https://kolorline.hu/Színes ovi a színes városban

Színes ovi a színes városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Mosolygós arcú gyerekek, boldog óvodapedagógusok és egy gyönyörűen felújított, minden igényt kielégítő, nem csak homlokzatában színes tagóvoda. Röviden így lehetne összefoglalni a megújult Napsugár Tagóvoda átadó ünnepségét.

Az udvaron felsorakozott óvodásokat, szüleiket és az óvodapedagógusokat Pétervári György önkormányzati képviselő köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy az általa képviselt körzetben ilyen gyönyörű óvodába járhatnak a gyerekek.

Horváthné Geleta Mária a felújítás kapcsán megköszönte Kazincbarcika Város Önkormányzatának, a kollégáinak, valamint a szülőknek, hogy közösen sikerült megvalósítani azt, hogy megújult környezetben folytatódjon tovább a nevelő, oktató munka.

A kazincbarcikai óvodák felszereltége, az ott folyó szakmai munka országos szinten is példaértékű. Kazincbarcika Város Önkormányzata mindig is kiemelten kezelte a nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztését, nagyon fontos, hogy a városba járó ovisok a legjobb ellátást kapják a lehető legszebb környezetben.

 Napsugár Tagóvoda
Fotók: Zele Tímea

A több mint 530 millió forintos összértékű projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, ám ebből 320 millió forintot az önkormányzat saját erőből biztosított.
A köszöntő után az óvodások műsorral készültek, amiben az óvodájuk felújításának egy-egy pillanatát emelték ki zenés, verses formában.
A beruházás kapcsán az épület energetikai átalakításon esett át, valamint számos látványos külső és belső fejlesztés is megvalósult.

Napsugár Tagóvoda virágültetés

A felújításnak köszönhetően megtörtént az épületek falazatainak és tetőszerkezetének hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszerek szabályozó elemeinek felújítása, új energiatakarékos világító testek kiépítése, a homlokzati vakolatok színes megújítása, és napelemes rendszer kiépítése is. Megújultak a burkolatok, sor került a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges, valamint a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is.

A megújuló energiatermelés lehetőségével, mérséklődnek a fenntartási költségek, és erősödik a környezettudatos üzemeltetés. A felújítások eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el, a jelenlegi CC energetikai besorolásról BB besorolási szintre fejleszthetők az intézmények.

Napsugár Tagóvoda faültetés

Természetesen a Napsugár Tagóvodában sem maradhatott el a fa- és virágültetés. Az ovisok szüleikkel együtt több fát ültettek el az udvaron, valamint szebbnél szebb, színes virágokkal díszítették intézményük több pontját.
Az átadó ünnepség végén Pétervári György és dr. Perjési Zsolt egy-egy nyakpántot, valamint Virágos Barcika feliratú kitűzőt adott a gyerekeknek.

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk