https://kolorline.hu/Letették a kazincbarcikai vízi komplexum és jégcsarnok alapkövét

Letették a kazincbarcikai vízi komplexum és jégcsarnok alapkövét

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika egyben pedig a régió egyik legnagyobb beruházása kezdődik hamarosan a Nemzeti Sportvárosban. Szeptember 16-án, ünnepélyes keretek között rakták le a kazincbarcikai vízi komplexum és jégcsarnok alapkövét Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester, a Wanhua Borsodchem Zrt. nevében Varga Béla vice president, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, valamint Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára a Csónakázó-tó mellett.

Vízikomplexum és jéhgcsarnok
A v​​​​​ízi komplexum és jégcsarnok külső látványterve

strand
A strand látványterve

A beruházás a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, Kazincbarcikai Ördögök Sport Egyesület, a Magyar Jégkorong Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt. illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg, a látványcsapat sportágak támogatási rendszere által, és rendkívül jelentős önkormányzati forrás segítségével összesen 5,5 milliárd forintból.

Demeter Zoltán
Demeter Zoltán 
Fotók: Zele Tímea

Demeter Zoltán köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az összefogásnak köszönhetően megépülhet a kazincbarcikai vízi komplexum és jégcsarnok a régió központjában.
– Olyan beruházás kezdődik el, ami meghatározza, nemcsak a város, hanem az egész térség életét. Lehetőséget biztosít az itt élőknek, fiataloknak, gyermekeknek, hogy 21. századi körülmények között kapják meg a szabadidő és versenysport alternatíváját – mondta el az országgyűlési képviselő.

Biros Péter szintén megtisztelőnek tartotta, hogy ő képviselhette a magyar szövetséget ezen a jelentős eseményen.

Biros Péter
Biros Péter

– Úgy gondolom, hogy a létesítmény jelentősen lendít majd az itt működő jégkorong és vízilabdacsapaton. Adott lesz majd minden feltétel, ha felépül ez a komplexum. Ilyet még nem láttam, hogy ez a két csapatsportág egyazon helyen, egymás mellett üzemelő fedett helyet, csarnokot kapjon. Azt kívánom, hogy ne csak az élsport és az utánpótlás sport legyen jobb ezután, hanem mindenki használja ki a lehetőséget a mozgásra, mert a sport nemesít – buzdította a jelenlévőket az olimpiai bajnok.

Sipos Levente megerősítette, hogy valóban egyedülálló lesz ez a létesítmény, hiszen ő sem találkozott még ilyen komplex épületegyüttessel.

Sipos Levente
Sipos Levente
Fotó: Kovács Loretta

– Azt kívánom a kis Ördögöknek, hogy a jövőben nagy Ördögök tudjanak lenni ezen a pályán, és az eddigiekhez hasonlóan sok neves játékos kerüljön ki az egyesületből! Az új létesítmény a szülőkről is szól, hiszen így frekventált helyre, az életkoruknak megfelelő időpontokban lehet majd a gyermekeket edzésre hordani, és mindeközben hasznosan tölthetik el ők is a várakozási időt – fejtette ki a főtitkár.

Klimon István alpolgármester kiemelte, hogy kuriózum lesz a vízikomplexum és a jégcsarnok nem csak azért, mert itt egy helyen hódolhatnak szenvedélyüknek a vízi és a jeges sportok kedvelői, hanem mert a régóta várt strand is megvalósul. A városvezető köszönetet mondott az összefogásért minden szereplőnek, különösképpen Demeter Zoltánnak, a térség országgyűlési képviselőjének, hogy a projekt megvalósítását személyesen is kiemelten fontosnak tartja.

Klimon István

– Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az infrastruktúra megléte mellett a fentarthatóság is biztosított legyen, ezért komoly forrással járul hozzá a grandiózus komplexum és a strand funkció megvalósulásához is. Amellett, hogy télen-nyáron folyamatosan üzemelhetnek az épületek, a nyári időszakban egy kültéri rekreációs parkot is létesítünk majd, amely kikapcsolódásként vagy egy fárasztó edzés után lehetőséget biztosít majd a strandolásra és a napozásra is – mondta el az alpolgármester, majd megköszönte az együttműködő partnerek segítségét és munkáját.

Az alapkőletételnél az együttműködők képviselői közösen eresztették le az urnát, melyben az Ördögök SE és a Delfin klub ajándékai mellett közös fotók is őrzik majd az utókornak a esemény emlékeit.

Alapkőletétel
Sipos Levente, Varga Béla, Szitka Péter, Demeter Zoltán, Biros Péter

Az urna behelyezése után dr. Ronyecz Róbert, a Kazincbarcikai Delfin Vízisport Klub elnöke és Klimon István, a Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong SE elnöke helyezték el az alapkő fedlapját, Orosz Tamás, a Kazincbarcikai Delfin Vízisport Klub elnökségi tagja, Egri István, a Magyar Jégkorong Szövetség gazdasági bizottságának tagja, a DVTK Jegesmedvék elnöke , valamint Szatmári Gergő, a jégkorong SE alelnöke közreműködésével.

Fedlap elhelyezése
Klimon István, Szatmári Gergő, Egri István, Orosz Tamás, dr. Ronyecz Róbert

A ceremónián a Delfinek és az Ördögök sportolói és edzői mellett Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Gőz Balázs és Miskolczi Márk, válogatott jégkorongozók is részt vettek. A két válogatott sportoló átnyújtotta a helyi csapatnak a Magyar Jégkorong Szövetség ajándékát is, amely tíz komplett alapfelszerelés volt.

uszoda
Az uszoda belső látványterve

jégcsarnok
A jégcsarnok belső látványterve

Delfinek

Ördögök

A fiatal kazincbarcikai játékosok a közös fotózást követően egy homokképet is készíthettek és hazavihettek, mely a saját csapatuk logóját ábrázolta.

Homokkép
Fotók: Kovács Loretta

Homokkép

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk