https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 6. számú egyéni választókerület – Riespler Pál

Választókerületi híradó – 6. számú egyéni választókerület – Riespler Pál

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerületben új kerékpárút létesült, amellyel az Egressy úton és Mátyás király úton már meglévő szakaszok összekötése is megvalósult.

Riespler Pál
Riespler Pál

A kerékpárút mentén megújultak a járdák, a környéken élők kérésére parkolók létesültek. A Pollack úti óvoda mögött megújult a lépcsősor, a járda is új burkolatot kapott.A Pollack úti óvoda mögött megújult a lépcsősor, a járda is új burkolatot kapott.

járda

Pollack

A Mátyás király út mentén a régi KGST piac helyén hamarosan új társasház épül, a szomszédos területről elköltözik a városüzemeltetést végző Barcika Park Nonprofit Kft., amely önkormányzati forrásból új telephelyet vásárolt azért, hogy a Mátyás király út menti területet fejleszteni lehessen.
A Mátyás király út következő nagy fejlesztése lehet a Lidl áruház előtt megépülő körforgalom, amely a körzet egyéni önkormányzat képviselőjének, Riespler Pálnak a kezdeményezésére valósulhat meg.
A belvárosban energetikai korszerűsítésen esett át a volt mozi épülete, amely hamarosan új funkciót kaphat.


Lakossági vélemények

Szanyita Miklósné – Mátyás király út (6. sz. vk.)

Szanyita Miklósné

Negyvenhét éve lakom itt a Mátyás király úton. Azóta nagyon sokat fejlődött a környékünk, a városunk. Megújult, zárható lett a szemetes tárolónk, felújították a járdákat, nagyon szépen felfestették a falfestményeket is körülöttünk, valamint rendben van a jubileumi park is. Az önkormányzati képviselőnkkel nagyon meg vagyunk elégedve, amit csak közlünk felé, azonnal intézkedik, mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb teljesüljön, amire szükségünk van.
Nagyon tetszik, hogy ilyen gyorsan fejlődik és ilyen szép lett a városunk. A környezetünk is tiszta, már nem hordják szét a szemetesből a szemetet. A pihenő parknak ezen a szép részén elég sokat ki szoktunk járni, úgyhogy ennyi volna a kérésünk, hogy még több pad legyen ott, hogy a horgászokon és a látogatókon kívül nekünk is legyen hol megpihenni.


Kakszi Barnabásné – Pollack Mihály út (6. sz. vk.)

Kakszi Barnabásné

Én már jó pár éve lakom Kazincbarcikán, és úgy tapasztaltam, hogy nagyon szépen fejlődött. Tetszik, hogy szépen ki van virágosítva és tiszta, valamint a zárható szeméttárolók is nagyon hasznosak. A lakók kérésére padokat helyeztek ki az idős emberek részére, amire nagyon sokan ki szoktak ülni délutánonként.
Örültem a kerékpárútnak és a járdaépítéseknek is. Történtek faültetések is, ami külön öröm, hiszen a virágokat nagyon szeretem, a lakásban is nagyon sok van.
A parkolóbővítés igazán kellett már, mert nagyon sok gond volt a parkolással. Még mindig elkelne még több, főként a hétvégi időszakokban.
A közlekedés szempontjából, a Mátyás király út, Pollack úti kereszteződés rendkívül veszélyes. Úgy  hallottam, hogy körforgalmat terveznek ide, ami jó , mert ezt a problémát jó lenne megoldani. Amúgy nagyon szép Barcika, tetszik a város. A színváltó szökőkutak este csodálatosak. Az épületekre felfestett képek is népszerűek a gyerekek körében is, feldobja Kazincbarcikát. Nekem Kazincbarcika a legszebb város.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk