https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 5. számú egyéni választókerület – Molnár Zoltán

Választókerületi híradó – 5. számú egyéni választókerület – Molnár Zoltán

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerület, a város szíve, a kazincbarcikai belváros az elmúlt években teljesen megújult.

Molnár

Az Egressy út, illetve a hozzá kapcsolódó terek új burkolatot kaptak, megépült a Göncz Árpád út (nyugati gyűjtőút), a kiültetett növények, fák mára igazi díszei, ékességei a közterületeknek. Országos szinten is egyedülálló a Völgy parki játszótér és szabadidőpark, amelyben minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tartalmas időtöltést. Hagyományos és interaktív játszóeszközök, fitneszeszközök, fagylaltozó, nyilvános illemhely, pihenőpark várja a város lakóit.

Völgy park

Interaktív játék

Az egykori romos épületek, garázsok helyén parkolók létesültek, a régi újvárosi iskola kultikus épülete pedig művészeti központtá szépült. A Mezey István Művészeti Központ kávézójának teraszá­ról az egész Völgy park láthatóvá válik, melynek túlsó végén a 2016-ban, egyházi-állami-önkormányzati összefogással megépült Don Bosco Sportközpont zárja a hatalmassá vált zöld teret.

Építők útja

Az elmúlt években elindult a város egyik legrégebbi részének, az Építők útja környezetének rendbetétele. Ennek első lépése volt az Építők útja 1-9. szám alatti „kocka” épületek környékének meg­szépítése. Térköves járdák, új utak, parkolók létesültek, a fejlesztés keretében növényeket ültettünk, padokat, asztalokat helyeztünk ki. A városrész a kerékpáros közlekedésbe is bekapcsolódott azzal, hogy az Építők útján kétszer egysávos kerékpárút épült, emellett a járdák is teljesen új burkolatot kaptak, az út mellett parkolók épültek. Jelenleg is zajlik a fejlesztés következő része, az Építők útja 11-19. szám alatti társasház és környezetének komplex felújítása.

Építők úti parkoló
A választókerületben mindezeken kívül az elmúlt években számos kisebb, vagy jelentősebb felújítás is történt. Megújult többek között a Gyermekek útján található  „hosszú lépcső”, valamint a Ságvári tér 7., illetve az Építők útja 31. szám alatti járdaszakasz is. Kívül-belül megszépült a védőnői szolgálat belső része, új külsőt kapott a Pont mozi épülete.


Lakossági vélemények

Borga András – Belváros (5. sz. vk.)

Borga András

Kisfiú koromban, 1954-ben költöztünk Ka­zincbarcikára, a húgom pedig 65 éves, a várossal együtt nőtt föl. Nekem ez a hely a minden, ez adott meg mindent, ami boldoggá tett. A családom, gyermekeim, unokáim itt nőnek fel. Úgy gondolom, amire szükségük van, ami fontos, azt ez a kis város megadja nekik. Azt szeretném, hogy az emberek itt tudjanak élni, boldogulni, és érezzék itthon magukat, mint ahogyan én is az eltelt 65 évben.


Nagy Anikó – Belváros (5. sz. vk.)

Nagy Anikó

Azért szeretek Barcikának ezen a részén lakni, mert jó színes és zöld, mert számomra fontos a természet és itt rengeteg fa van. Mivel a város 65 éves, nagyon sok új fát is ültettek. Reggelente nagyon jó arra ébredni, hogy a gyerekek visítva szaladgálnak a játszótéren. Negatív dolgot nem is tudok mondani, mert szerintem Kazincbarcika így jó, ahogy van, jó volt ebbe a környezetbe beleszületni és felnőni.

 

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk