https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 3. számú egyéni választókerület – Bukó Géza

Választókerületi híradó – 3. számú egyéni választókerület – Bukó Géza

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerületben az elmúlt években több jelentős fejlesztés is történt.

Bukó Géza
Bukó Géza

A korábban egy pályázati forrásnak köszönhetően a kívülről már megújult Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnoka – az Irinyi tornacsarnok – belülről is teljes rekonstrukción esett át. A látványsportok támogatási rendszerének segítségével, önkormányzati önrész biztosításával a küzdőtérre új parketta került, a palánkok, a lelátó és a villamos rendszer vadonatúj lett, valamint egy modern kijelzővel is gazdagodott az intézmény. A városi kerékpárút-hálózatba a Tardonai út is bekapcsolódhatott, a beruházás mentén a meglévő járdák új burkolatot kaptak. A lakók kérésére újult meg a Rózsadomb és a Kert utca, valamint a Kiserdősor és Kert utca közötti járdaszakasz. Modernizálták a Kert utcán lévő vízelvezető árkot, emellett a Völgy úton néhány szakaszon sor került hasonló jellegű felújításra, javításokra. A Pincesor és a Völgy út találkozásánál új hidat alakítottak ki a hozzá tartozó járdaszakasszal. Képviselői bejelentésre javították a Pincesoron lévő csapadékvíz-elvezető árok meghatározott részeit. A Kiserdősor végén megvalósult a vízelvezető árok bővítése, javítása. A Völgy úton 2014-ben létesített játszóteret körbekerítették, hamarosan pedig új játszóeszközöket helyeznek ki.

Május 1. úti járda

A Május 1. úton jelenleg is nagyszabású járdaépítés zajlik, emellett korábban a 14-20. szám mentén a kiemelt útszegélyt süllyesztettre cserélték, így az út mentén parkolók létesültek. A Béke téren a 2-6., illetve a 8-12. szám alatti épületeket összekötő járdaszakasz is megépült.
A körzetben folyamatosak voltak a járda- és lépcsőjavítások, valamint lakossági kérésre az úttestre benyúló ágak gallyazása, padok kihelyezése.
Az Építők útja 2. szám alatt található Eszterlánc Tagóvodát a képviselő-testület és a gyerekek szülei egyhangú támogatásával átvette a  Tiszáninneni Református Egyházkerület.
Az elkövetkező időszak legnagyobb fejlesztése a területen a Május 1. út megújulása lesz: ennek keretében a szolgáltatóház egy részét elbontják, az önkormányzati tulajdonban lévő részek pedig megújulnak. Járdák, sétányok, virágágyások, parkolók létesülnek majd a területen, ideértve a Hámán Kató úton korábban elbontott épületek helyét is.
A Közösségi Integráció Kazincbarcikán a Hámán Kató Akcióterületen nevű program keretében több rendezvény is zajlott a várorészben, többek között kézműves foglalkozásokon vehettek részt az ott élő gyerekek.

bérlakás


Lakossági vélemények

Horváth Ferencné – Ifjúmunkás tér (3. sz. vk.)

Horváth Ferencné

A környéken most már elkezdődött a nagy munka, parkolókat csinálnak, s ennek nagyon örülünk mindannyian. Reméljük, hogy hamarosan készen lesz.
Megújult az orvosi rendelő, az ügyeletet is nagyon szépen felújították.
A városon belül a Völgy pPark is nagyon szép, de parkosítva van az egész város.
Én berentei vagyok, ott mentem férjhez, 1983-ban költöztünk Kazincbarcikára, de az akkori, illetve a mostani Kazincbarcikát össze sem lehet hasonlítani. Nagyon szépen felfejlődött, gyönyörű szép, virágos, tiszta település lett.


Pásztor Anita – Béke tér (3. sz. vk.)

Pásztor Anita

Örülök, hogy elkezdték ennek a környéknek a rehabilitációját.
Elkezdődött a parkoló kialakítása, a parkosítás, a járdák felújítása, illetve a zöldövezeteket is szépen rendbe rakják, hogy még szebb legyen ez városrész is. Ha ezek elkészülnek, itt is rendben lesz minden.
Nyilván a lakók is számítanak, hogy mennyire maradnak majd rendben ezután is a dolgok. Sok összeférhetetlen lakó van és olyanok, akiknek semmi nem jó. Szerintem, ha már erre a környékre is annyit áldoznak, az nagyon jó, és nem csak a pénzbeli dolgokról beszélek.
Remélem, hogy jövőben nem lesz ennyire különálló ez a városrész sem.
Én szeretek itthon lakni, mi nagyon sok helyen éltünk már Európában, mindig haza húzott a szívünk, és itt érezzük jól magunkat.


Gyöngyösi Pap Mária – Béke tér (3. sz. vk.)

Gyöngyösi Pap Mária

A parkolók miatt nagyon meg vagyunk elégedve, a járdáért is, a virágoskertünkért is. Elégedettek vagyunk, sok mindent fejlesztenek a környéken. Bár egy picit hangos ez a terület, de azért élhető.

 

 

A területen az önkormányzat saját és pályázati forrásból az elmúlt években több tízmillió forint értékben újított fel bérlakásokat.
 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk