https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 2. számú egyéni választókerület – Harda Attila

Választókerületi híradó – 2. számú egyéni választókerület – Harda Attila

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerületben megújult az Árpád fejedelem tér, ahol a lakosság kérésére huszonnégy férőhelyes parkolóbővítést hajtottunk végre. A beruházás eredményeként új aszfalburkolatot kapott a terület, emellett megújult a közvilágítás is.

Harda Attila
Harda Attila

Jelentős járdafelújítás zajlott a választókerületben, ennek keretében a Mátyás király út 7-23. közötti szakasz térkőburkolatot kapott. Ugyancsak megújult a Dobó teret és a Gyermekek útját összekötő lépcsősor. A Derkovits téren is jelentős járdajavítások, illetve aszfaltozási munkák zajlottak, ezen kívül a térre szabadtéri edzőeszközöket helyeztünk ki. A Dobó téren található zöld­övezeti részben új beruházásként, egy igényes, térkőből készült járda, közlekedő készült el.

játszótér

A választókerületben lévő tereken a régi, használaton kívüli, korszerűtlen játszótéri eszközöket eltávolítottuk, szükség esetén cseréltük, bővítettünk. A lakossági igényeknek megfelelően padok cseréje, új padok, köztéri szemetesek kihelyezése történt, lépcsőjavítások zajlottak. Mindez összességében hozzávetőleg harminc pad, asztal, játszóeszköz, valamint tizennégy köztéri szemetes elhelyezését jelentette.

zebra


Lakossági vélemények

Zólyomi Sándorné – Derkovits tér (2. sz. vk.)

Zólyomi Sándorné

Nagyon örülök, hogy ebben a városrészben lakom, hiszen a Derkovits tér a város egyik legszebb zöldövezeti területe. Úgy gondolom, hogy a körzet önkormányzati képviselője rendszeresen megtartja a fogadóóráit. Az sajnálatos, hogy elég kevés létszámban szoktunk részt venni rajta.
 Rengeteg felújítás történt itt az elmúlt időszakban. Megújult a gyerekeknek a grundpálya, a játszótér, folyamatos a szeméttárolók kihelyezése és a parkok rendezése.
A végállomáson az üzlet előtt felújították a járdákat, bár a söröző miattjeleztem, hogy állandó a rendetlenség. A jövőben jó lenne, ha a kijáró helyeken, parkokon keresztül átjárót  lehetne kiépíteni. 


Fábián Zoltánné – Árpád fejedelem tér (2. sz. vk.)

Fábián Zoltánné

Tősgyökeres kazincbarciai vagyok, több, mint négy évtizede lakok az Árpád fejedelem téren. Bár nekem már az unokáim is felnőttek, örömmel látom, hogy a játszóterünket folyamatosan figyelik és újítják. Az önkormányzati képviselőnk fogaddóórán kívül is gyakran kikéri a lakók véleményét, ennek köszönhetően egy régóta fennálló nagy problémát sikerült megoldania azzal, hogy a régi, ki nem használt grundpálya lebontása után több parkoló épült a terünkre. Úgy gondolom, hogy az elmúlt pár évben soha nem látott fejlődésen ment keresztül a város, ezért szeretném, ha ezen az úton maradhatna..

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk