https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 10. számú egyéni választókerület – dr. Perjési Zsolt

Választókerületi híradó – 10. számú egyéni választókerület – dr. Perjési Zsolt

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerületben megkezdődött az újkazinci terek (Vasvári, Deák, Szemere, Thököly, Kazinczy) lakossági egyeztetések szerinti, ütemezett felújítása.

Perjési Zsolt

Tavaly a Deák tér belső udvara újult meg a lakók igényei szerint, új járdaburkolatot, növényzetet kapott, padokat helyeztünk ki és sétányokat alakítottunk ki, fejlesztettük a közvilágítást, idén pedig a Kazinczy tér szépül meg, ahova új parkolókat is építünk. A Thököly téren megújult a lépcső, a rámpa, valamint új járdaszakasz épült. A Kazinczy téren az elbontott régi homokozó helyére új került.

BC lakótelep

A BorsodChem lakótelepen élők kérésére új pihenőpark létesült az egykori BVK óvoda romos épülete helyén. A Zemplény és Pattantyús utcák burkolata megújult, kiszélesedett, így biztonságos parkolóhelyek lettek kialakítva, az ott élőkkel konzultálva új parkolási rendet vezettünk be. A Hegyköz utcában vízvezeték rekonstrukció történt. Lakossági kérésre folyókát javítottunk a Fenyő, Nyárfa, Hársfa és Tölgyfa utcák alsó szakaszain. Megtörtént az Irinyi úti csapadékvízelvezető árok rekonstrukciója is. Lakossági kérésre helyeztük vissza a „Kisfiú ivókút” szobrot.
A választókerületben több helyen elbontottuk a régi betonpadokat, helyükre újakat helyeztünk ki. Úgyszintén folyamatos volt a kátyúk és járdahibák javítása. Megtörtént a Tardona patakon átívelő híd gyalogos részének rekonstrukciója is.

Deák tér

Az Eötvös téri játszótér fejlesztése folyamatosan történik. Előbb új, interaktív játékokat helyeztünk ki, hamarosan egy új, nagy méretű játszóeszközzel bővül a játéklehetőség. A Szemere és Vasvári terek mellett tizennégy, eredetileg gyephézagos téglával készült parkoló újult meg.
A Jószerencsét út mellett, az Irinyi út felől a temető bejáratához vezető járdát felújítottuk, emellett a választókerületben több helyszínen történt faültetés (BorsodChem lakótelep, 26. számú főút melletti terület).


Lakossági vélemények

Dudás Istvánné – Újkazinci terek (10. sz. vk.)

Dudás Istvánné

Választókerületünkben nagyon sok fejlesztés volt az elmúlt ötéves ciklusban. Felújították a Deák Ferenc teret és a többi tér felújítása is folyamatban van. Elkészült a szép játszótér a gyerekeknek. Rendezettek az utak, a víz lefolyik, a kutyát tizenegy után is le lehet vinni sétálni, nincsenek közbiztonsági gondok. A játszóteret szerintem bővíteni kéne, sokkal több fa kellene, hogy árnyékosabb legyen. Szeretném, ha a többi tér fejlesztésénél a fák mindenképpen megmaradnának, mert nagyon szépek és szeretem őket. A környéken a legnagyobb problémát a parkolás jelenti. Bár nem szeretném, hogy a parkolók bővítéséhez a zöld területekből vennének el helyeket, de szükséges lesz. Ha például valaki délután jön erre vendégségbe vagy este hazatér munkából, nagyon nehezen tud parkolni. Remélem, hogy erre a problémára a hosszabb távú tervekben lehet megoldást találni.


Oláh Enikő – BC-lakótelep (10. sz. vk.)

Oláh Enikő

Nagyon szeretek ezen a környéken élni, mert csendes, nyugodt a környezet. Az nyerte el leginkább a tetszésemet, hogy az Irinyi és a Zemplény utcákon több parkolóhelyet létesítettek, valamint az óvoda helyén egy parkot alakítottak ki. A játszótér is nagyon jó, de szeretném, hogyha a többi városrészhez hasonlóan lennének fitneszeszközök is, hogy mi is tudjunk sportolni. Nagyon előnyös, hogy az autókereskedéstől a temetőig fel lett újítva a járda, ahová padokat is kihelyzetek, mert aki szeret gyalogolni, – mint ahogyan én is – az le tud ülni. Az egyik hiányosság véleményem szerint, hogy a buszmegálló és környéke igencsak fejlesztésre szorul.


Király Ferencné – Újkazinci terek (10. sz. vk.)

Király Ferencné

Sok fejlesztés történt az elmúlt időszakban. A pékségnél a parkolónak azért örültünk, mert rengeteg autó van és kevés helyen lehet leállni. A Deák teret is szépen felújították, padokat helyeztek ki és szeméttárolókat. Nemsokára a többi teret is rendbe hozzák. A terek közti járdákat folyamatosan karbantartják, és a térre vezető lépcsőt is megcsinálták. A kisebb gyerekeknek ott a játszótér, de a nagyobbaknak és a kamaszoknak egy-két fitneszeszköz elférne benne. Jó lenne, ha a Dózsa György út, Thököly tér, Kazinczy tér útjait lehetne egyirányúsítani, mert iskolaidőben nagyon nagy itt a forgalom.

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk