https://kolorline.hu/Színes ovi a színes városban

Színes ovi a színes városban

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Mosolygós arcú gyerekek, boldog óvodapedagógusok és egy gyönyörűen felújított, minden igényt kielégítő, nem csak homlokzatában színes tagóvoda. Röviden így lehetne összefoglalni a megújult Napsugár Tagóvoda átadó ünnepségét.

Az udvaron felsorakozott óvodásokat, szüleiket és az óvodapedagógusokat Pétervári György önkormányzati képviselő köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy az általa képviselt körzetben ilyen gyönyörű óvodába járhatnak a gyerekek.

Horváthné Geleta Mária a felújítás kapcsán megköszönte Kazincbarcika Város Önkormányzatának, a kollégáinak, valamint a szülőknek, hogy közösen sikerült megvalósítani azt, hogy megújult környezetben folytatódjon tovább a nevelő, oktató munka.

A kazincbarcikai óvodák felszereltége, az ott folyó szakmai munka országos szinten is példaértékű. Kazincbarcika Város Önkormányzata mindig is kiemelten kezelte a nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztését, nagyon fontos, hogy a városba járó ovisok a legjobb ellátást kapják a lehető legszebb környezetben.

 Napsugár Tagóvoda
Fotók: Zele Tímea

A több mint 530 millió forintos összértékű projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, ám ebből 320 millió forintot az önkormányzat saját erőből biztosított.
A köszöntő után az óvodások műsorral készültek, amiben az óvodájuk felújításának egy-egy pillanatát emelték ki zenés, verses formában.
A beruházás kapcsán az épület energetikai átalakításon esett át, valamint számos látványos külső és belső fejlesztés is megvalósult.

Napsugár Tagóvoda virágültetés

A felújításnak köszönhetően megtörtént az épületek falazatainak és tetőszerkezetének hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszerek szabályozó elemeinek felújítása, új energiatakarékos világító testek kiépítése, a homlokzati vakolatok színes megújítása, és napelemes rendszer kiépítése is. Megújultak a burkolatok, sor került a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges, valamint a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is.

A megújuló energiatermelés lehetőségével, mérséklődnek a fenntartási költségek, és erősödik a környezettudatos üzemeltetés. A felújítások eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el, a jelenlegi CC energetikai besorolásról BB besorolási szintre fejleszthetők az intézmények.

Napsugár Tagóvoda faültetés

Természetesen a Napsugár Tagóvodában sem maradhatott el a fa- és virágültetés. Az ovisok szüleikkel együtt több fát ültettek el az udvaron, valamint szebbnél szebb, színes virágokkal díszítették intézményük több pontját.
Az átadó ünnepség végén Pétervári György és dr. Perjési Zsolt egy-egy nyakpántot, valamint Virágos Barcika feliratú kitűzőt adott a gyerekeknek.

További híreink

Ismét remekeltek az ifjú kazincbarcikai birkózók a Diákolimpián

Dátum: 2019. okt 20. 19:33

Jól szerepeltek a KVSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói a Gyöngyösön rendezett Észak-Kelet Magyarországi Birkózó Szabadfogású Területi Diákolimpiai Bajnokságán.

“Tökös” őszi családi játszóház

Dátum: 2019. okt 20. 10:07

Ismét alkottak a gyerekek a már hagyománynak számító “Tökös” őszi családi játszóházban, a  Gyermekek Házában.

65 000 növény a 65 éves városba – Újabb 25 fát ültettek

Dátum: 2019. okt 18. 14:29

A 65 000 növény a 65 éves városba akció keretén belül ma újabb 25 facsemetét ültettek ki a város négy területére.

Csak a szépre emlékezem

Dátum: 2019. okt 17. 11:52

Interjú Kovács Kati művésznővel

Programajánló

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

2. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika, Gyermekek útja 4.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Klubja, Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Egressy Béni Művelődési Központ, 1956-os emlékmű

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Akit szülőföldjének erkölcsi normái vezéreltek

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk