https://kolorline.hu/Színes ovi a színes városban

Színes ovi a színes városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Mosolygós arcú gyerekek, boldog óvodapedagógusok és egy gyönyörűen felújított, minden igényt kielégítő, nem csak homlokzatában színes tagóvoda. Röviden így lehetne összefoglalni a megújult Napsugár Tagóvoda átadó ünnepségét.

Az udvaron felsorakozott óvodásokat, szüleiket és az óvodapedagógusokat Pétervári György önkormányzati képviselő köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy az általa képviselt körzetben ilyen gyönyörű óvodába járhatnak a gyerekek.

Horváthné Geleta Mária a felújítás kapcsán megköszönte Kazincbarcika Város Önkormányzatának, a kollégáinak, valamint a szülőknek, hogy közösen sikerült megvalósítani azt, hogy megújult környezetben folytatódjon tovább a nevelő, oktató munka.

A kazincbarcikai óvodák felszereltége, az ott folyó szakmai munka országos szinten is példaértékű. Kazincbarcika Város Önkormányzata mindig is kiemelten kezelte a nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztését, nagyon fontos, hogy a városba járó ovisok a legjobb ellátást kapják a lehető legszebb környezetben.

 Napsugár Tagóvoda
Fotók: Zele Tímea

A több mint 530 millió forintos összértékű projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, ám ebből 320 millió forintot az önkormányzat saját erőből biztosított.
A köszöntő után az óvodások műsorral készültek, amiben az óvodájuk felújításának egy-egy pillanatát emelték ki zenés, verses formában.
A beruházás kapcsán az épület energetikai átalakításon esett át, valamint számos látványos külső és belső fejlesztés is megvalósult.

Napsugár Tagóvoda virágültetés

A felújításnak köszönhetően megtörtént az épületek falazatainak és tetőszerkezetének hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszerek szabályozó elemeinek felújítása, új energiatakarékos világító testek kiépítése, a homlokzati vakolatok színes megújítása, és napelemes rendszer kiépítése is. Megújultak a burkolatok, sor került a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges, valamint a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is.

A megújuló energiatermelés lehetőségével, mérséklődnek a fenntartási költségek, és erősödik a környezettudatos üzemeltetés. A felújítások eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el, a jelenlegi CC energetikai besorolásról BB besorolási szintre fejleszthetők az intézmények.

Napsugár Tagóvoda faültetés

Természetesen a Napsugár Tagóvodában sem maradhatott el a fa- és virágültetés. Az ovisok szüleikkel együtt több fát ültettek el az udvaron, valamint szebbnél szebb, színes virágokkal díszítették intézményük több pontját.
Az átadó ünnepség végén Pétervári György és dr. Perjési Zsolt egy-egy nyakpántot, valamint Virágos Barcika feliratú kitűzőt adott a gyerekeknek.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk