https://kolorline.hu/Véget ért a Színes Város fesztiválja

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0. A húsznapos fesztivál minden korábbinál több érdeklődőt vonzott nemcsak a városban, hanem a KolorCountry rendezvénysorozat keretein belül a térségben is több tízezer embernek kínált felejthetetlen szórakozási lehetőséget.

A korábban Svájci Alap finanszírozásban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat immár második éve, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatának finanszírozásával valósulhatott meg. A Barcika Art Kft. által szervezett, közel 130 rendezvényt felölelő kulturális programsorozatot a város mellett olyan cégek támogatták, mint a Wanhua-BorsodChem Zrt. vagy az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.

Kazincbarcika mellett Dubicsányban, Berentén, Bánhorvátiban, Kurityánban, Nekézsenyben, Múcsonyban, Sajókazán, Sajógalgócon, Sajóivánkán és Szuhakállón is nagy sikerrel rendezték meg a térségi kulturális programokat, akár könnyű-vagy komolyzenéről, esetleg művészeti kiállításról volt szó.

A legnagyobb tömegeket a városban továbbra is a Csónakázó-tónál felállított fő fesztiválhelyszín vonzotta, ahol a pénteki és szombati nagykoncertek mellett számos további rendezvényre is sor került. A negyedik Kazincbarcikai Autó Tuning Kiállítás-és Találkozó mellett, a fesztivál utolsó hétvégéjén itt zajlott a borkülönlegességeket bemutató Bormustra és a Gasztrofesztivál is, valamint az idén még a szokottnál is grandiózusabb ünnepi tűzijáték is.

Szintén nagy sikert aratott a legkisebbek körében a Mezey István Művészeti Központ udvarán megrendezett Kreatív Kuckó programsorozat, melyen gyermekek százai szórakozhattak önfeledten, akár a Kézműves Bütyköldében vagy éppen az Élményfestésen. A hagyományos kézműves foglalkozások mellett azonban volt még filmvetítés, fotós-videós foglalkozás és rendőrségi bemutató is, ahol egytől tizennégy éves korig, bárki találhatott gyermeke számára megfelelő programot az ingyenes délutánokon.

Ugyanilyen sikert arattak a komolyabb kulturális programok, a színházi előadások is. Miklósa Erika operaénekes magánestjére a Szent Család templomban már egy héttel az esemény előtt minden jegy elkelt. A zárt körű, táncosoknak szóló workshopokat is nagy érdeklődés kísérte, tömegeket vonzott a táncosok bemutatkozása a Munkácsy téren, ahol a szakmai kurzus résztvevői megmutathatták a délutáni foglalkozásokon elsajátított tudásukat.

A programok augusztus huszadikával véget értek ugyan, de az ezt követő napon elkészült és bárki által megtekinthető, a Derkovits Gyula térre, a fesztivál keretén belül felfestett 34. kazincbarcikai színes házfal is, ahová a korábban kiírt nyílt pályázatra benyújtott és szakmai zsűri által legjobbnak talált Méhész-Polyák Attila alkotása került.

A színes városban ugyan befejeződtek az idei programok, de a péntek esti Balázs Fecó és Keresztes Ildikó estjén a sajógalgóci templomtéren még elcsíphetnek egy darabot a hamisítatlan fesztiválhangulatból azok az érdeklődők, akik erőt és kedvet éreznek ehhez.

Viszontlátásra Kolorfesztivál!

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk