https://kolorline.hu/Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester a hajnali órákban bekövetkezett üzemi baleset tüzének megfékezését követően, haladéktalanul a helyszínen kért információkat a történtekről.

 

A Framochem Kft. ügyvezetője valamint a kárelhárítás helyszíni vezetője közös bejáráson bemutatta az érintett területet, beszámoltak az üzemi baleset eseményláncolatáról. Megerősítették a korábban adott tájékoztatásokat, miszerint a Létesítményi Tűzoltóság a Hivatásos Tűzoltósággal, a Borsodchem ZRT. és a Framochem Kft. önkéntes tűzoltói segítségével előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. A káresemény következtében személyi sérülés nem történt. A kigyulladt tűzveszélyes oldószer lángjának füstjében korom képződött, ugyanakkor egészségre káros koncentrációban veszélyes vegyület nem került a környezetbe, melyet a katasztrófavédelmi hatóság által végzett mérések alátámasztottak. Ezen mérési eredmények nyilvánosságra hozatalát kérte Szitka Péter polgármester, mivel a város alapfokú oktatásában zavarok keletkeztek a nem hivatalos, az információk ferdítésére, torzítására specializálódott közösségi oldalak, Facebook csoportok állandó megalapozatlan, téves híreszteléseken alapuló pánikkeltéséből eredően. A kazincbarcikai intézményrendszer vezetőit a városvezetés már a reggeli órákban tájékoztatta az eseményről, a veszély elmúltáról.
Az események kivizsgálását a katasztófavédelem az érintett területek vezetőivel megkezdte.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk