorline.hu/Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények. Szeptembertől megújult webfelületen rendelhető meg az A és B menü, valamint továbbra is kényelmesen, gyorsan intézhetik bankkártyás befizetésüket a közétkeztetési szolgáltatást igénybe vevők.

A közeljövőben további fejlesztések várhatók a Barcika Príma Kft. központi konyhájában, jövőre már az ott, frissen sütött péksütemények kerülnek majd terítékre.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. kezdeményezésére két éve indított szolgáltatás bevezetését megelőzően, az intézmények felkészülten, megújult tálalókonyhákkal várták a közétkeztetésben résztvevőket. 

– A szolgáltatás bevezetése óta folyamatosan figyelemmel kísérjük a visszajelzéseket, amik szerint hamar népszerűvé vált az új rendszer. A menük tervezésekor is elsődleges szempont volt, minden napra olyan, egészséges és finom ételeket kínálni, hogy mindenki találjon kedvére valót a két lehetőség közül. Természetesen mindezt úgy, hogy így is változatos, a megszokott jó minőségű, megfelelő tápanyagtartalmú és tápértékű, az életkornak megfelelő ételek szerepeljenek egész héten a választék között – mondta el Lövey Zoltán, a Barcika Príma Kft. nyugalmazott ügyvezetője, aki nyugdíjba vonulása után szakértőként, és önkkormányzati képviselőként is folyamatosan segíti a szakmai munkát. 

Lövey Zoltán, önkormányzati képviselő

– A kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az online rendelés és fizetés szintén nagy sikert aratott, hiszen bár meghatározott időpontokban személyesen is van lehetőség egyenlíteni a számlát, a fotelból mégiscsak kényelmesebben és hatékonyabban el lehet intézni. A számításainkat is felülmúlva átlagosan több, mint ötven százalékos a bankkártyás fizetést igénybe vevők száma, de például a Pollack iskolában többször is előfordult, hogy a nyolcvan százalékot is meghaladta ez az arány. A webfelületünk is megújult, a könnyebb és gyorsabb kezelhetőség érdekében teljesen reszponzívvá alakítottuk az oldalt, így bármilyen okoseszközzel könnyedén intézhető a menüválasztás és az online fizetés is – árulta el dr. Ronyecz Róbert, a Barcika Príma Kft. ügyvezetője.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a Barcika Príma Kft.-n keresztül az oktatási intézményekkel együttműködve következetesen igyekszik olyan egészséges élmódot népszerűsítő programokat bevezetni, melyeken keresztül a gyerekek megismerhetik, megszerethetik az újabb ízeket, a vitaminokban és rostanyagban gazdag gyümölcsöket és salátákat, így a mindennapjaik részévé válhat az egészséges ételek fogyasztása. Próba jelleggel tavaly május végén adtak át egy vitamin-hűtőt a Kazincbarcikai Pollak Mihály Általános Iskolában. 

– Nagy várakozással figyeltük, hogy milyen sikere lesz a kezdeményezésnek. Szerencsére nagyon jó volt a fogadtatás, ezért a céggel közösen a közeljövőben valamennyi intézménybe tervezünk ilyen hűtőt telepíteni, így azok a diákok is fogyaszthatnak friss zöldségeket és gyümölcsöket, akiknek esetleg otthon nincs erre lehetőségük – tájékoztatott Klimon István alpolgármester, akitől a cégen belül várható további fejlesztésekről is hallhattunk részleteket. 

– Egy nyertes pályázatnak köszönhetően jövőre – a városban működő intézményeinkhez hasonlóan – energetikai felújításon esik át a központi konyha, ezen belül új nyílászárót és szigetelést kap az épület, elvégzik a tetőszigetelést, ahová napelemek kerülnek a korszerű, energiatakarékos fenntartás érdekében. Szintén 2020-ban egy péküzemmel és egy cukrászati tanműhellyel, valamint egy 20 m2-es hűtőhelyiséggel is bővül az intézmény.

Már a konyha létrehozásakor a tervek között szerepelt, hogy saját sütésű pékáruval bővítik kínálatukat, így mindennap hajnalban sütött, friss péksütemények kerülnek majd a terítékre. A cukrászati tanműhelyben pedig kézműves finomságokat fognak készíteni, amivel szintén édes meglepetést adhatnak a gyerekeknek és az időseknek. Szintén jelentős eredménynek számít, hogy így az áru beszerzésétől, a gyártáson át, egészen a fogyasztóig lehet majd követni a termékek útját, ráadásul az előállítási és szállítási költségek is csökkennek majd, az eddigi beszerzési gyakorlathoz képest.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk