https://kolorline.hu/Véget ért a Színes Város fesztiválja

Véget ért a Színes Város fesztiválja

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Augusztus 20-án, a Szent István napi látványos tűzijátékkal véget ért Kazincbarcikán a Kolorfesztivál 7.0. A húsznapos fesztivál minden korábbinál több érdeklődőt vonzott nemcsak a városban, hanem a KolorCountry rendezvénysorozat keretein belül a térségben is több tízezer embernek kínált felejthetetlen szórakozási lehetőséget.

A korábban Svájci Alap finanszírozásban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat immár második éve, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatának finanszírozásával valósulhatott meg. A Barcika Art Kft. által szervezett, közel 130 rendezvényt felölelő kulturális programsorozatot a város mellett olyan cégek támogatták, mint a Wanhua-BorsodChem Zrt. vagy az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.

Kazincbarcika mellett Dubicsányban, Berentén, Bánhorvátiban, Kurityánban, Nekézsenyben, Múcsonyban, Sajókazán, Sajógalgócon, Sajóivánkán és Szuhakállón is nagy sikerrel rendezték meg a térségi kulturális programokat, akár könnyű-vagy komolyzenéről, esetleg művészeti kiállításról volt szó.

A legnagyobb tömegeket a városban továbbra is a Csónakázó-tónál felállított fő fesztiválhelyszín vonzotta, ahol a pénteki és szombati nagykoncertek mellett számos további rendezvényre is sor került. A negyedik Kazincbarcikai Autó Tuning Kiállítás-és Találkozó mellett, a fesztivál utolsó hétvégéjén itt zajlott a borkülönlegességeket bemutató Bormustra és a Gasztrofesztivál is, valamint az idén még a szokottnál is grandiózusabb ünnepi tűzijáték is.

Szintén nagy sikert aratott a legkisebbek körében a Mezey István Művészeti Központ udvarán megrendezett Kreatív Kuckó programsorozat, melyen gyermekek százai szórakozhattak önfeledten, akár a Kézműves Bütyköldében vagy éppen az Élményfestésen. A hagyományos kézműves foglalkozások mellett azonban volt még filmvetítés, fotós-videós foglalkozás és rendőrségi bemutató is, ahol egytől tizennégy éves korig, bárki találhatott gyermeke számára megfelelő programot az ingyenes délutánokon.

Ugyanilyen sikert arattak a komolyabb kulturális programok, a színházi előadások is. Miklósa Erika operaénekes magánestjére a Szent Család templomban már egy héttel az esemény előtt minden jegy elkelt. A zárt körű, táncosoknak szóló workshopokat is nagy érdeklődés kísérte, tömegeket vonzott a táncosok bemutatkozása a Munkácsy téren, ahol a szakmai kurzus résztvevői megmutathatták a délutáni foglalkozásokon elsajátított tudásukat.

A programok augusztus huszadikával véget értek ugyan, de az ezt követő napon elkészült és bárki által megtekinthető, a Derkovits Gyula térre, a fesztivál keretén belül felfestett 34. kazincbarcikai színes házfal is, ahová a korábban kiírt nyílt pályázatra benyújtott és szakmai zsűri által legjobbnak talált Méhész-Polyák Attila alkotása került.

A színes városban ugyan befejeződtek az idei programok, de a péntek esti Balázs Fecó és Keresztes Ildikó estjén a sajógalgóci templomtéren még elcsíphetnek egy darabot a hamisítatlan fesztiválhangulatból azok az érdeklődők, akik erőt és kedvet éreznek ehhez.

Viszontlátásra Kolorfesztivál!

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk