https://kolorline.hu/Folyamatosan hirdetik a lakásokat

Folyamatosan hirdetik a lakásokat

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pályázaton meghirdetett bérlakások, nyugdíjasházi garzonok, valamint szociális bérlakások is gazdára találtak az elmúlt időszakban. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanokkal gazdálkodó Barcika Szolg Kft. folyamatosan utalja ki ezeket, bár a megnövekedett keresletet így sem tudja teljesen kiszolgálni.

A szociális bérlakásokat a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő családok kaphatják meg átmeneti megoldásként. Ezeknek a lakásoknak a rendbetételére az önkormányzat az elmúlt években saját és pályázati forrásból több mint százmillió forintot költött. Bukó Géza önkormányzati képviselő, a társadalompolitikai bizottság elnöke szerint csak azokon a családokon tudnak segíteni, akik az együttélés szabályait maximálisan betartva rendszeresen fizetik a jellemzően havi 8-10 ezer forintos bérleti díjat, illetve a lakás rezsiköltségét.
– Azt már a program beindításakor világossá tettük, hogy elsősorban azokon a bajba jutott családokon szeretnénk segíteni, akik képesek az együttélés alapvető normáit betartani. A lakásokba eddig beköltözött bérlőkről kivétel nélkül pozitív visszajelzés érkezett, amely mutatja, hogy jó úton indult el az önkormányzat, amikor a bérlakásállomány átstrukturálásáról döntött – emelte ki az önkormányzati képviselő.
Az átstrukturálás ez esetben azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedekben a korábbi bérlők által tönkretett, felújításra alkalmatlan háztömböket az önkormányzat saját költségén elbontotta, emellett a meglévő szociális bérlakásállomány felújításába kezdett. A beköltözések folyamatosak, természetesen arra maximálisan ügyelni kell, hogy a felújított lakás a beköltöző család számára megfelelő nagyságú legyen.

Bercsényi úti fiatalok garzonháza
Fiatalok garzonháza

A szociális bérlakások mellett a Bercsényi úton lévő fiatalok garzonházába is folyamatosak a beköltözések. A kiköltözők korábban lakás-előtakarékossági szerződést kötöttek – ez feltétele a bérleti jogviszonynak – amely segítségükre volt abban, hogy a bérleti szerződés lejártát követően saját otthonba költözhessenek. Az újonnan beköltözők nyílt pályázat útján nyertek jogosultságot; csak a napokban négy fiatal kezdhet önálló életet a Bercsényi úton.
Az önkormányzat lehetőséget biztosít arra is, hogy úgynevezett piaci alapon az érdeklődők önkormányzati tulajdonú lakást bérelhessenek. A helyi rendelet értelmében a lakás megtekintése, valamint a pályázati anyag megvásárlása után egy nyilvános pályázaton lehet elnyerni a lakás bérleti jogát. Az elmúlt napokban az önkormányzat öt ilyen lakást hirdetett meg, amelyből négy gazdára is talált, egy lakás esetében eddig nem volt jelentkező, így a bonyolító Barcika Szolg Kft. a közeljövőben újra megkísérli a bérbeadást.
– Az önkormányzati bérlakásállomány 324 lakást jelent, amely jelentős tételnek mondható, ha más városokhoz hasonlítjuk ezt a számot – jegyezte meg Klimon István alpolgármester. Mivel ez a kazincbarcikai emberek vagyona, fontosnak tartjuk, hogy olyan bérlők költözzenek ezekbe az ingatlanokba, akik fenn tudják azt tartani, valamint együttműködésre, közösségi együttélésre képesek. Az elkövetkező időszakban is folyamatosak lesznek a hirdetmények, az érdeklődőknek nem árt résen lenni. A bérleti díjak szóródnak, természetes, hogy egy szociális lakás – amely átmeneti megoldás a nehéz helyzetbe került családoknak – bérleti díja töredéke a piaci alapú lakások havi díjának. – fűzte hozzá az alpolgármester.

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk