https://kolorline.hu/Véget ért a Színes Város fesztiválja

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0. A húsznapos fesztivál minden korábbinál több érdeklődőt vonzott nemcsak a városban, hanem a KolorCountry rendezvénysorozat keretein belül a térségben is több tízezer embernek kínált felejthetetlen szórakozási lehetőséget.

A korábban Svájci Alap finanszírozásban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat immár második éve, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatának finanszírozásával valósulhatott meg. A Barcika Art Kft. által szervezett, közel 130 rendezvényt felölelő kulturális programsorozatot a város mellett olyan cégek támogatták, mint a Wanhua-BorsodChem Zrt. vagy az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.

Kazincbarcika mellett Dubicsányban, Berentén, Bánhorvátiban, Kurityánban, Nekézsenyben, Múcsonyban, Sajókazán, Sajógalgócon, Sajóivánkán és Szuhakállón is nagy sikerrel rendezték meg a térségi kulturális programokat, akár könnyű-vagy komolyzenéről, esetleg művészeti kiállításról volt szó.

A legnagyobb tömegeket a városban továbbra is a Csónakázó-tónál felállított fő fesztiválhelyszín vonzotta, ahol a pénteki és szombati nagykoncertek mellett számos további rendezvényre is sor került. A negyedik Kazincbarcikai Autó Tuning Kiállítás-és Találkozó mellett, a fesztivál utolsó hétvégéjén itt zajlott a borkülönlegességeket bemutató Bormustra és a Gasztrofesztivál is, valamint az idén még a szokottnál is grandiózusabb ünnepi tűzijáték is.

Szintén nagy sikert aratott a legkisebbek körében a Mezey István Művészeti Központ udvarán megrendezett Kreatív Kuckó programsorozat, melyen gyermekek százai szórakozhattak önfeledten, akár a Kézműves Bütyköldében vagy éppen az Élményfestésen. A hagyományos kézműves foglalkozások mellett azonban volt még filmvetítés, fotós-videós foglalkozás és rendőrségi bemutató is, ahol egytől tizennégy éves korig, bárki találhatott gyermeke számára megfelelő programot az ingyenes délutánokon.

Ugyanilyen sikert arattak a komolyabb kulturális programok, a színházi előadások is. Miklósa Erika operaénekes magánestjére a Szent Család templomban már egy héttel az esemény előtt minden jegy elkelt. A zárt körű, táncosoknak szóló workshopokat is nagy érdeklődés kísérte, tömegeket vonzott a táncosok bemutatkozása a Munkácsy téren, ahol a szakmai kurzus résztvevői megmutathatták a délutáni foglalkozásokon elsajátított tudásukat.

A programok augusztus huszadikával véget értek ugyan, de az ezt követő napon elkészült és bárki által megtekinthető, a Derkovits Gyula térre, a fesztivál keretén belül felfestett 34. kazincbarcikai színes házfal is, ahová a korábban kiírt nyílt pályázatra benyújtott és szakmai zsűri által legjobbnak talált Méhész-Polyák Attila alkotása került.

A színes városban ugyan befejeződtek az idei programok, de a péntek esti Balázs Fecó és Keresztes Ildikó estjén a sajógalgóci templomtéren még elcsíphetnek egy darabot a hamisítatlan fesztiválhangulatból azok az érdeklődők, akik erőt és kedvet éreznek ehhez.

Viszontlátásra Kolorfesztivál!

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk