https://kolorline.hu/Hivatalos átadató ünnepségek a megújuló kazincbarcikai óvodákban

Hivatalos átadató ünnepségek a megújuló kazincbarcikai óvodákban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szeptember második felében hivatalosan is átadják a megújuló Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményeinek az épületeit. A Füzike, a Mesevár és a Nelefejcs tagóvoda udvarain  pedig közösségi fa-és virágültetésre várják az ügy iránt elkötelezett szülőket és gyermekeiket szeptemberben. 

A több mint fél milliárdból, részben Európai Unió támogatásával megvalósuló felújítás során a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Csokonai úti székhelyintézménye, valamint a Százszorszép és a Napsugár Tagóvoda is teljes energetika korszerűsítésen esik át. 

A felújítás alatt sor kerül ezen épületek falainak és tetőszerkezetének hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszerek szabályozó elemeinek felújítására, új energiatakarékos világító testek kiépítésére, a homlokzati vakolatok színes megújítására, és napelemes rendszer kiépítésére is.

Az EU által finanszírozott energetikai felújításon túl, az önkormányzat által biztosított keretből ezzel együtt megújulnak a belső burkolatok, sor kerül a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges felújítására, a tűzjelző hálózat felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek beépítésére is.

A tervek szerint jövőre a Mesevár és a Nefelejcs Tagóvodákban kerülhet sor hasonló fejlesztésekre. Ezzel párhuzamosan a “65000 növény a 65 városba” közösségi program keretén belül három kazincbarcikai tagóvodákban is közös fa- és virágültetésre várják az ügy iránt elkötelezett gyermekek szüleit. A Virágos Kazincbarcika kezdeményezés civil összefogással megvalósuló akciójához minden eszközt rendelkezésre bocsát az önkormányzat, ezekre az akciókra szeptember harmadik hetén kerül sor. 

Közösségi Fa-és virágültetések időpontjai:

Szeptember 16. - Füzike Tagóvoda
Szeptember 17. - Mesevár Tagóvoda 
Szeptember 18. - Nefelecs Tagóvoda

Hivatalos átadó ünnepségek a kazincbarcikai tagóvodákban:

Szeptember 19. - Napsugár Tagóvoda ünnepélyes átadása
Szeptember 24. - Székhely Óvoda ünnepélyes átadása 
Szeptember 25. - Százszorszép Tagóvoda ünnepélyes átadása

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk