https://kolorline.hu/Újabb színes házfalak érkeznek – Megvan a közönségdíjas alkotás

Újabb színes házfalak érkeznek – Megvan a közönségdíjas alkotás

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kovács Bettina alkotása nyerte meg a két hétig tartó szavazást a kolorline.hu oldalán, a gördeszkázó gyík 2853 szavazattal nyerte el a közönségdíjat és az ezzel járó százezer forintos pénzjutalmat. A képzeletbeli dobogóra Mérten Nikoletta (2419 szavazat) és Tóth Evelin (2382 szavazat) alkotásai kerültek még fel.

Kovács Bettina Közönségdíjas alkotása 

Az augusztus 15-én kezdődő szavazás során közel 10000 voks gyűlt össze, az érdeklődőknek 2019. augusztus 31. éjfélig volt lehetőségük kiválasztani a számukra legkedvesebb pályamunkát. A városlakók a szakmai zsűri által korábban 92 beérkezett pályaműből kiválasztott 15 alkotás közül választhatták ki azt a tervet, amely felkerülhet egy újabb kazincbarcikai házfalra, amennyiben ehhez a kivitelezők és az adott lakóközösség is hozzájárulnak.

Mérten Nikoletta - Közönségszavazás 2. helyezett

Idén augusztusban már két új ilyen falfestménnyel színesedett Kazincbarcika, hiszen az első helyezett pályamunka még a hetedik Kolorfesztivál utolsó napjaiban kikerült a Derkovits Gyula téri homlokzatra, míg a következő alkotást, mely a Gyulai Pál úti társasház egyik homlokzatát ékesíti, a napokban fejezte be a falfestő csapat.

A tervek szerint a Munkácsy térre, a Gyulai Pál út 2-4 szám alatti épület nagyobb homlokzatára, valamint a Kolorlab Innovációs Központra kerül majd falfestmény még idén szeptemberben. Ez egyrészt függ attól, hogy az egyes lakóközösséggel hogyan tudnak megegyezni az önkormányzat szakemberei és hozzájárulnak-e a lakók a kivitelezéshez, valamint attól is, hogy a meglehetősen leterhelt szakember gárda hogyan tudja ütemezni a munkálatokat, illetve mennyire szól közbe az ősziesre forduló időjárás a munkálatokba.

Tóth Evelin - Közönségszavazás 3. helyezett

Annyi biztos, hogy a szeptember kilencedikével kezdődő héten Grubánovics Attila és csapata megérkezik a városba és megkezdi a munkát a Gyulai Pál úti épület nagyobbik, 26-os főútra eső homlokzatán, ahol egy függőhidas, motorral felszerelt állványzatot kell addigra felépíteni. A tervek szerint ezt a falat Augusztin Nándor, színes szódásszifonja ékesíti majd.

A

Augusztin Nándor - Kolorszifon

Ezt követően pedig a Jószerencsét úton található Kolorlab Innovációs központ festési munkálatai, valamint a Munkácsy tér irodaház fala kerül majd kifestésre. Utóbbi épületnél annak sátortetős kialakítása miatt kissé bonyolultabb lesz a festők dolga, erre a falfelületre Szentesi Julianna, Színes kanyargó patak munkája kerül majd, amelyen a művész a környező zöld felületeket is belekomponálta az alkotásba.

Szabó Julianna - Kanyargó Patak

A Kolorlab Innovációs Központra felfesteni kívánt alkotás nem a környezetet, hanem magát az épületet helyezi majd új kontextusba. A kivitelezők által csak „sztriptízként” emlegetett alkotás tulajdonképpen újra értelmezi magát az épületet, helyenként „művészi” eszközökkel, új funkciókkal felruházva azt.

Kerepesi Mónika - Kolorlab látványterv

Ha minden a tervek szerint halad, akkor szeptember végére elkészülhet mind a három új színes házfal, melyekkel együtt harmincnyolcra emelkedik majd a városban található díszes homlokzati festmények száma.

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk