https://kolorline.hu/Megújul a Kazinczy tér

Megújul a Kazinczy tér

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata még tavaly ígértetett tett arra, hogy az újkazinci városrészen lévő öt zárt teret felújítja. A Deák tér kivitelezése már év végére be is fejeződött, idén szeptember elején pedig a Kazinczy téren folytatódik a rekonstrukció.

– A Deák térhez hasonlóan a Kazinczy tér esetében is új térburkolatokat alakítunk ki, új utcabútorok, hulladékgyűjtők, pingpongasztal kihelyezésére kerül sor. A rekonstrukciós munkák részeként új, LED-es közvilágítási hálózatot alakítunk ki 13 kandeláberrel és közel 400 fm új vezetékkel, a régi 7 kandelábert tartalmazó közvilágítási hálózat leszerelése mellett. Az épületek közötti átjáró világítási hálózata szintén megújul az új lámpatestek kihelyezésével. A kivitelezési munkák várhatóan szeptember első hetében kezdődnek, az esetleges kellemetlenségekért a lakók türelmét és megértését kérjük – mondta dr. Perjési Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, aki hozzátette, hogy a beruházás befejező szakaszában a parkosítási munkák elvégzésére is sor kerül.

Deák tér

Deák tér

Deák tér
A megújult Deák tér

– Kapcsolódva a 65 000 növényt a 65 éves városba akcióhoz, a megújult térre 1350 db cserjét és fát ültetünk ki – árulta el az önkormányzati képviselő.
– Még a tervezés időszakában, a felújítás megkezdése előtt, fórumon egyeztettünk a terek lakóival, hogy milyen jellegű legyen a felújítás – mondta el Szitka Péter polgármester.
– A lakók kérésének megfelelően a pihenő funkció dominál majd a Kazinczy téren is. Szintén meg fogjuk kérdezni a Szemere, a Thököly és Vasvári terek lakóit is, a tervek szerint jövőre folytatódó újkazinci rekonstrukció előkészítésekor – tette hozzá a városvezető.
A teljes egészében önkormányzati forrásból biztosított kivitelezés egy-egy tér esetében több tízmillió forint.

Kertészeti terv
A Kazinczy tér kertépítészeti terve

 

További híreink

Szoros költségvetés, gondos gazdálkodás

Dátum: 2020. febr 20. 15:36

Elfogadta Kazincbarcika város 2020-as évi költségvetését a képviselő-testület a február 20-ai munkaterv szerinti ülésén. Az idei feszes és jól megtervezett költségvetés a kötelezően ellátandó feladatok magas szintű ellátásán túl a tavalyi éveben elkezdett beruházások folytatására is lehetőséget ad.

Tájékoztatás Hámán Kató utcai épületek bontásáról

Dátum: 2020. febr 20. 15:15

Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékozatjuk Önöket, hogy Kazincbarcika Város megbízásából a GEO NORD BAU Kft. a Kazincbarcika Hámán Kató u. 2-4 és 14-16 szám alatti épületek bontását végzi el.

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk