https://kolorline.hu/Megújul a Kazinczy tér

Megújul a Kazinczy tér

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

– A Deák térhez hasonlóan a Kazinczy tér esetében is új térburkolatokat alakítunk ki, új utcabútorok, hulladékgyűjtők, pingpongasztal kihelyezésére kerül sor. A rekonstrukciós munkák részeként új, LED-es közvilágítási hálózatot alakítunk ki 13 kandeláberrel és közel 400 fm új vezetékkel, a régi 7 kandelábert tartalmazó közvilágítási hálózat leszerelése mellett. Az épületek közötti átjáró világítási hálózata szintén megújul az új lámpatestek kihelyezésével. A kivitelezési munkák várhatóan szeptember első hetében kezdődnek, az esetleges kellemetlenségekért a lakók türelmét és megértését kérjük – mondta dr. Perjési Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, aki hozzátette, hogy a beruházás befejező szakaszában a parkosítási munkák elvégzésére is sor kerül.

Deák tér

Deák tér

Deák tér
A megújult Deák tér

– Kapcsolódva a 65 000 növényt a 65 éves városba akcióhoz, a megújult térre 1350 db cserjét és fát ültetünk ki – árulta el az önkormányzati képviselő.
– Még a tervezés időszakában, a felújítás megkezdése előtt, fórumon egyeztettünk a terek lakóival, hogy milyen jellegű legyen a felújítás – mondta el Szitka Péter polgármester.
– A lakók kérésének megfelelően a pihenő funkció dominál majd a Kazinczy téren is. Szintén meg fogjuk kérdezni a Szemere, a Thököly és Vasvári terek lakóit is, a tervek szerint jövőre folytatódó újkazinci rekonstrukció előkészítésekor – tette hozzá a városvezető.
A teljes egészében önkormányzati forrásból biztosított kivitelezés egy-egy tér esetében több tízmillió forint.

Kertészeti terv
A Kazinczy tér kertépítészeti terve

 

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk